icon

Súhlasíte so zmýšľaním influencerky Natálie Pažickej?

24. júl 2023

Nedávno som natrafila na FB Natália pazicka a čo si myslíte o jej zmýšľaní. Myslím že v niečom má pravdu ale v niečom dosť preháňa 😱

Strana
z2
autor
24. júl 2023

Vysvetlí mi niekto kde sú tie ženy, ktoré nenakupujú keď stále v HM alebo Pepco je plno? Ona trepe niečo o Barbie pritom tie veci ľudia môžu nosiť XY rokov 😁pre ňu nie lebo za dva týždne je to out apropo, niekto kúpi tam a predáva na bazariku za dvojnásobok 🫣 dnes by každý chcel len všetko zadarmo ideálne aj pred dom aby mu to dotyčný doniesol

jana121212
24. júl 2023

Mne sa sice nepaci jej prejav, ale hovori bohuzial pravdu. Zijeme v extremnom nadbytku ale nici nam to planetu. Raz tym, ze veci musia byt vyprodukovane a druhykrat tym, ze nepotrebne veci vytvoria odpad. Problem je, ze v dnesnej dobe sa da kupit tricko za 2-3e. Je to tricko, na ktore bol minuty material, ktory niekto vypestoval, potom to tricko niekto usil, nasledne sa prepravilo na Slovensko, tu sa predava a pokial sa nepreda, tak leti zase do chudobnych krajin, kde skonci na skladke. Nie je normalne, ze taketo tricko stoji 2e, co je podobne ako napriklad Magnum alebo pivo v krcme. Tym, ze je to oblecenie take lacne, tak si ho ludia nevazia a nakupuju v mnozstvach ake ani nepotrebuju. Cca pred 20 rokmi som mala jedny tenisky do skoly a jedny na telesnu. A nosila som ich do zodratia. O tom kolko mam tenisiek teraz, radsej pomlcim. Dala som si zavazok, ze dalsie si kupim az ked sa mi znicia terajsie. Znackove tenisky v dnesnej dobe stoja 30-80e, co pre vacsinu ludi nie je prekazka a ked sa im nejake tenisky pacia, tak si ich proste kupia. Odhlasila som si odbery, co mi chodili do mailu. Vkuse nejake zlavy a clovek to kupuje len preto, ze to je lacne. A nie je to len o obleceni samozrejme. Ludia kupuju extremne vela veci, lebo su lacne, je to vidiet aj tu v roznych skupinach. Takze to skratim, nemusis kupovat v slow fashion, snaz sa kupovat veci, ktore naozaj potrebujes a ktore vyuzijes a ked si uz nebudes potrebovat, tak ich nevyhadzuj, ale snaz sa ich niekomu darovat. Tu pripajam dokument o obleceni, snad bude fungovat. Ak ta tema zaujima a chces vediet viac, tak tu su asi najlepsie zhrnute informacie https://dokumenty.tv/skutocna-cena-the-true-cos...

jana121212
24. júl 2023

Pokial by tie Barbi veci ludia nosili XY rokov, tak je to v poriadku. Problem je, ze vacsina (dospelych) ludi si ich kupila prave kvoli filmu Barbie, oblecie si ich do kina a mozno este niekedy a potom to prestane nosit. A tym padom sa zase vytvoril zbytocny odpad. A tie zeny, ktore nenakupuju nie su v obchodoch, tam vidis tie, ktore nakupuju... A dalsie nakupuju z domu cez internet, lebo vacsina obchodov ma dorucenie a vratenie zadarmo. A aj tak maju pocit, ze si nemaju co obliect... Proste sme si zvykli na to, ze toho potrebujeme vela, chceme to hned a lacno.

iwesska
24. júl 2023

@komaria Super len,ja napr.veci,co kupim synovi,uz dcere nedam. Nehovoriac o tom,ze oni si na oblecenie pozor nedaju. Minule isli na prechadzku do mesta zo skoly, hovorim si,vsak kde uz si tam moze veci znicit. Tak dostala uplne nove leginy. Neuveris,ale prisla s rotrhanym kolenom,ze sa niekde liepala po plote a natrhla ich🙈 A to 9 z 10 razov,co ma nieco nove a ciste,tak to je poznacene. Syn ani nehovorim. Pred 3 mesiacmi kupene 3 mikiny su uz suce len na ihrisko - vsetky mozne flaky maju. Pritom material by vydrzal. Takze ano,ked ratas s tym,ze si dieta dava mega pozor na to,co ma na sebe a dalsie zdedi alebo predas,tak to vyznam ma. Ja radsej investujem do stravy,ako oblecenia.

laurita285
24. júl 2023

Však si nemusíš kupovať slovenské, handier máš isto plnú skriňu, takže to nos aspoň ešte 15 rokov a nemusíš riešiť kupovanie slovenského aj tvoja uhlíková stopa sa dosť vyrovná.

komaria
24. júl 2023

@iwesska
S týmto mám tiež problém, staršia dcéra veľmi derie legíny. Ale vyriešila som to džegínsami a riflami, tie veru tak rýchlo nezoderie, lebo legíny by som kupovala každý týždeň. Zvykla si a ak aj urobila dieru na kolene, ešte nosila na von a ešte si pripadala cool, kdežto s deravými legínami to také super nebolo. Samozrejme, že dcére nedáš veci po synovi, skôr sú problém ľudia, ktorí plytvajú a nakupujú lebo je to lacné, tak prečo by nemali šatník natrieskaný na prasknutie. Nech každý robí aspoň niečo pre túto Zem a začne tam, kde mu to vyhovuje. Návyky sú veľmi dôležité. Tiež som začínala maličkosťami a vždy keď som si nejakú osvojila, prešla som na ďalšiu. Prišlo mi to úplne prirodzené.

autor
1. aug 2023

@jana121212 niektorí kupujú trepnem z Pepca za 4€ a na nete predávajú za 10€
@laurita285 nehovorím že kupujem stále nové. Veci nosím do potrhania aj to potom ešte použijem ... Len by ma zaujímalo že čo ona oblieka. Niekoľkokrát tam padla taká otázka a neodpovedala

Strana
z2