icon

Internetový obchod Temu

7. júl 2023

Skúšali ste odtiaľ niekto objednávať na sk? Môžte mi poskytnúť recenzie?

bessie12
30. sep 2023
21
1. okt 2023

@jobikk cize Vam bez Vasho vedomia stahovali z nej peniaze?

zienka21
7. okt 2023

Aha takže to nie je najmä podvodná stránka a pod. Čítam zatiaľ prevažne spokojnosť. Asi skúšok teda aj ja 🙂

21
8. okt 2023

@zienka21 skuste, uz mam odtial viac veci

molovche
31. okt 2023

Ja som si objednala 11 a 15.9 a ešte mi tovar nedorazil

21
5. nov 2023

@molovche posielaju aj mail, ze odoslali, je na ceste a tak. Mrknite

michal540
Odpoveď bola odstránená
emmabenkova
22. nov 2023

Ja som skúšala, je to úplne bezpečné. Inšpirovala som sa tu: https://www.lifezone.sk/ako-nakupovat-na-temu/

levandulova111
23. nov 2023

@hiro "Temu (tee-moo) je online trhovisko, ktoré spája spotrebiteľov s miliónmi predajcov" to znamená, že nie je všetko len Čína? A dá sa tam zohnať naozaj originál? Napr vyskočila mi reklama, nakoľko zoháňam Dr.Martens topánky a vyskočilo mi aj to Temu, aj na obrázku vyzerajú ako originál, akurát že keď všetci písali, že je to ako Aliexpress alebo Whish, tak či to nie je podvod s tou značkou... Dá sa na to spoľahnúť?

hiro
23. nov 2023

@levandulova111 To mi nevychadza. Co pozeram, normalne predajca s desiatkami tisic predanych veci - to by pri milione predajcov boli desiatky miliard predanych produktov - alebo su tam predajci co ponukaju a predaju len 5 ci 10 veci? Drtiva vacsina je z Ciny, neviem ako by som nasiel kto predava z ineho statu. A nic znackove by som si odtial neobjednaval, velka sanca ze to chytia colnici a skonci v spalovni... Ja aj pochybujem ze to nejako moc skumaju mozno vsetky "Nike" a "Dr.Martens topánky" co pridu - odosielatel Cina tak automaticky idu do spalovne - kde kto by robil tolko tisicov odbornych posudkov ci je to fejk ci nie?

hiro
23. nov 2023

https://www.zilinak.sk/clanky/25469/zilincan-si...
Žilinčan si objednal 25 párov „značkových“ tenisiek. Colníci jeho zásielku poslali do spaľovne
https://www.trnavskyhlas.sk/c/10560-v-spalovni-...
34-tisíc kusov tovaru s falošnými ochrannými známkami skončilo v certifikovanej spaľovni
spálili 7166 kusov napodobenín textilu značiek Tommy Hilfiger či NIKE, 3684 párov obuvi NIKE

levandulova111
24. nov 2023

@hiro ďakujem 🙏

hiro
24. nov 2023

@levandulova111 Ja tam teraz nejako nevidim nieco take ako na AliExpress - ze EU sklad. Keby to uz mali u nas tak to colnici nezadrzia. Takze ak mas taku moznost ze odoslanie z EU tak to by prislo urcite.

bijanos
24. nov 2023

Dobrý deň chcela by som si objednát nejaké veci z aplikácie tému a získala som 100€ kupón. A nie som si istá či keby si nákupom za ten kupón nákupim či nebudem už musieť nič platiť a či je to bezpečné a či posielajú aj na slovenko ?

mondolina
24. nov 2023

@akiana
nevysvetlíš. nebezpečné, ale lacné 👏

hiro
24. nov 2023

@bijanos Ten kupon na 100% nie je taky ze super nahadzem si veci za 100€, kupon to zaplati a hotovo.
Kupony obycajne su take ze napriklad kusok z neho sa pouzije na znizenie ceny nejakych produktov, casto to je obmedzene na 20 veci do kupelne, 20 nejakych svetielok a ked si vyberies nieco z toho tak ti znizia cenu a ked ich budes mat zo 50 v kosiku tak mozno aj tych 100€ celych vycerpas - teda v kosiku budes mat veci za 300€ a ked dobre povyberas tak sa ti to znizi na 200€ a zaplatis len tych 200.

timqo
Odpoveď bola odstránená
zlatican
25. nov 2023

Podobný a zároveň spoľahlivý je aj e shop Joom. Tovar mi prišiel do 7 dní s podrobným sledovaním objednávky.

10adriana10
10. dec 2023

Dievčatá ja nemám dobrú skúsenosť s Tému .
Tovar mi prišiel rýchlo , všetko v poriadku . No po týždni od doručenia mi dnes stiahli z účtu 104e následne sa to aj stornovalo . Nepresla chvála Bohu platba . Nemusí to byť priamo ich vína , asi som mala smolu že sa nabúrali priamo na moju kartu . Ale dávajte si pozor 🙂

bessie12
10. dec 2023

@10adriana10 kartu si mala uloženú??

10adriana10
10. dec 2023

@bessie12 nie nikdy si neukladam údaje z karty .

bessie12
10. dec 2023

@10adriana10 to je dobre. Tiez nikdy neukladam údaje z karty a to ani na slovenských eshopoch. Nemyslím si, ze Temu je na vine. Skôr nejaký debil sa pokúsil naburat do tvojho účtu a stiahnuť peniaze.

10adriana10
10. dec 2023

@bessie12 volala som hneď do banky a hovorila že niekto moje údaje z karty si stiahol do mobilu a chcel zaplatiť cez Google pay. ( Dokonca nemám aktivovaný Google pay, neplatila som tam nikdy ) . Bolo to v Amerike a že rovnaká platba prebehla 26.11 čo som platila na Temu.
Veľa ľudí tam nakupuje pozerala som si recenzie. Takže to bola čistá náhoda že natrafili na mňa .

maranco
12. dec 2023

Čínsky on-line predajca Temu zaplavil internet aj sociálne siete: Ruky preč, varujú mnohí
https://zive.aktuality.sk/clanok/CinLbBU/cinsky...

Nejasnosti panujú najmä okolo bezpečnosti mobilnej aplikácie. Tu je však potrebné spomenúť, že do veľkých problémov sa dostala predovšetkým appka od sesterskej Pinduoduo, ktorú dokonca Google v marci tohto roka stiahol zo svojho oficiálneho obchodu. Oficiálnym dôvodom bolo, že obsahovala malvér.

Ten mohol ohrozovať bezpečnosť, resp. súkromie používateľov. Okrem iného mala aplikácia následne obchádzať bezpečnostné povolenia, pristupovať k súkromným správam, upravovať nastavenia v Android telefónoch či sledovať dáta z iných aplikácií v zariadení. Malvér bránil tiež odinštalovaniu appky.

Firma, ktorej stratégia je založená na tom, že predáva výrobky priamo od ich výrobcov bez sprostredkovateľov, bola obvinená aj z toho, že pri výrobe rôznych tovarov sa využíva nútená práca, resp. detská práca.

Ďalším faktorom je samotná spoľahlivosť obchodu.
Napríklad na stránke https://www.trustpilot.com/review/temu.com má Temu celkové skóre 3,2, pričom vychádza zo zhruba 11-tisíc recenzií. Paradoxné je, že najväčšiu skupinu tvoria veľmi pozitívne a naopak veľmi negatívne skúsenosti. Mnohí doslova varujú pred nákupom na Temu v štýle „nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kúpiť lacné veci“.

Upozorňujú napríklad na nedodanie tovaru, resp. príliš dlhé dodanie, či výsledný dizajn produktov – neraz sa výrazne líši od toho, ako sú propagované priamo na trhovisku.

zuzana2bole
5. jan 2024

@bessie12 prosím vás a sa sa to platiť len kartou? Alebo aj po prevzatí. Ďakujem

bessie12
5. jan 2024

@zuzana2bole na dobierku to bohužiaľ nie je možné.

peterhegi
8. jan 2024

Ahoj ,objednavam už od tiaľ asi rok , nemal som žiadny problém z dopravou, cca 2 tyždne, kupoval som veci pre deti ,psa ,kuchynske potreby , aj pre mňa trička z motívmi. Hegi

peterhegi
8. jan 2024

Platí sa len katrou dopredu ale vždy si klikni na maličky riadok platba bez uloženia karty...

zuzana2bole
8. jan 2024

Dobrý deň prosím Vás a dá sa aj reklamovať? Objednavali ste už aj pre deti tie slavnostnejšie šaty? Sú ako na obrázku? Ďakujem

peterhegi
9. jan 2024

Ahoj ja tam kupujem len maličkosti, nemal som ci reklamovať, detské oblečenie som nekupoval a moje tričká mi boli dobre aj veľkosť aj materiál, je to o risku ale pri tích cenách a doprave zadarmo od jedného max 2 týždne nemám čo riešiť. Len nezabudni xran si kartu, peknú deň Hegi.