Je vhodné zverejniť bakalársky titul na sociálnych sieťach?
Ahojte😅, len ma zaujíma názor, je podľa vás divné dať si na profil na facebooku/instagrame VŠ titul „Bc. X… Y…”?
@tramtada31 Nie nie je to jasné pretože človek môže zmeniť svoj postoj, to čo ho baví.
@petrahl jasné..ja mám tiež vysokú školu.mam dobrú páru o tom. Študovali sme na rovnakej škole. Mne to príde absurdne pretože viem to porovnať tak si otieraj papulu o niekoho ineho
Pokial ma clovek profil,kde riesi nejake profesne veci tak je to adekvatne (napr lekari,pravnici...). Inak trapas
Za mňa tituly nikam okrem práce nepatria, ešte LinkedIn hej, keďže to je profesna sieť, ale dať si na fb, svadobné oznámenia, nahrobok, schránku apod. titul je trápne pre mňa.
Ešte, keď má na fb alebo ig nejakú profi stránku, nie bežný profil, tak je to normálne, videla som financakov alebo aj advokátov, čo majú svohe stránky.
A najlepšie, keď vás niekde v nemocnici alebo zdravotnom stredisku oslovia titulom 😆😆. No pani magistra/inžinierka/doktorka vyzlečte sa do pol pása 😅
Nemam titul ani na obcianskom nie to este na socialnej sieti, to som asi este v zivote nevidela
@medda_beda ale profesorom sa nestanes za 10 rokov. Je to celoživotná kariéra a veľmi dlha cesta.
Pre mňa je to divné, rovnako na svadobnom oznámení a podobne
Za mna je este nieco trapnejsie, co s tymto priamo suvisi. A to, ze niekto,kto VS zacal, nedokoncil sa tvari, ze ten titul ma, prezentuje to, ze studoval na VS to a to. Mam takeho kolegu, ja ho nechcem zhadzovat, ale je to skutocne trapne, ze aby zapadol, tak tvrdi, ze on na VS studoval, ale po Bc. to ukoncil. Ja to viem, lebo som videla jeho papiere o dosiahnutnom vzdelani aj prehlad predoslych zamestnani co mal. Mne toto uz pride fakt too much, ze skutocne treba predstierat titul, lebo mas pocit, ze bez neho si nula? Pritom u mna v praci nie je VS podmienka, ani na jeho pozicii.
Nemám titul ani v OP, načo by som ho mala preboha na sociálnej sieti a to mam teda vyšší ako len Bc. Jedine kde titul používam je v práci, ale len kvôli tomu ze to vyžadujú skrz odbornost.
@basulaak mna porazí 🙏🏼🤣🤣🤣
@evaachesa aj ja som stretla jednu kocku v kupeloch, co si hned po bc statniciach menila vsetky doklady... Aj karticku poistenca 🫣
titul len v praci a len na menovacie dekrety inak nepouzivam (ale mam iny nie bc)
status alebo foto po statniciach v euforii ano v pohode, oznamit blizkym priatelom vas uspech je to v poriadku ale ked vidim ze ma niekto titul v mene na profile tak mi to pride trapne a este ked ma bc :D ja osobne by som sa za to hanbil :D popravde takmer nikde nepisem titul, raz som nanho normalne zabudol ze mam :D v práci sa oslovujeme normalne menami, neviem si ani predstavit ze sa zacneme oslovovat inzinier.. mne osobne to je neprijemne
@barbie2023 fíha ale tu prehanas vieš o tom ? Skús si trochu pozistovat aké náročné je štúdium na FTVŠ. Aké kvantá ťažkého učiva tam berú a do toho musia dosahovať extrémne výkonny. Doktorát z futbalu nieje ale ze absolútne na smiech
Absolútne divné, to jedine nejaký megatrapko si môže dať.
@klip0 ide o to ,že chlapec sa predstavuje ako doktor hocikomu a to je smiešne na tom..a nehnevaj sa,ale rozhodne je doktorát napr. aj z takej histórie ďaleko náročnejší ako futbal
@klip0 a nemusím si to zisťovať , mám dvoch veľmi dobrých kamarátov absolventov. Zároveň mám okruh ľudí z iných škôl a napr aj taká farmácia je trochu iný level a nepredstavuje sa pani doktorka
@barbie2023 tak ak sa tak predstaví novému kamosovi v piatok v meste, smiešne to je. Ak sa tak predstavuje pri formalnejsich situáciách je to normálne a nieje to smiešne pretože doktor je
@barbie2023 a na akú školu si chodila ty ? A aký najvyšší stupeň vzdelania so dosiahla ?
@barbie2023 "Študovali sme na rovnakej škole"
Čiže tiež futbal? Potom asi nerozumiem...
@barbie2023 a ano, toto "mne to príde absurdne pretože viem to porovnať tak si otieraj papulu o niekoho ineho" je vyjadrovanie hodné vysokoškolsky vzdelanej osoby, to uznávam 😁
@petrahl ty nevieš ,že školy majú fakulty ? Napr máš právnickú na rovnakej škole a zároveň napr aj ftvs.
@petrahl najprv sa pozri na seba ako utocis. A okrem toho to nemá s mojím titulom nič spoločné.
@petrahl odmietam sa s tebou ďalej baviť. Nepoznám ťa ani ty mňa a utocis pretože mám názor,že áno , je to maximálne trápne sa titulovat nech je z akejkoľvek školy pokiaľ to nesúvisí s profesiou . Ak máš k tomu iný názor,čo si si už vyjadrila tak ma nezaujíma pretože môj je iny a nehodlam ho zmeniť kvôli neznámej osobe ako si ty. To čo mám ja vyštudovane a aký stupeň je úplne irelevantné a nepotrebujem si svoju hodnotu dokazovať tým,že budem svoje tituly niekomu len tak predkladat. Mne je to fakt jedno ,čo si o tom myslíš. Uplne
@tramtada31 To ja viem.Ja narážam na to, že keby si napr niekto z mojej rodiny dal titul napr. môj otec tak nikto by ani len netušil čo vlastne robil a to má 2 vysoké školy.
A zase aj ľudia bez VŠ robia užitočné veci, zachraňujú životy.Tí si tam majú napísať čo.
Podľa mňa to nie je dôležité mať titul na náhrobku.
@muchotrafka298 To je ešte dobré, moja mama mala kolegu, čo roky tvrdil, že je inžinier a aj sa tak predstavoval každému, ale nakoniec nejak zistili, že vôbec nebol a nikdy na VŠ neštudoval.
@muchotrafka298 ale ved ja s Tebou suhlasim 🙂
@tramtada31 myslis? Poznam aj takych, co z vysokych sfer odisli a zalozili si zivnost, obchodik a podobne...
@lonely66 este toho MUDr by som niekedy dokazala pochopit, pretoze doktor nie je zamestnanie ale povolanie. Ale Inak :(

Áno, trápne a nepochopiteľné pre mňa. 🙄
Raz si jedna mamička odo mňa niečo kúpila tu cez MK a adresa Mgr. Alena Malá 😁
Ale pobavil má aj spolužiak keď si po Bakalárskych štátniciach utekal meniť občiansky...hlavne že pokračoval ďalej na Ing. 🤔🤦🏻♀️😂