Muži a násilie na Slovensku: Ako sa vyrovnať?
https://www.sme.sk/domov/c/domaceho-nasilia-sa-...
Prečo sú muži na Slovensku stále tak násilnícky, kde je chyba? Smutné že to zjavne nebola len doména staršej generácie podľa tohto článku, ale týka sa to aj mužov čo majú dnes 25-40 rokov čo vyrastali už v trocha inom svete a človek by čakal že to bude lepšie ako pri staršej generácii.
ja nepoznam jedineho chlapa co by iba tak udrel zenu ze ide okolo nej. ale poznam desiatky zien ktore chlapa vyprovokovali az do extremu natolko aby udrel zenu. A to pracujem na mestskej poliici kde toto riesime denne.
@anonym_02a075 Zivot je taky, akym si ho urobis. Bude taky, koho si do neho vpustis. Vpustis si normalnych ludi, bude normalny. Vpustis si don magorov, tak bude zmagoreny. A jediny, kto je za tvoj zivot zodpovedny, si ty sama a ziadna imaginarna nadprirodzena bytost niekde hore, alebo ze ti je zivot dlzny perfektneho partnera. Zivot ti nie je nic dlzny, inak by nebola vojna na ukrajine a ta zena z Gelnice by este zila.
Sama si ho najdi, ujo zivot ti ho posielat nebude ani nebude za teba hladat ...
@anonym_02a075 ukáž na muža a daj za neho ruku do ohňa že nie je a nebol násilnícky. Ak toto vieš, garantujem ti, že ti budú ženy dopredu platiť aby si im predpovedal.
@anonym_autor A teraz mi povedz, ktorá krajina tento problém nemá. Proste medzi nami žijú debili a niektoré si takého debila vyberú dobrovoľne, niektoré to o ňom zistia až neskôr.
Ale toto sa deje v každej krajine.
ja nepoznam jedineho chlapa co by iba tak udrel zenu ze ide okolo nej. ale poznam desiatky zien ktore chlapa vyprovokovali az do extremu natolko aby udrel zenu. A to pracujem na mestskej poliici kde toto riesime denne.
@anonym_5c14a9 A máme ďalší dielik do skladačky "prečo žena nenahlási násilie, keď sa jej deje" - lebo na polícii stretne človeka ako ty, čo jej začne vysvetľovať, že muža určite vyprovokovala a život je taký, aký si ho urobíš 😀 A že prečo by sa mali policajti a sudcovia vzdelávať. Hrozné hlúposti trepeš, fakt.
@anonym_autor A teraz mi povedz, ktorá krajina tento problém nemá. Proste medzi nami žijú debili a niektoré si takého debila vyberú dobrovoľne, niektoré to o ňom zistia až neskôr.
Ale toto sa deje v každej krajine.
@abbey1 s násilím sa pasujú všade, u mužov ale aj u žien, sú plné väznice, a navyše o tých grázlov vo väzení je ešte aj záujem, píšu o nich vydávajú knihy
@anonym_5c14a9 no dakujem pekne za taky pohlad na domace nasilie. Takze ked pride zena s tym, ze ju chlap zbil s bohorovnym kludom jej oznamis, ze nemala ho provokovat. 🙄
Neexistuje aby bol fyzicky utok ospravedlnitelny "provokovanim". Jednoducho neexistuje. A je jedno ci chlap ubali chlapovi, nie to este zene.
Zial, nie je to len na Slovensku.V r.2013 zavrazdil svoju terapeutku väzen vo Švajciarsku.Bol odsudeny, za dve znasilnenia,tak mu dôverovala,ze prisla o zivot.Jazdecka terapia,mu mala vraj pomôct.
Pocas vychadzky si odbehol do obchodu,kupil nôz a podrezal jej hrdlo.
Aktualne je viac,ako 700 ludi dozivotne izolovanych v napravnych ustavoch.Podla grafu,ich bude o par rokov 2000.
Ak, to niekoho zaujima,tu je dokument srf.
Mám obavy (vlastne obavy nemám, som si 100% istá), že muži mlátiaci svoje ženy sa nájdu v každej jednej krajine sveta (aj v tej najvyspelejšej, aj v tej najzaostalejšej). Aj u našich západných susedov takých majú, mňa len zaráža, že tá žena mu dovolila týrať aj deti, keď už sama sa rozhodla pri ňom ostať (o zvieratách ani nehovorím):
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha...
kazdy muz je iba zrkadlom zeny, ak zena ziape, vrieska, utoci, sprava sa ako konikarka, tak muz iba jej vracia co ona mu nadhadi. Nieco ako volejbal, Strelis silny smec a odraz bude rovnako silny. No a kedze ziadna si neuvedomujete vasu chybu alebo cast chyby, tak logicky sa vam zda ze chlap je ten zly.
@anonym_5c14a9 A zena muza neodraza ? To iba muz uvrieskanu hystericku zenu ? Lebo mozno je prave preto uvrieskana, lebo odraza muza debila. Tazko povedat. Asi zacarovany kruh.
Mám obavy (vlastne obavy nemám, som si 100% istá), že muži mlátiaci svoje ženy sa nájdu v každej jednej krajine sveta (aj v tej najvyspelejšej, aj v tej najzaostalejšej). Aj u našich západných susedov takých majú, mňa len zaráža, že tá žena mu dovolila týrať aj deti, keď už sama sa rozhodla pri ňom ostať (o zvieratách ani nehovorím):
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha...
@ivanaks Presne tak, podľa niektorých ženy provokujú, ale provokujú aj zvieratá alebo malé batoľatá? Proste nechápem prečo v dnešnom vyspelom svete je v niektorých mužoch a nie je ich málo toľko agresie stále...
@ivanaks Presne tak, podľa niektorých ženy provokujú, ale provokujú aj zvieratá alebo malé batoľatá? Proste nechápem prečo v dnešnom vyspelom svete je v niektorých mužoch a nie je ich málo toľko agresie stále...
@anonym_autor Lebo mnohí muži nie sú naučení pracovať so svojimi emóciami. Verím, že sa to pomaly mení, ale keď chlapci odmala počúvajú, že chlapi neplačú, chlapi sa neboja, si chlap alebo baba, tak sa to na tom správaní odrazí. A potom na pocity zneistenia reagujú tak, ako im bolo vtĺkané - silou, hnevom, agresiou... To nemyslím ako ospravedlňovanie, každý dospelý človek má zodpovednosť za svoje konanie. I keď v dnešnej dobe zase tieto bludy a mizogýniu šíria influenceri manosféry.
prave som prisiel domov z prace.Zena nahlasila domace nasilie, Prisiel som tam a zena mala iba cervene otlacky na rukach a muz rozrazene oko s mopom. Nech sa paci.
prave som prisiel domov z prace.Zena nahlasila domace nasilie, Prisiel som tam a zena mala iba cervene otlacky na rukach a muz rozrazene oko s mopom. Nech sa paci.
@anonym_5c14a9 keď si to zaslúžil. Však nejako sa brániť tá žena musí. Môj ex skončil s peknou fialovou modrinou niekde na ruke čo som ho kusla a ja s krvavým nosom od jeho facky .. Keby som mala väčšiu silu, tak by skončil horšie a bolo a aj je mi to jedno, pretože by si to zaslúžil za to aký je to hajzel ..
@anonym_5c14a9 Určite ju vyprovokoval alebo ho zrkadlila. Má, čo si pustil do života - vesmír mu nedlží ženu, ktorá ho nebude mlátiť mopom.
@anonym_5c14a9 jasne ze ho svacla mopom, ked jej drzal ruky tak silno, az mala podliatiny a nedovolil jej doutierat podlahu.

kazdy muz je iba zrkadlom zeny, ak zena ziape, vrieska, utoci, sprava sa ako konikarka, tak muz iba jej vracia co ona mu nadhadi. Nieco ako volejbal, Strelis silny smec a odraz bude rovnako silny. No a kedze ziadna si neuvedomujete vasu chybu alebo cast chyby, tak logicky sa vam zda ze chlap je ten zly.
@anonym_5c14a9 troška brzdí. Agresívny muž cielene všetko otočí na ženu, len aby si “mohol” udrieť, vyvolá hádku, vyeskaluje konverzáciu. S neagresívnym mužom či ženou nedôjde k tomu, že by použila násilie. Tvoje argumenty sú argumentom typického násilníka v rodine. Prečo ten agresívec nebuchbe aj vedúcu v práci či kamarátovu ženu? Je to cielene násilie na obetí, preto.