icon

Bazoš - podvodník mi vrátil 10 eur

jarmilaiv
7. dec 2022

Zdravím, včera som tu písala príspevok ,že na bazoši je podvodníčka......poslala som 20 euro za hru a ďalších 20 euro malo byť dobierkou.....niektoré premúdrelé mamičky už prehnane reagovali ,že to je skoro riešiť ,že som sa unáhlila ,že je to moja vina ,že som si mala dať poslať foto atď -foto poslala...........ale nenakupujem a nepredávam na bazoši prvý krát ,toto sa stalo raz....bohužiaľ pre mňa veľké ponaučenie
Ale poďme k veci -kontaktovala som jednu skupinu na FB ,tam sa objavil aj ten IBAN na ktorý boli poslané platby za lístky na koncert .....a aj moja platba za hru......Jedna ochotná pani na FB dala prefotenú konverzáciu dala za lístky 70 euro a nevrátilo sa jej nič nemá ani lístky ani peniaze....ďalší pán tam prišiel o 140 euro ale ten si vyžiadal od predajcu OP .Ani to nepomohlo.....prečo??????Lebo ľudia na to kašlú povedia si veď len 20 ,30 euro ....a tie vaše rady ,že je to skoro riešiť a ochrana osobných údajov ???
Prosím Vás, na FB máte zverejnené v skupinách všetko aj adresy aj IBAN ....
Ale našlo sa tu pár "normálnych" žien čo napísali súkromnú pozitívnu správu .
Ja som to našťastie tak nenechala ,kontaktovala som pani ešte aj cez kamaráta v mene celej skupiny ,napísali sme jej ,že podávame na polícii trestné oznámenia ,že máme aj OP, číslo účtu atď........
Nakoniec vysvitlo ,že komunikujem s mužom, ktorý má falošný email a vydáva sa za ženu. Napísali sme a nechali sme čas do dnes -zrazu došiel platobný príkaz síce zatiaľ len 10 ale snaha sa vyplatila.....
Píšem to tu preto ,keď sa to stane nedajbože aj Vám riešte to hneď.....a nie len mudrovať za klávesnicou ......treba ľudí povzbudiť a nevzdávať sa aj keď to je "len"
tých 20 euro...........

Bazoš - podvodník mi vrátil 10 eur
hyta
7. dec 2022

Super, dúfam, že dostaneš i ten zvyšok €. Neviem, pre dakoho 20.-€ nie je nič, pre iného dosť. Ja ti ďakujem, že si takto upozornila i nás ostatné, aby sme dotyčnému podvodníkovi nenaleteli.

maca1984
7. dec 2022

Je super že si sa nedala a riešila.
Bodaj by tak riešili všetci. Ale väčšinou vidím ako len "mávnu rukou" a však len 20-30-50 eur.
Zaťažko im je zdvihnúť riť a ísť napr. na políciu,stačí "hrdinovať " na internete.

jarmilaiv
autor
7. dec 2022

@hyta zverejnila by som aj číslo účtu ale niektoré mamičky sa tu oháňajú GDPR 🙏

jarmilaiv
autor
7. dec 2022

@maca1984 Ďakujem, presne tak....ale pre toho podvodníka ,podvodníčku by to bola celkom slušná suma ,keď by mal len tých pár euro za deň
napríklad od 10 ľudí po 20 euro.....to by nemusel ani do práce chodiť 😉

katka2602
7. dec 2022

@jarmilaiv na fB je skupina kde dávajú takýchto podvodníkov a stále zverejnia aj IBAN ved ten je dôležitý, meno môžu stále zmeniť. Od kedy je IBAN GDPR?

jarmilaiv
autor
7. dec 2022

@katka2602 ja to chápem ,to povedz tým chytrým mamičkám ktoré môj prvý, "už zmazaný príspevok" komentovali 🙂

jarmilaiv
autor
7. dec 2022

ak to admin nezmaže tak tu je screen z podvodu lístky na koncert a screen môjho emailu a číslo IBAN ....To je navlas rovnaké takže na tento IBAN si dávajte POZOR!
Mená podvodníkov neuvádzam

lilope
7. dec 2022

@jarmilaiv tak či tak by ste ako skupina (alebo teda minimálne vy dvaja) urobili najlepšie, keby ste to trestné oznámenie spolu s komunikáciou podali, lebo každý podvodník bude úradovať ďalej až pokiaľ ho nečapnú. Stačí ak suma presiahne 266€ a už ide o trestný čin, čo nepochybujem, že takýto podvodník dokáže zarobiť za pár týždňov, len to podvedení nechajú tak.
Ja by som spozornela už pri cene za tú hru, ktorá sa ešte bežne pohybuje okolo 60€, takže ak ju ponúkol za 40€, bolo to riadne okaté.
Mne je smiešne keď niektorí užívatelia tu radia ako sa nenechať okradnúť, že vždy brať veci na dobierku. Dobierka nie je o nič väčšia záruka ako poslať peniaze vopred a naopak, veľa predávajúcich nie je ochotných posielať veci bez toho, aby mali peniaze najskôr pripočítané na účte kvôli zlým skúsenostiam s neprebratými dobierkami. Takže vzniká tu patová situácia a teda vždy musí niekto ustúpiť a dôverovať tomu druhému. Je naozaj skvelé, že si sa nedala a už by som do neho hučala až kým by mi nevrátil celú sumu, inak pohrozila políciou, keďže to na neho zabralo.