Internetový obchod Temu
Skúšali ste odtiaľ niekto objednávať na sk? Môžte mi poskytnúť recenzie?
Aha takže to nie je najmä podvodná stránka a pod. Čítam zatiaľ prevažne spokojnosť. Asi skúšok teda aj ja 🙂
Ja som si objednala 11 a 15.9 a ešte mi tovar nedorazil
Ja som skúšala, je to úplne bezpečné. Inšpirovala som sa tu: https://www.lifezone.sk/ako-nakupovat-na-temu/
@hiro "Temu (tee-moo) je online trhovisko, ktoré spája spotrebiteľov s miliónmi predajcov" to znamená, že nie je všetko len Čína? A dá sa tam zohnať naozaj originál? Napr vyskočila mi reklama, nakoľko zoháňam Dr.Martens topánky a vyskočilo mi aj to Temu, aj na obrázku vyzerajú ako originál, akurát že keď všetci písali, že je to ako Aliexpress alebo Whish, tak či to nie je podvod s tou značkou... Dá sa na to spoľahnúť?
@levandulova111 To mi nevychadza. Co pozeram, normalne predajca s desiatkami tisic predanych veci - to by pri milione predajcov boli desiatky miliard predanych produktov - alebo su tam predajci co ponukaju a predaju len 5 ci 10 veci? Drtiva vacsina je z Ciny, neviem ako by som nasiel kto predava z ineho statu. A nic znackove by som si odtial neobjednaval, velka sanca ze to chytia colnici a skonci v spalovni... Ja aj pochybujem ze to nejako moc skumaju mozno vsetky "Nike" a "Dr.Martens topánky" co pridu - odosielatel Cina tak automaticky idu do spalovne - kde kto by robil tolko tisicov odbornych posudkov ci je to fejk ci nie?
https://www.zilinak.sk/clanky/25469/zilincan-si...
Žilinčan si objednal 25 párov „značkových“ tenisiek. Colníci jeho zásielku poslali do spaľovne
https://www.trnavskyhlas.sk/c/10560-v-spalovni-...
34-tisíc kusov tovaru s falošnými ochrannými známkami skončilo v certifikovanej spaľovni
spálili 7166 kusov napodobenín textilu značiek Tommy Hilfiger či NIKE, 3684 párov obuvi NIKE
@hiro ďakujem 🙏
@levandulova111 Ja tam teraz nejako nevidim nieco take ako na AliExpress - ze EU sklad. Keby to uz mali u nas tak to colnici nezadrzia. Takze ak mas taku moznost ze odoslanie z EU tak to by prislo urcite.
Dobrý deň chcela by som si objednát nejaké veci z aplikácie tému a získala som 100€ kupón. A nie som si istá či keby si nákupom za ten kupón nákupim či nebudem už musieť nič platiť a či je to bezpečné a či posielajú aj na slovenko ?
@bijanos Ten kupon na 100% nie je taky ze super nahadzem si veci za 100€, kupon to zaplati a hotovo.
Kupony obycajne su take ze napriklad kusok z neho sa pouzije na znizenie ceny nejakych produktov, casto to je obmedzene na 20 veci do kupelne, 20 nejakych svetielok a ked si vyberies nieco z toho tak ti znizia cenu a ked ich budes mat zo 50 v kosiku tak mozno aj tych 100€ celych vycerpas - teda v kosiku budes mat veci za 300€ a ked dobre povyberas tak sa ti to znizi na 200€ a zaplatis len tych 200.
Podobný a zároveň spoľahlivý je aj e shop Joom. Tovar mi prišiel do 7 dní s podrobným sledovaním objednávky.
Dievčatá ja nemám dobrú skúsenosť s Tému .
Tovar mi prišiel rýchlo , všetko v poriadku . No po týždni od doručenia mi dnes stiahli z účtu 104e následne sa to aj stornovalo . Nepresla chvála Bohu platba . Nemusí to byť priamo ich vína , asi som mala smolu že sa nabúrali priamo na moju kartu . Ale dávajte si pozor 🙂
@10adriana10 kartu si mala uloženú??
@bessie12 nie nikdy si neukladam údaje z karty .
@10adriana10 to je dobre. Tiez nikdy neukladam údaje z karty a to ani na slovenských eshopoch. Nemyslím si, ze Temu je na vine. Skôr nejaký debil sa pokúsil naburat do tvojho účtu a stiahnuť peniaze.
@bessie12 volala som hneď do banky a hovorila že niekto moje údaje z karty si stiahol do mobilu a chcel zaplatiť cez Google pay. ( Dokonca nemám aktivovaný Google pay, neplatila som tam nikdy ) . Bolo to v Amerike a že rovnaká platba prebehla 26.11 čo som platila na Temu.
Veľa ľudí tam nakupuje pozerala som si recenzie. Takže to bola čistá náhoda že natrafili na mňa .
Čínsky on-line predajca Temu zaplavil internet aj sociálne siete: Ruky preč, varujú mnohí
https://zive.aktuality.sk/clanok/CinLbBU/cinsky...
Nejasnosti panujú najmä okolo bezpečnosti mobilnej aplikácie. Tu je však potrebné spomenúť, že do veľkých problémov sa dostala predovšetkým appka od sesterskej Pinduoduo, ktorú dokonca Google v marci tohto roka stiahol zo svojho oficiálneho obchodu. Oficiálnym dôvodom bolo, že obsahovala malvér.
Ten mohol ohrozovať bezpečnosť, resp. súkromie používateľov. Okrem iného mala aplikácia následne obchádzať bezpečnostné povolenia, pristupovať k súkromným správam, upravovať nastavenia v Android telefónoch či sledovať dáta z iných aplikácií v zariadení. Malvér bránil tiež odinštalovaniu appky.
Firma, ktorej stratégia je založená na tom, že predáva výrobky priamo od ich výrobcov bez sprostredkovateľov, bola obvinená aj z toho, že pri výrobe rôznych tovarov sa využíva nútená práca, resp. detská práca.
Ďalším faktorom je samotná spoľahlivosť obchodu.
Napríklad na stránke https://www.trustpilot.com/review/temu.com má Temu celkové skóre 3,2, pričom vychádza zo zhruba 11-tisíc recenzií. Paradoxné je, že najväčšiu skupinu tvoria veľmi pozitívne a naopak veľmi negatívne skúsenosti. Mnohí doslova varujú pred nákupom na Temu v štýle „nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kúpiť lacné veci“.
Upozorňujú napríklad na nedodanie tovaru, resp. príliš dlhé dodanie, či výsledný dizajn produktov – neraz sa výrazne líši od toho, ako sú propagované priamo na trhovisku.
@bessie12 prosím vás a sa sa to platiť len kartou? Alebo aj po prevzatí. Ďakujem
@zuzana2bole na dobierku to bohužiaľ nie je možné.
Ahoj ,objednavam už od tiaľ asi rok , nemal som žiadny problém z dopravou, cca 2 tyždne, kupoval som veci pre deti ,psa ,kuchynske potreby , aj pre mňa trička z motívmi. Hegi
Platí sa len katrou dopredu ale vždy si klikni na maličky riadok platba bez uloženia karty...
Dobrý deň prosím Vás a dá sa aj reklamovať? Objednavali ste už aj pre deti tie slavnostnejšie šaty? Sú ako na obrázku? Ďakujem
Ahoj ja tam kupujem len maličkosti, nemal som ci reklamovať, detské oblečenie som nekupoval a moje tričká mi boli dobre aj veľkosť aj materiál, je to o risku ale pri tích cenách a doprave zadarmo od jedného max 2 týždne nemám čo riešiť. Len nezabudni xran si kartu, peknú deň Hegi.

@nikusinka nie