Čo si kompenzujete tým, že sa tu snažíte súťažiť ohľadom výšky platov?
Neviem, kde sa v babach berie tato tuzba, neustale sutazit ohladne platov a vytahovat prijmy. Jedna nevie vyzit z 4500, druhej je 2600 malo, tretia nejde na dovolenku pod 8000, stvrtej vadi, ze ma len dva investicne byty, an nie tri plus sukromny ostrov pomaly, piata chce ist robit do Lidlu za kasu, ale nie za menej, nez 2000. Ako keby sme boli nejaky Kuvajt, nie Slovensko, kde priemerny obcan zarobi tisicku a nejake drobne, a veci stoja pomaly tolko, co vo Svajciarsku. Baby, co si tym preboha kompenzujeme? Akoze urcite tu su vynimky, ale nie je mozne, aby 90% MK bralo zapadoeuropske manazerske platy. A najhorsie je na tom to neustale sutazenie, ktora ma viac. Zivo si spominam na baby, co v jednej diskusii povedia, ze beru nad 3000, potom na to zabudnu, a o 2 tyzdne inde napisu, ze 2000. A k tomu sa viete dohadat jak besne, ako keby vsetko, co kto kedy napisal anonymne na net, bola pravda. Nehnevajte sa na mna, ale strasne to tu ide dole vodou, ked vidim, ake na seba baby vedia byt zle. Kedysi sme sa handrkovali pre nevernych chlapov, dnes si zavidime vymyslene prijmy a majetky, smutne...
A dúfam, že ste nezabudli na snubný prsteň za 6 mesačných platov, lebo inak si ju muž neváži 😆
@jesenzima hej, co sa tyka toho snubneho prsteňa, ukáž mi toho ch..a, ktorý dá len tak 18.000€ za nejaky prsteň 🤦♀️🤣 toto aspoň trošku gramotny a najmä pricetny človek nikdy neurobi. A normálna, pricetna žena toto žiadať ani nebude.
📌
@jesenzima hej, co sa tyka toho snubneho prsteňa, ukáž mi toho ch..a, ktorý dá len tak 18.000€ za nejaky prsteň 🤦♀️🤣 toto aspoň trošku gramotny a najmä pricetny človek nikdy neurobi. A normálna, pricetna žena toto žiadať ani nebude.
@lienka.7 No ja som v tej diskusii napísala, že my sme už vtedy viac menej hospodárili spolu, mali spoločnú nehnuteľnosť a hypotéku a odkladali si peniaze na svadbu, radšej poriadne obrúčky a svadobnú cestu, a že teda by ma piclo, keby priateľ (vtedy ešte s týmto statusom) by vysolil za môj snubak výšku svojich dvoch! či viac mesačných platov. Na to som dostala potlapkanie po pleci, že áno, to sa dá pochopiť, keď ide o ľudí čo žijú od výplaty po výplatu 🤦 Takže keď som napísala, že my sme si tie peniaze dávali bokom na iné , dôležitejšie veci, ako na prsteň, ktorý napr. ani nenosím stále (lebo opuchy v tehotenstve, či malé deti, aby som ich nepoškriabala, ale radšej pre istotu napíšem aj tu, že ten snubak mám 😃), že pomaly žijeme z huby do úst 😅 už mi prišlo smiešne sa hadat, tak som to nechala tak.
Mám rada aj príspevky, kde sa rieši, že ak žena pred svadbou nemá odložené vlastne prachy a zabezpečenu vlastnú nehnuteľnosť, ale tak, aby v prípade rozvodu sa mohla úplne osamostatniť, že je nezodpovedná, keď porodí deti. Lebo na Slovensku v súčasnosti je bežným štandardom, že žena pre tridsiatkou stihla vysokú školu, karieru a ešte si aj nazhromaždiť toľko, že je prakticky za vodou.
Mne tieto temy pridu skor ako ucelove na rozprudenie vasni v diskusii.
Nic v zlom, ale pokial nezijes pod kamenom a mas nejaky vseobecny prehlad o zivote na Slovensku tak velmi dobre vies, ze 4500 eur je viac nez dostatocne na pohodlny zivot kedze mnohopocetne rodiny musia castokrat vyjst s tretinou tejto sumy.
Pokial si clovek musi overovat tuto skutocnost na MK tak bud je finacne negramotny alebo provokater. Sorry, ale tak to je.
Ja sa niektorym cudujem, ze maju takuto potrebu sa ukazovat. Aj tak to nikto z nich do hrobu nevezme a hrobky ako tutanchamon mat taktiez nebudu tak nechapem naco tu hraju formu 🤣.
autorka, hlavne neber tak vážne "vsetko, co kto kedy napisal anonymne na net" a zamýšľaj sa radšej nad niečím zmysluplnejším. Uľaví sa ti. Keď nie, daj si magnézium
Ja žijem v bubline ľudí, kde väčšina má čistý plat okolo tri a pol tisíc - tabuľkový plat... v jednej z najbohatších krajín Európy, ktorý je aj na miestne pomery mierne nadpriemerný. A potom tu čítam, ako na Slovensku každý remeselník (okrem tých čo sa nesnažia 😄 ) prinesie domov 4-5 tisíc - teda, dobre si tam na Slovensku žijete, takže neviem, prečo som ja a mnohé desiatky tisíc ďalších odišli... a prečo tu pravidelne stretávam mnoho remeselníkov, čo prichádzajú na turnusy zo Slovenska...
Vieš, sociálne siete doniesli taký fenomén, ktorý sa dnes prelieva aj do skutočného života - nezáleží na tom, aká je realita, ale aký dojem o realite vytvoríš.
Admin mi z nejakeho dovodu zmenil titulok z "Rozpravky o prijmoch" na utocne znejuci "Čo si kompenzujete tým, že sa tu snažíte súťažiť ohľadom výšky platov?", takze sa nemusime cudovat, ze je tu taka atmosfera, ked to sami admini podporuju...
A potom sme tu este my s rodicakom s muzom co nezarobi ani tisicku splacajuce hypoteku krmiace a obliekajuce dve deti tankujuce dve auta kurňa jak to robime...? 🤣
A potom sme tu este my s rodicakom s muzom co nezarobi ani tisicku splacajuce hypoteku krmiace a obliekajuce dve deti tankujuce dve auta kurňa jak to robime...? 🤣
@saxana000 Fu, tak to ta aj ja obdivujem ako to zvladas, lebo tie zivotne naklady na Sk su z roka na rok sialenejsie, hlavne ked chces detom kupovat zdrave jedlo a slusne byvat.
No jednoducho do deti sme isli ked sme mali dostatocnu rezervu ktora pokryje vypadok prijmu aby som nemusela pisat na MK kedy uz pride rodicak a co mam uvatit za 5e.. a po case pekne naspat do prace ako zvysok sveta.postupne ako deti rastli najprv na ciastocny potom na polovicny a nakoniec na full time. .vsetko sa da...len treba vediet pocitat a zakryvat sa takou perinou na aku mam..
Mne prídu aj tie platy okolo 3000€ ako bežné nereálne. Ani v IT toľko bežní programátori nemajú. Jedine tak na živnosť a to zase nie je plat, ale súper hrubá mzda (mínus z toho dane, odvody..). Pár jedincov na vyšších pozíciách možno takú mzdu má, ale bude to možno 1-3% celej populácie.
Mne skôr že každá zarába 5k manžel 11k a príde domov zhodi oblek a obklada kúpeľnú za lacno a kvalitne😂 a pritom si pomýli i/y v mužskom rode v množnom čísle.
Ja, naopak, nepochybujem o tom, ze aj zeny dokazu slusne zarobit, a je to vlastne super, ze to nie je len vysadou muzov. Co mi vadi viac, je skutocnost, ze tie, co zarabaju, maju potrebu sa vyvysovat a povazovat za neschopne tie, ktore zarabaju tie beznejsie sumy. Nech su rady, ze ony su tie sikovne, schopne, to im nikto neberie, bolo by vsak fajn uvedomit si, ze nie kazdy ma do vienka danu sikovnost, dravost, tuzbu po kariere. A aj to, ze keby sme vsetky boli ako ony, vzali by sme im ich vynimocnost, a teda by sa aj ony v konkurencii nas teraz beznych stali priemerom.
Ja, naopak, nepochybujem o tom, ze aj zeny dokazu slusne zarobit, a je to vlastne super, ze to nie je len vysadou muzov. Co mi vadi viac, je skutocnost, ze tie, co zarabaju, maju potrebu sa vyvysovat a povazovat za neschopne tie, ktore zarabaju tie beznejsie sumy. Nech su rady, ze ony su tie sikovne, schopne, to im nikto neberie, bolo by vsak fajn uvedomit si, ze nie kazdy ma do vienka danu sikovnost, dravost, tuzbu po kariere. A aj to, ze keby sme vsetky boli ako ony, vzali by sme im ich vynimocnost, a teda by sa aj ony v konkurencii nas teraz beznych stali priemerom.
@mandzula Hlavne tie, kde lepsie zaraba muz, a ony sa povysuju z pozicie niekoho, kto pobera rodicovsky prispevok 🤦♀️
Autorka, tak to je samostatna kategoria. Ale zas dobre sa vydat, aj to chce nejake schopnosti, no.🙂
Mne prídu aj tie platy okolo 3000€ ako bežné nereálne. Ani v IT toľko bežní programátori nemajú. Jedine tak na živnosť a to zase nie je plat, ale súper hrubá mzda (mínus z toho dane, odvody..). Pár jedincov na vyšších pozíciách možno takú mzdu má, ale bude to možno 1-3% celej populácie.
@lenkakravcova potvrdzujem ale podľa babiek z MK ak IT nezarobí 15tisic tak je luzer😉
@lienka.7 No ja som v tej diskusii napísala, že my sme už vtedy viac menej hospodárili spolu, mali spoločnú nehnuteľnosť a hypotéku a odkladali si peniaze na svadbu, radšej poriadne obrúčky a svadobnú cestu, a že teda by ma piclo, keby priateľ (vtedy ešte s týmto statusom) by vysolil za môj snubak výšku svojich dvoch! či viac mesačných platov. Na to som dostala potlapkanie po pleci, že áno, to sa dá pochopiť, keď ide o ľudí čo žijú od výplaty po výplatu 🤦 Takže keď som napísala, že my sme si tie peniaze dávali bokom na iné , dôležitejšie veci, ako na prsteň, ktorý napr. ani nenosím stále (lebo opuchy v tehotenstve, či malé deti, aby som ich nepoškriabala, ale radšej pre istotu napíšem aj tu, že ten snubak mám 😃), že pomaly žijeme z huby do úst 😅 už mi prišlo smiešne sa hadat, tak som to nechala tak.
Mám rada aj príspevky, kde sa rieši, že ak žena pred svadbou nemá odložené vlastne prachy a zabezpečenu vlastnú nehnuteľnosť, ale tak, aby v prípade rozvodu sa mohla úplne osamostatniť, že je nezodpovedná, keď porodí deti. Lebo na Slovensku v súčasnosti je bežným štandardom, že žena pre tridsiatkou stihla vysokú školu, karieru a ešte si aj nazhromaždiť toľko, že je prakticky za vodou.
@oblecenie99 uprimne? Už realne aj vidím, ako niekto "vysoli" 3, 4, 5 ci nebodaj 6 svojich platov na nejaký blbý prsten🤦♀️ a potom sa bude pol roka pásť, ze? Byt chlapom, pokial by mi moja nastavahuja toto "zadrela" tak bud ju pošlem na lobotomiu alebo sa s nou rozidem.
@mandzula ver tomu že tie ktoré tak bohovsky zarábajú to tu nevypisuj (nemaju cas, potrebu to vysvetľovať, obhajovať atd ale hlavne ten cas)
@lenkakravcova presne tak, ako píšeš. Na živnosť mas v pohode toľko, ale pri platení najnizsich odvodov im ostáva celkom slušný "balik". 3000€ v čistom je cca. 4150€ v hrubom. A nie, nemajú to bezne ani ti "slavni" ITckari.
A potom tu máme zase otázky, ako môže živnostník dosiahnuť max.matersku, vsak?
Inak ten/ta admina, čo zmenila nazov témy ma tiež IQ že zbohom.....
Mne stačilo keď sa pani sťažovala že tábor za 500 euro je veľa..ako sa tam do nej pustili že si má nájsť lepšiu robotu...ľudia by sa mali zamyslieť nad tým že nie každá si môže zaćať vyskakovať a hľadať inú robotu....
Mne stačilo keď sa pani sťažovala že tábor za 500 euro je veľa..ako sa tam do nej pustili že si má nájsť lepšiu robotu...ľudia by sa mali zamyslieť nad tým že nie každá si môže zaćať vyskakovať a hľadať inú robotu....
@dagas veru.. take konikovske nájdi si dve prace, zvýš si kvalifikáciu ,nájdi si inú prácu atd.. lebo žena niekde v Prituľanoch s malým dieťaťom a ucnovkou si bude hneď robiť taký kurz,hentaky,onaky. Občas by sa trebalo prv zamyslieť či je vôbec nutne písať taký komentár.
najlepšie keď sa oháňajú platom manžela, a nie svojím
@dagas veru.. take konikovske nájdi si dve prace, zvýš si kvalifikáciu ,nájdi si inú prácu atd.. lebo žena niekde v Prituľanoch s malým dieťaťom a ucnovkou si bude hneď robiť taký kurz,hentaky,onaky. Občas by sa trebalo prv zamyslieť či je vôbec nutne písať taký komentár.
@lenkasarka dobre je este "prestahuj sa".
@lenkasarka dobre je este "prestahuj sa".
@mandzula no to veru,alebo pošli chlapa do zahraničia a v inej téme tá istá napíše muža by som do zahraničia nikdy nepustila.
@lenkakravcova suhlasim. Staci mat nejaku zakladnu matematicku gramotnost a zamysliet sa, ze kedze priemerna mzda je niekde na urovni kusok nad 1500€, a mame na SK coraz viac milionarov, tak asi nemoze kazda druha zena na MK zarobit 2500 v cistom a jej muz 6000. Potom by musela aj ta zvysna “luza” mimo MK zarabat 400€ mesacne, aby ten priemer bol priemerom.
Plus si staci otvorit profesiu a pozriet si ponuku platov. Ano jasne, freelanceri tam nie su. A skusenosti robia + 30% k platu. No stale na prstoch par ruk spocitame ponuky nad 4k v hrubom. Tak sa tu nehrajme, ze kazda ma pred menom aj za menom 3 tituly, zjedla encyklopediu, popri 3 detoch si urobila 6x VS a nevypadla z fachu na dlshie ako 3 mesiace.
Ale ved internety znesu a MK obzvlast. A potom tu ma polovica osadenstva depku, ze zarobi “len smiesnych 800 v cistom”, ked ostatne maju minimalne trojnásobok”.
Videla som tu asi 3 ucitelky a jednu predavacku, co mala kazda nad 2000€ v cistom. Co ma zaraza, ze ked uz si baby vymyslaju, nevedia si k tomu platu vymysliet adekvatnu poziciu.
@biba_18 Ale iba do min. 4* a s hodnotením hotela aspoň 4,5 . Obzvlášť s deťmi preboha. 😎
@andrejka2424 tak aj my chodine do hotov minimalne 4* a ak je hodnotenie nizsie ako 4,3, tak nie. Nepojdeme tam… a to teda nezarabame 3000€ mesacne kazdy (ja ani 2000€, ani 1800€ 😁)…. Neviem co je akoze chvalenkarske na tom, ze mam nejake poziadavky na dovolenku 🤷♀️ zas tu sa fakt boji cokolvek clovek uz napisat

@autorka to značí jedine... mame sa naozaj veľmi zle👌