Je vhodné zverejniť bakalársky titul na sociálnych sieťach?
Ahojte😅, len ma zaujíma názor, je podľa vás divné dať si na profil na facebooku/instagrame VŠ titul „Bc. X… Y…”?
Ano najlepšie je Bc Ing Mgr Janka Hluskova Novákova, keď už si sa vydala načo si píšeš dve priezviska omg nikoho nezaujíma ako si sa volala predtým a nie nebude za hľadať nikto z materskej skolky🙄
@muchotrafka298 aký máš titul ty? Len tak zo zvedavosti
Ale toto titulovanie maju aj ine krajiny, taki mexicania si potrpia a este sa aj medzi kamaratkami napr oslovuju licenciada, bezne na FB to tak vidim, sice je to akoby take kamaratske, ale mne to znie velmi smiesne ( licenciada je obdoba nasho Mgr.) , alebo som to videla aj ako sucast mailovych adries. Oni si celkovo na taketo veci potrpia, aby sa vedelo, ze studovali a nie su len jednoduchi mestici, prietos
@cookie29 ja nikde nepisem, ze je to hanba. V ziadnom pripade. Len si nemyslim, ze ho fakt treba davat vsade. V uradnom styku urcite, na socialne siete za mna nie. Zmysel vidim jedine v profiloch odbornikov.
@sisa_s áno,tak sme to ponímalí aj my..ja mám vs,manžel nie a ani ma len nenapadlo si dávať titul na svadobné oznámenie.. Môj otec titul nemal dokonca roky na občianskom.
Ako ja beriem, že niekto je hrdý na to, že má vysokú školu,aj ja,ale nemám potrebu to vešať ostatným na nos. Veď som študovala, aby som si plnila svoje sny a titul je len taká čerešnička.
Ale ak si ho niekto dá,neodsudzujem,je to každého vec
Ja poznám jedného, co má PhD za to ,že vyštudoval na športovej fakulte futbal a všade sa predstavuje ako doktor 🤣🤣🤣🤣 zemrem z neho vždy keď to počujem.
Videla som to už aj na svadobnom oznámení, tak proti gustu...
@barbie2023 you made my day 🤭🤭🤭🤭🤭
Mne sa už aj tu párkrát stalo, že niekto odo mňa kúpi tričko a pošle adresu Bc. Martina Nováková ....
Smiešne aj tu i na sociálnych sietach
@barbie2023 tak toto mi pride ok, sice predstavovat by sa tak nemusel, ale PhD je realne doktorat a ziadny hrackarsky titul, cize doktorom je, studium trva 3- 5 rokov, vystudovat sport nie je ziadna brnkacka. To, ze ako doktorov oslovujeme len lekarov je len uzus, je mnoho inych studijnych odborov, ktore su tiez narocne a ak ti ludia ziskaju PhD. tak doktormi su.
mne by smiesne znelo aj keby sa Mudr. v nejakej konverzacii pokial nie je v praci predstavil ako doktor.
Hocijaky titul-kym sa jedna o sukromny profil by som nedavaala na FB. (A ano mam titul a poctivo odmakany) Ak by sa jednalo o nejaku profi stranku kde chces vyzdvihnut svoje vzdelanie tam uz to je ine…
( hoci stale lepsie mat titul ak na sukromnom profile, ako si niekto uvedie vysoka skola zivota-to je najvacsia traposina aku som na FB videla)
@barbie2023 nie uplne sme sa pochopili 🙂
@barbie2023 zas trošku brzdi, PhD. naozaj nie je žiadny električkový titul a vyštudovať šport tiež nebude zrovna úplný veget
@oblecenie99 🤣🤣🤣🤣 yessss... Priatelia majú odpoveď na všetko 🤣🤣🤣🤣
@zuzana76 mne to nemusíš vysvetľovať, ale nehnevaj sa vyštudovat PhD zo športu sa nedá porovnať s inými odvetviami.
@barbie2023 ja som šport síce nestudovala, ja som športové drevo, ale teda asi nemáš poňatia aké limity museli spĺňať z rôznych disciplín. Ja zase neuznávam znevažovanie štúdia, lebo to je “len” šport. Väčšina ľudí by to štúdium nedala.
@basulaak
Môjho manžela spolužiak vyštudoval ing na inej škole a iný odbor.Jeho spolužiak je Bc.Ing
Pokračoval rovno na Ing.Nemusel na druhej škole začať od Bc.
Oficiálne nemá len jeden titul, ale dva.
A Bakalár v ich odbore je dokončené štúdium a sú plne kvalifikovaní už pri Bc.
Ano, takisto ako aj na menovku na schránku a iné veci, kde extrémne bije do očí, ze sa dotyčný chce s titulom pochváliť
@barbie2023 pre mna je akykolvek titul PhD rovnocenny, je to zaruka vyssieho vzdelania (takze ano, porovnavam PhD medicina, pravo, sport, pedagogika, kazde je narocne svojim sposobom)
Na LinkedIn uplne v pohode. Na FB? Naozaj?
Pokiaľ vám vlastný otec nepošle email ako mne s pozdravom Ing.Mgr 😂
Mňa už nič neprekvapí.
Môj manžel si titul nepísal nikde avšak na SK je dosť zaužívané, že Bc nie je dokončené štúdium.Môj manžel má plnohodnotnú kvalifikáciu pri Bc a Mgr ani nebolo.
Mal možnosť študovať v inom meste a úplne iný odbor ako pokračovanie.
Nech si každý píše kde chce čo chce, ale každý by si mal uvedomiť, že titul neznamená mať aj spoločenský status.
Titul by sa mal uznávať len v zamestnaniach ktoré súvisia so vzdelaním inak je to na smiech.
Väčšinou si na titule zakladajú ľudia ktorí si potrebujú niečo dokazovať.
@barbie2023 ani páru o tom evidentne nemáá
Titul uvádzam výhradne v práci a aj to, len ak je to nevyhnutné....
Ja mam ing a ani by ma nenapadlo dat to na socialne siete.titul pouzivam co sa tyka prace, na fb mam priatelov a od tych nepotrebujem aby ma oslovovali titulom
@tramtada31 A ako sa tie vnúčatá prosím ťa dočítajú na náhrobnom kameni z titulov aké bolo ich povolanie keď človek s titulom môže byť aj predavačom.
To by si človek musel písať povolanie a nie titul.
@medda_beda keď je Prof. DrSc. tak je zjavné, že asi nerobil predavača
@medda_beda to je v poriadku. Trapne je ked vystudujes jednu a tu istu. To mi myka kutikom. Bol to zvlastny typek.

@guudy aj naša krajina ma bc ako plnohodnotný titul .. a k otázke..áno je to smiešne 🤣 ešte aj na billa kartu si dať titul