icon

Je bezpečné objednávať z Temu?

2. nov 2024

Prosím vás objednávali ste už niekedy niečo z temu? Je to bezpečné? Trvá dlho kým tovar príde a ste s tovarom spokojné? Chcem tam objednať veci pre mačku len sa bojím ísť do toho ďakujem vám pekne

Strana
z3
simona20201309
3. nov 2024

@dominikamacakova ty čítaj s porozumením pre boha.... napisala som ze majú v ponuke aj to co majú v temu, nie LEN
A dám si námahu keď budem mať čas a pošlem tu screenshot
A čomu sa vlastne smeješ? Ze ty kúpiš svetielka v jysku za 20e a ja za 3e?
Tak sa smej kľudne, ja sa smejem tiež 🤭
@mircalla oblečenie je presne to co by som v živote z Číny neobjednala

bielasovicka
3. nov 2024

Ja z TEMU objednávam už dávno a nikdy som problém nemala žiadny.

dominikamacakova
3. nov 2024

@simona20201309 nemusíš mi posielať screenshot, ja viem, že dávajú na stránku ukradnuté fotky, ale príde ti úplne niečo iné, fejkové, rozumieš? Výrobky pre škôlky musia spĺňať prísne normy, prosím ťa snáď si nemyslíš, že sú to výrobky z Temu. Jysk je normálny obchod, v živote som nepočula, že by niečo sťahovali kvôli vysokému obsahu chemikálií. Ale veď tieto čísle e-shopy ako Temu, Shein, Trendyol budú čoskoro regulované EU, lebo "vám" to nedôjde asi nikdy...

mircalla
3. nov 2024

@simona20201309 Ja neznasam tvrdenie, ze vsetko je vyrobene v Cine.

Je predsa rozdiel, ci sa v Cine vyrabaju vyrobku urcitej znacky napriklad europskej ci americkej znacky a platia tam medzinarodne ISO normy kvality, bezpecnosti a nezavadnosti a ci je to daco neznameho povodu vyrobene v Cine.

A ano, prave dnes som znovu citala o regulacii

mircalla
3. nov 2024

@simona20201309 Kupila si svetielko za 3 eura? Bravo

Super clanok o fejkovych CE certifikatoch tychto vyrobkov z Cinskych trhovisk, kopec elektroniky ma velke riziko

https://www.aktuality.sk/clanok/ISu2VTg/kupujem...

simona20201309
3. nov 2024

@dominikamacakova poznáš len jysk? Tedy, Kik, everland.. ved to sú všetko plne obchody čínskych šmejdov

simona20201309
3. nov 2024

@mircalla aj Tesla horí 😊

simona20201309
3. nov 2024

@mircalla svetielka boli len príklad. Zas neviem co sa tu akože naťahujeme? Samozrejme že sa bude útočiť na lacný obchod ktorý likviduje malých predajcov. Každý nech si kúpi co uzná za vhodne odkiaľ uzná za vhodne. Ale aby som sa pozastavovala ako uskodi držiak na bicykel z temu, tak toto je už zachadzanie do extrémov.
Nikdy by som nekúpila nič s čím prichádza koža do styku, ale nejaká taška, držiak, fixa (zdravý rozum jasne ze nedám decku fixu z ciny)... A to sú len príklady....
Potrpim si na znackach a na kvalite. Moje dieťa nemá doma tričko pod 20e. Ešte aj gate kupujem za 10e pár
Fixy farbičky Samozrejme iné ako stabilo doma nemáme.
Ale aby som tu spekulovala nad nejakou rohožkou pred dvere že je škodlivá a nespĺňa normy? Toto je fakt smiešne.....
Sú veci kde investujem veľa peňazí, ale sú veci kde viem niečo kúpiť lacnejšie a to ze im nevie konkurovať iný eshop nie je môj problem

simona20201309
3. nov 2024

To ako keď začali taxikári plakať keď prišiel Bolt. A? Koho zaujíma že splacaji úvery na auto a platia parkovacie miesta? Bolt ma skvelú logistiku a je rozdiel ci sa človek odvezie za 10 alebo 2,50
Aj tu budeme špekulovať o tom na akých neekologickych autách jazdia?

gleep1
3. nov 2024

@simona20201309 keď podporujes bolt stále podporujes ľudí na Slovensku, nevozí ta Číňan. Keď kupuješ z činy v konečnom dôsledku okrádas samu seba, lebo okrádas svoju krajinu ktorej z toho nejde ani cent. Ale veď čo už, človek ani nemá motiváciu tejto krajine dávať lebo aj tak to ficomafia rozkradne, takze je to šumafuk. A to že sa likvidujú malé predajne je veľmi smutne, ale tak čo ľudia chcú to majú a Slovač zjavne rada otročí za pasom. Hlavne že nemusí závidieť niekomu kto ma nebodaj vlastny obchod.

macatt
3. nov 2024

Objednala som z Temu, behom pár dni mi stiahlo z karty 39,90€ kartu som stopla, podala reklamáciu, v banke sa mi ,,rehotali,, a prakticky som bola jasná, ešte sa nevyjadrili, zrejme majú na to 30 dní, ale šušotali si, že to už neuznajú, lebo je toho veľa..
Keby som si to nevšimla tak už išlo sťahovať ďalších 39,90€ a 6,90€ to som nejako stihla zastaviť, mi vyskočilo či to chcem nahlásiť a zmizlo to, kartu mám už našťastie inú..
Mala som pocit, že po tých rokoch sa mi to nemôže stať.. teraz nejaký čas sa zaobídem bez toho odpadu😃 lebo fakt z 5 vecí príde jedna dobrá..

maranco
3. nov 2024

@macatt na nákupy cez internet použi jednorázovú kartu, alebo virtuálnu kartu s limitom, máš to zadarmo cez Revolut a neohrozíš tak svoju hlavnú kartu a účet

ak používaš hlavnú kartu tak maj nastavené limity na platby cez internet na drobnú sumu a tesne pred väčšou platbou ich zvýš a potom zase zníž

macatt
3. nov 2024

@maranco áno, ďakujem🫶, momentálne som novú kartu ešte nikam neuviedla, ale mám blokované internetové platby, ktoré si pred úhradou odblokujem a následne zablokujem a určite si dám pozor..
Po tom strese čo mi v jeden chcelo odísť 87€ a odišlo len 39,90€ sa na všetko pozerám inak, veľa vecí mi netreba😂

janinah
3. nov 2024

@simona20201309 stačí sa nastaviť tak,že nijaky drziak na telefón nepotrebujem a o balonoch nevraviac,kupila som ich za život hádam 5 a obyčajných,nie tie kriklave hrôzy na palickach ...
Táto planéta zakape pre našu rozmaznanost a sebectvo.

dominikamacakova
3. nov 2024

@simona20201309 ty si spomenula jysk. Nedávaj mi blbé otázky. Klameš iba samú seba, obhajovať si to môžeš koľko chceš...

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
mircalla
3. nov 2024

@janinah Jednak to, jednak nakupuju totalny brak bez certifikacii a spokojne su ako usetrili.

kural
6. dec 2024

Je to seriozny obchod.Vysoko sofistikovaná komunikácia.
Všetko dostanete max . do dvoch týždňov.
Len si uvedomte že za tak male peniaze dostanete aj zodpovedajúcu kvalitu.
Nie je všetko také ako na fotografii.
Realita je niekde inde.
Najdu sa aj prakticke veci ,ale väčšina je problematická.

Strana
z3