Použili ste už "red flag" na Modrom koníku?
Ahojte, zaujímalo by ma, koľkokrát ste tu na M. Koníku použili slovné spojenie "red flag" Za mňa je toto úplne prvýkrát. Celkom ma zaujíma aj to, ako by ste sa povahovo , alebo charakterovo opísali práve vy ženy, ktoré tento výraz používate najčastejšie. Je to len moderný a pohodlný spôsob, ako pomenovať niečo, čo nám na druhom človeku prekáža, alebo za tým môže byť aj určitý typ osobnosti ktorá ťažko vychádza s ľudmi?
Ďakujem
Nepouzivam tieto slovicka,ale za to dcera rada ma takyto slovnik ma 10r a pouziva sigma,67,bombastic,sley.
Aj tento vyraz a pytam sa dcery,co to znamena a ta hned STOP.Takze vie,co to znamena.
ani raz
Nepoužívam ani red flag, ani green flag, ani bodycount, ani nikoho "negosthujem".
Tu to nepoužívam, v písomnom prejave sa anglickým výrazom viac menej výhýbam... v rozhovore s kamoškami občas hej, považujem to za frázu, ktorá teraz na nás všade vyskakuje a tak sa dostala do našich slovníkov a nemyslím si, že jej používanie hovorí čokoľvek o povahe a charaktere človeka...
Nikdy a ani sa nechystám, myslím že slovenský jazyk má mnoho slov ktorými je možné sa vyjadriť.
Red flag je cervena vlajka v zmysle spravania, povahy, vyzoru, vyjadrovania atd niekoho. Jednoducho nieco s cim dana osoba nie je stotoznena alebo sa jej to nepaci. Ja v slovencine ss velmi vyhybam cudzojazycnym slovam, napriek tomu, ze sama ovladam 5 cudzich jazykov nie je mi prijemne vkladat do jazyka cudzie slova.
Myslim ze ani raz. A nemyslim si, ze to vypoveda nieco o povahe alebo charaktere cloveka. Je to jednoducho iba moderne, jednoduche a rychle pomenovanie pre nieco, co by sme inak vysvetlovali mozno zlozitym sposobom.
Modrý kosjník - toto nie je zlé
Vždy lepšie použiť frazu red flag ako keď niekomu blikaju kontrolky. To je traposina, že az
nepouzivam nikdy tento vyraz, takisto ani slovo, realne, ktore sa realne hodi do kazdej vety lol, ani slovo toxicky v suvislosti s ludmi
nie, nepoužívam. tieto všakovaké anglické výrazy majú aj normálne slovenskú podobu, vyjadrujem sa po slovensky. dokonca aj letenky sa dajú rezervovať, že? neviem o anglickom výraze, ktorý by nemal nejakú slovenskú obdobu. a je fuk, či nahradím 3-slovný výraz 1-slovným alebo naopak.
Väčšina tejto "MK hantýrky" sú trapošiny s minimálnym až nulovým obsahom. Veci sú málokedy také jednoduché, jednoznačné z tých pár informácií len od jednej strany. Ale sú módne.
použila som toto 🚩 keď som regovala na niekoho kto to použil…
ja rovno napíšem že by som sa na toho xuja vykašlala alebo používam aj iné slovenské slová, ale ak niekto použije red flag nijak mi to nevadí…
@anonym_autor ani raz, na take anj vyrazy mam dost doma deti 😃
@euka210 veru deti tieto vyrazy radi pouzivaju,co sa udomacni na sietach to kopiruju,a kedze aj vela dospelych tam visi,tiez sa im to udomacni v slovniku.
nie, nepoužívam. tieto všakovaké anglické výrazy majú aj normálne slovenskú podobu, vyjadrujem sa po slovensky. dokonca aj letenky sa dajú rezervovať, že? neviem o anglickom výraze, ktorý by nemal nejakú slovenskú obdobu. a je fuk, či nahradím 3-slovný výraz 1-slovným alebo naopak.
@doux lebo vyraz rezervovat je slovensky ako bic... jazyk sa vyvija a obohacuje... samozrejme, niekedy je trapne, ked ludia pouzivaju len anglicke alebo poanglictene vety...
Na druhej strane jeden (trefny) vyraz nehovori nic o dotycnom... to ako keby nieco malo hovorit o cloveku, co pouziva dajme tomu slovo "cestovka" miesto cestovna kancelaria...
Nepouzivam tieto slovicka,ale za to dcera rada ma takyto slovnik ma 10r a pouziva sigma,67,bombastic,sley.
Aj tento vyraz a pytam sa dcery,co to znamena a ta hned STOP.Takze vie,co to znamena.
@anonym_126fca nie, tvoja dcéra nevie, čo to znamená. V novodobej komunikácii to nie je STOP, je to varovný signal, že niečo nie je v poriadku.
@anonym_126fca nie, tvoja dcéra nevie, čo to znamená. V novodobej komunikácii to nie je STOP, je to varovný signal, že niečo nie je v poriadku.
@anonym_18f965 Stop znamena,ze tadialto vlak nejede.Takze chape slovickam,co hybu sietov.A je to to iste.Ale vela ludi ako sa pise o cervenych kontrolkach,co blikaju o dusu tak vela zien v ruzovych okuliaroch,tie cervene gule nevidi.
Tiez pouzivam varovne,cervene kontrolky.
@anonym_18f965 Stop znamena,ze tadialto vlak nejede.Takze chape slovickam,co hybu sietov.A je to to iste.Ale vela ludi ako sa pise o cervenych kontrolkach,co blikaju o dusu tak vela zien v ruzovych okuliaroch,tie cervene gule nevidi.
Tiez pouzivam varovne,cervene kontrolky.
@anonym_126fca bavíme sa, čo znamená 🚩. Vyššie som napísala význam. Nie je to žiadna stopka 🛑
Red flag neznamená, že “tadiaľto vlak nejde”
Ked taketo anglicke slova “vyrazy” pouzivaju mladi ludia tak je to ok, ak rodicia deti je mi vzdy trapne aj za nich ked to pocujem 🤣🤣🙈
Ked taketo anglicke slova “vyrazy” pouzivaju mladi ludia tak je to ok, ak rodicia deti je mi vzdy trapne aj za nich ked to pocujem 🤣🤣🙈
@anonym_daafc8 mne príde trápne, keď to používajú ľudia a ani nevedia, čo to znamená, ale je to “cool” a “in” vopchať kde tu nejaké anglické slovo.

Nepouzivam red flad, pouzivam, ze svietia kontrolky. Rata sa aj to? Lebo ak ano, pouzila som to vela krat. Vacsinou v debatach, kde zadavatelke ziadne kontrolky nesvietili ani vtedy, ked by jej uz mal v hlave svietit majak.
A ano, pouzivam svietiace kontrolky aj v beznej konverzacii a vo svojom zivote sa spolieham na to, ze mi zablikaju vzdy ked to bude potrebne.