icon

Internetový obchod Temu

7. júl 2023

Skúšali ste odtiaľ niekto objednávať na sk? Môžte mi poskytnúť recenzie?

21
15. sep 2023

@bessie12 neposlali dodatocne, ale vratili peniaze a tovar som si mohla nechat👍

bessie12
15. sep 2023

@21 takže nakoniec to dobre dopadlo 🙂

jobikk
16. sep 2023

@21 až natoľko že ma to stálo 2+21,95 €+ nová banková karta 12€,ale som sa ponaučil

liviiiia
16. sep 2023

viete mi prosim niekto povedat aks om si objednala nausnice a dosli mi poskodene...su ohnute... ak to chcem reklamovat a vratit peniaze tak treba tie nausnice poslat spät? postovne bude drahsie ako samotne nausnice...

bessie12
16. sep 2023

@liviiiia na predchadzajucej strane som to vysvetlovala ako ich mozno kontaktovat

liviiiia
17. sep 2023

@bessie12 ja som to videla ale ci ma niekto skusenost s tym ci sa chybny tovar nechava alebo vracia

bessie12
17. sep 2023

@liviiiia napíš im a uvidíš čo ti odpisu.

21
17. sep 2023

@liviiiia ano, treba napisat a dozviete sa. Urcite to vyriesite

nikoletaw
17. sep 2023

Ahojte dorucuje to kurier či posta? (žltý papierik a potom ísť na postu po to ako je to s aliexpress) , pytam sa preto lebo neviem ci zadať adresu domov alebo do prace ?

bessie12
17. sep 2023

@nikoletaw niektorá z kurierskych spoločností. Mne zatiaľ vždy doniesol balik DHL kuriér.
Aká kuriérska spoločnosť ti môže doniesť balík je pod každým produktom.

nikoletaw
17. sep 2023

@bessie12 Ďakujem❤️

evikuzlc
18. sep 2023

@oslo1 dobrý ako to nastavím aby to bolo po slovensky a nie Anj. Aj ceny? Ďakujem

bessie12
18. sep 2023

@evikuzlc v nastaveniach cez svoj profil sa to da nastavit

21
19. sep 2023

@nikoletaw
Mne to dorucil postovy kurier. DORUCIL 😁 A volal😂

meles
26. sep 2023

@bessie12 Zdravím, je to bezpečné nakupovať cez kartu?

bessie12
26. sep 2023

@meles ahoj, inak ako kartou online to nezaplatis

yanni
26. sep 2023

@meles Na strane 1 je screenshot, da sa platit napr. aj paypal. Urob si ucet paypal a mas to este istejsie a jednoduchsie.

xwop
28. sep 2023

@jobikk Zdravim, preco novu kartu ste potrebovali? Dakujem Maja

jobikk
29. sep 2023

@xwop aby my nemohli stahovat peniaze

akiana
29. sep 2023

Ak chces lacny plast plny olova, ktoreho mnozstvo prekracuje zdravotnicke nariadenia EU, a ak ti nevadia fabriky, kde deti pracuju v neludskych podmienkach za ekvivalent jednej plechovky coly na den, tak smelo do toho. K tomu totalna likvidacia planety ako bonus. Ja len dufam, ze TEMU a Shein zrusia.

bessie12
29. sep 2023

@akiana akokeby u nás neboli nebezpečné výrobky. Vzdy sa príde na to až keď to kúpia tisíce ľudí. To, že ty nemáš rada tieto obchody je tvoj problém. Nikto ta nenúti odtiaľ nakupovat 🤷‍♀️

akiana
29. sep 2023

@bessie12 Existuju nebezpecne a nebezpecne. Ak si kupis sadu kuchynskych nozov, mozes sa poranit. Ale ak na sebe mas kazdy den nieco, co obsahuje latky, ktore su v EU normalne zakazane (nechapem, preco je tovar zo Shein a TEMU stale dovazany do EU), pretoze su zdravotne riziko, tak je to nieco, ako vyfajcit krabicku cigariet denne napriklad. Teda preco by to niekto robil. Ale odhliadnuc od tohto, ked si to tak vezmes, ty chces peknu lacnu nevkusnu cacku, ktora ta potesi na 5 minut a neskor ju bud vyhodis, alebo ostane zabudnuta niekde v sufliku. Lebo nic z toho, co sa predava na TEMU, clovek k zivotu nepotrebuje. No a aka je cena za tuto kratku supu dopaminu? Prave si podporila svojimi peniazmi niekoho, kto systematicky likviduje planetu, ktoru mame len jednu, a sialenym, barbarskym a vsade inde na svete zakazanym sposobom vykoristuje pracovnu silu.

Stalo to za to?

bessie12
29. sep 2023

@akiana tak nakupujem tam aj oblečenie, vianočné dekorácie, veci do kuchyne, ktoré reálne aj využívam. Takze áno stalo to za to. Ci mam nakupovať tie predražené hovadiny v kamennom obchode napr. na Slovensku??? To iste kúpim z Číny za zlomok ceny...

akiana
29. sep 2023

@bessie12 No vidis, a preco si myslis, ze niektore veci su "predrazene" a niektore, tie ktore kupujes ty, extremne lacne? Uz si si niekedy polozila tuto otazku? Je to v dvoch veciach:

- mizerne ohodnotenie prace vyrobcov
- extremne zla kvalita materialu

Pricom adekvatne, pre teba "predrazene" ceny znamenaju:

- adekvatne ohodnotenie vyrobcov, ktore nie je pod hranicou ludskej dostojnosti
- material, ktory minimalne nie je zdraviu skodlivy

Nemyslim si, ze si financne na tom az tak zle, ze si odkazana na najlacnejsi tovar na svete za cenu toho, za akych podmienok je vyrabany a aka ma jeho vyroba nasledky pre nasu planetu. Uz len ten internet a mobil/pocitac, z ktoreho toto pises dokazuje, ze mas na viac.

bessie12
29. sep 2023

@akiana zlu kvalitu môžu mat aj tie predražené veci u nas nielen "extrémne " lacne z Číny. Nie všetko je tam lacné nemysli si. Už som kupovala aj drahšie veci a so všetkým som spokojná.

Až tak zle finančne nie som, ale aj keby som mala desiatky tisíc € na účte, tak by som nakupovala veci z Číny.

akiana
29. sep 2023

@bessie12 Smutne, ale ako chces. Tou kvalitou nemyslim to, ako ta vec na prvy pohlad vyzera, ale skor to, co obsahuje. Veci zo Shein obsahuju napriklad az 20-nasobok zdraviu nezavadneho limitu olova https://www.cbc.ca/news/business/marketplace-fa..., a spolocnost TEMU, rovnako ako Shein, nie je transparentna vramci pracovnych podmienok, ktore su pod urovnou ludskej dostojnosti. To, co tie firmy, ich fabriky a ich distribucia po celom svete robia s nasou planetou, ani nehovoriac. Stale extremnejsie horucavy a vykyvy pocasia su priamym dosledkom dopytu po lacnom, rychlom plaste z Ciny.

Keby si mala desiatky tisic € na ucte, ver mi, ze by si tento hnoj nekupovala, pretoze od takeho prijmu ludia obvykle dbaju o svoje zdravie, ked uz o nic ine.

bessie12
29. sep 2023

@akiana ale kupovala by som. Poznam sa velmi dobre. Maju tam pekne veci. Teraz mam moznost ušetriť veľa peňazí a to všetko chcem vrazit do nového bývania, rekonštrukcie bytu na Slovensku, svadby a dovoleniek.
Napr. Porcelán, sklo ci keramiku nekupujem z Číny. Tam mam skôr strach, že by to došlo rozbité ako to co obsahujú alebo neobsahujú.
Taktiež je vela škandálov po svete, Slovensko nevynímajúc, ked sa príde na to, že daný výrobok, ktorý si ľudia kúpili je zdraviu nebezpečný. Viď kozmetika, kuracie mäso, detské autosedacky, hračky, posypova soľ z PL a rozne iné.
Každý nech si nakupuje co chce a kde chce. Je to každého vec.

Letím ja do banky vybaviť zopár veci a do potravín urobit mamine nakupy 🙂

akiana
29. sep 2023

@bessie12 A kupujes tie nebezpecne vyrobky?

bessie12
29. sep 2023

@akiana našťastie ma to obchádza

nikusinka
30. sep 2023

Ahojte, aj v tomto pripade ako pri Aliexpresse plati, ze nad 22 eur sa plati clo? Dakujem