Kniha verzus film
Som knihomoľ vo veľkom a takmer vždy je pre mňa kniha lepšia ako film. Občas sú si rovnocenné. Ale dvakrát sa mi stalo, že film bol pre mňa miliónkrát lepší ako kniha. Kedysi dávno pri knihe/filme Hostiteľ a teraz nedávno pri knihe/filme 365 dní. V prvom prípade bola kniha fajn, ale išla som sa zblázniť z množstva opisov, v druhom prípade bola kniha pre mňa niečo strašné a druhý diel som dala za cca hodinku, čo som preskakovala to množstvo sexu (nevadí mi v knihe, ale tu to pre mňa bolo niečo hrozné), ale film bol príjemným prekvapením. Paradoxne, vo filme som cítila viac romantiky ako v knihe.
A čo vy? Kedy bol pre vás film lepší ako kniha a prečo?
@ivangeline Annu zo zeleného domu som čítala 1x asi ako 12-13r odvtedy ešte asi 3x
@neznamaznama keď som prečítala Pýchu a predsudok hneď som si išla dvdčko kúpiť 🤭 film ma nesklamal, Jana Eyrova, videla som všetky adaptacie 🤭 knihu milujem.
Knihy Súmrak boli dobré, filmy ok
Dracula, z knihy som bola na nervy, skvelá...aj film.
Harry Potter, knihy lepšie.
Coelho 11 minut, kniha lepšia
Chatrč/ vyrovnané, pekné obidve.
Zavysla od nakupov, všetky knihy fajn / film brutál zlý
P.S. I love you/ kniha lepšia
Ja stale neviem prezit, ze v Harry Potter 3 filme neviete, ako vazen usiel z Azkabanu a mohla by som pokracovat 🤣🤣
@neznamaznama Predčítač a Dámsky gambit boli lepšie ako kniha.
Veľké sklamanie bol film Snehuliak.Kniha od Nesba bola fantastická,film katastrofa.Tak isto aj Dievča vo vlaku.Kniha perfektná film hrozný.Napríklad Dom duchov bol dobrý aj film aj kniha,takisto aj Malé ženy.
@neznamaznama Percy Jackson. Hanbím sa s každou ďalšou obrátenou stránkou.🤦♀️ Na druhej strane, je to moja chyba, že čítam blbosti.😅
@kitycat juj, tak tam je veľa vecí, ktoré vo filme nie sú vysvetlené. Mne ako fanúšikovi HP to nevadí, keďže som knihy čítala, ale vidím to teraz na synovi, pozerá filmy a veľa veciam nechápe, musím mu vysvetľovať.
@suge tak mňa zas knihy PJ nadchli, páčil sa mi humor aj príbeh, ale film.....no prvý diel ešte išiel, ale potom..... Juj, pre mňa hrôza. Ale tak ja fantasy milujem, napr. synovi sa PJ nepáčil a nedočítam ani prvy diel. A pritom rád číta.
@shinon258 no, ja mám už 40+, čítala som to cca 5-6 rokov dozadu a aj tak sa mi to páčilo, ale ja som stále občas ako decko, takže to môže byť aj tým. 😂😂😂😂
@neznamaznama ked si precita, tak pochopi ☺️
@kitycat no, to už čítať nechce, keď to má napozerané, vraj by ho to už nebavilo, nechce si dať povedať, že knihy sú knihy a je tam veľa vecí z čo vo filme nie sú. 🤷
@neznamaznama tak snad ho to chytu, joj toto uz dalsia generacia nezazije. Ja som ale tiez nechcela HP citat, ked mi mama kupila knohi, nechxela som. Az neskor. Mozno to pride
@kitycat ak aj nepríde, nevadí, jeho čítanie až tak nedrží ako mňa. Prvý diel HP bola prvá kniha, ktorú prečítal celú, už aj to je úspech.
@kormino mne sa Dom duchov sfilmovany vobec nepacil. Neda sa obsiahnut do jedneho filmu cela trojgeneracna saga.
@simsalabim mne sa páčil aj film, samozrejme kniha bola obšírnejšie,ale film mal skvelé herecké obsadenie.
@acrobaleno podla toho ktora verzia 🙊
@kormino no obsadenie ano, ale co z toho, ked to bol slabucky odvar knihy.... mna velmi sklamal.
Viem, stará téma, ale napíšem. Mne sa raz v živote stalo, že film bol lepší ako kniha, pričom už kniha bola výborná. Ide o novelu od Ladislava Fuksa, volá sa Spalovač mrtvol. Film je z roku 1968, názov rovnaký, v hlavnej úlohe Rudolf Hrušinský! Kniha výborná, film fantastický!!! 👍

@petronellla87 knihu som nečítala, ale film som videla a bol výborný. Je zaujímavé, že veľa filmov, ktoré som videla majú knižnú predlohu a ja som o tom ani netušila. Aj tu to tak bolo. A napr. aj pri filme Marťan som ani netušila, že to má knihu.