Manželovi sa niekto nabúral do mobilu
Poradte mi.Maznelovy pred par dnami niekto zacal vyvolavat z neznameho cisla.Vyhraza sa ze bude volat aj mne a ukaze mi co si muz pise skym a baopak jemu ukaze co skym atd.Zistili sne ze sa mu naburali do telefonu kedze dotycny mu povedal presne koho ma v zozname atd.Dokonca do fejsu aj viberu.Citali mu spravy co tam ma.Skusali mu vybrat peniaze z uctu.Z banky povedali ze dakto z nemecka.Chcem sa opytat ci mohol niaky virus chytit cez fb alebo co.Snikym problemi nemame anic pred sebou netajime cize mna vobec netankuje kto si skym co pise 😂 len proste nechapem ako sa dakto dakomu moze naburat do telefonu.Pocula som o roznych medzinarodnych cislach ci virusoch co sa rozosielaju na fb a neverila som.uz som uverila
@queen_mary nebud drza. Android bezi na windows a ti maju nonstop problemy, a apple ide na iOS ktory je uplne v pohode. Microsoft a jeho shitny soft - neverim ze si ludia davaju do telefonu ESET. Bud tak laskava, a svoje sproste poznamky si nechaj.
@kittykat22 Presne tak, nie je tajomstvom, že na IPhone vírus sa nedá chytiť preto ani majitelia IPhonov nemajú žiadne antivirusy 🙂
Prepáč, ale mne to príde ako poriadna hlúposť. Chytiť vírus, pomocou ktorého sa ti snaží niekto vybrať peniaze z účtu je jedna vec. Ale o víruse, ktorý vyvoláva tvojmu mužovi a neskôr aj tebe a vyhráža sa mu, že ti ukáže s kým si on píše, to už je trošku cez čiaru. Nemusíš byť ani IT macher a je zrejmé, že je to blbosť. Toto nie je vírus, ale zrejme nejaká manželova bokovka, ktorej už lezie na city, že je tá druhá. A jasné, že pozná jeho kontakty v mobile, keď si ich možno párkrát prezrela len tak z nudy, kým bol ten tvoj v sprche..... A možno preto vie aj jeho údaje do banky.... Neviem, niekedy je vhodné dať si dole ružové okuliare a použiť hlavu. Snáď skutočne neveríš, že pomocou vírusu by ti niekto vyvolával a chcel ti ukázať nejaké konverzácie tvojho muža? Čo by z toho nejaký VÍRUS mal? Alebo nebodaj ten, kto ten vírus vytvoril? Veď to je číry nezmysel.
@katulik123 tak moj muz ma asi zazracny iphone ked virusy mal 🤔
@indiankaindi Suhlasim, ze ziadny virus mu nebude vyvolavat - ved ked sa s dotycnym rozpraval, tak asi to bol realny clovek a hovoril s nim po slovensky. To, ze mu unikli udaje z telefonu sa moze stat - napriklad ak sa cez neho napaja na verejnu alebo aj sukrom,nu hacknutu siet, to nie je problem stihanut vsetky data z takeho telefonu. Ale urcite mu netelefonuje virus.
@katulik123
@kittykat22 Apple ma uzavrety system, je tazsie do neho preniknut, ale nie je to nemozne. Je hlupost, ze na iPhone nemozes chytit virus. Iba maju system lepsie chraneny, kedze to nie je open source a teda ja virusy sa na neho "vymyslaju" tazsie.
Po prve - manzelovi nie manzelovy
Po druhe- mobil zverte do ruk odbornikovi z it- tym nemyslim predajcov v o2,orange a tcome..ti vedia trt
Po tretie - treba zmenit hesla na vsetkomm( mail, mobil, face,viber)
A po 4.- NIKDY opakujem NIKDY si nedavajte zapametat hesla!!! Stavim sa ze muz si to nechal 🤦🤦🤦
@indiankaindi muz je it a veru da sa aj to.... Vdaka mobilu aj €z uctu aj ine udaje....existuju citacky mobilov.... Prilozi ani si nevsimnes a ma vsetko...a druha vec dementi co si davaju zapametat hesla alebo vsade jedno a to iste.... Si o to koleduju.... Poznam babu co ma v mobile subor kde ma vec-heslo....vsetky aj bankove 🤦🤦🤦🤦🤦
@fokuska mam 15 rokov apple a odkedy je, som mala iphone - cela firma ide na iOS a nikdy by sme nemenili za shitny windows. Ja ani neviem co je to antivirus, neviem co je to trosky kon a tieto komedie co sa tu riesia o blokovani a neviem co vsetko, tak to sa v mojom svete nenachadza. Akonahle sa vyskytne problem tak apple to v momente riesi, v pripade chyb robi nahrady.
No, ja si viem predstavit len toto - ze si nainstaloval nejaku aplikaciu ktora poziadala pristup do telefonu ku kontaktom, fotkam a 100 inym veciam. Bez tychto povoleni sa aplikacia k tomu nedostane. Ale zase vacsina aplikacii ziada taketo veci.
A k tej aplikacii sa mohol dostat z hocikadial, len myslim ze asi nie cez Google obchod, aj keby tam bola tak by bola za kratky cas odstranena.
Takze prva vec by som pozrel zoznam nainstalovanych aplikacii a nasiel taku co nepoznate...
@kittykat22 https://www.wired.com/2012/08/apple-amazon-mat-...
Chlapik prisiel o cely digitalny zivot, prisiel o vsetky data z iPhonu, iPadu aj MacBooku - hlavne preto ze AppleID ludia maju na vsetkych zariadeniach...
@lucinkab K tym heslam by som este podotkol:
- pre kazdu sluzbu pouzivat ine heslo - ine na MK, ine na FB, ine na Google, ine na Shazam atd...
- kazde heslo musi mat aspon velke pismena, male, cislice a ziadne nazvy mesta, skoly, rodiny, datumy narodenia atd
- nikdy neprepajat konta - napriklad pouzivat google/facebook prihlasenie do nejakej sluzby - potom staci prelomit jednu vec a utocnik sa dostane vsade
@kittykat22 Ale ved to je vsetko ok, nikto nepopiera kolko rokov mas iphone, co robi tvoja firma a podobne. Opravila som tvoje tvrdenie, ze na iphone sa neda chytit virus. Nie je to pravda. Tiez nepopieram aku podporu ma apple a podobne. Ale napriek tomu bezchybni nie su.
Mam priamu skusenost, ked sme museli firemne apple telefony rychlo updatovat, pretoze sme mali mailoveho klienta v iphonoch a mali na tom bug a mohlo dojst k unikom citlivych informacii. Cele security bolo v pozore a museli sme dohliadnut na to aby kazdy okamzite nainstaloval opatchovanu verziu a dovtedy mail neriesil cez telefon.
Takze ano, maju uazvrety system, ano, je to bezpecnejsie, ale aj tak sa moze stat.
Okrem toho ja som prisla o komplet vsetky data, pretoze telefon zrazu neroroznal moj pass code ani odtlacok prsta - stale tvrdil, ze je nespravny a po niekolkych pokusoch sa resetol na tovarenske nastavenia, cize zmazal uplne vsetko bez moznosti navratu. Nemala som este vsetko na cloude, pretoze som nemala dlhsie zapnutu wifinu a telefon na sieti (vtedy sa automaticky robi backup).
Tize som nemala nastavenu cohranu tak, aby sa resetoval - a aj napriek tomu bez varovania urobil. Takze vdaka za iphone :D
@kittykat22 "Android bezi na windows"? :D Ano, aj iOS bezi na Windows :D
Android je Linux a iOS pouziva BSD Unix.
@lucinkab Jasné, to nespochybňujem, že sa to dá, ale určite mu nikto nebude vyvolávať. A vyhrážať sa, že zavolá jeho žene a ukáže jej, s kým si on vypisuje. Veď to je blbosť
@kittykat22 Okrem toho, aky android bezi na windows? Android je open source OS pre mobilne zariadenia. AK uz velmi chces, tak ho mozes porovnavat s Linuxom. CIze open source. Narozdiel od toho, ako som uz vysvetlila, je iOS plne uzavrety system.
Ovela lahsie vyvinies virusy a zistis ako funguju veci, ak mas plny pristup do systemu a uplne inak (cize ovela tazsie) to ide ak je system zatvoreny. Hras sa tu na mudru, lebo iphone je dokonalost, ale pises hluposti.
Takto....muz zacal.dostavat sms ze si ma potvrdit niake nove heslo na fb.Ignoroval ho asi 3 x rozhrani 5 minut.A v tom mu dajto zavolal a rozpraval ako robot muzskym hlasom a vravi mu ze o co sa snazi na tom mobile robit.Ze nech uz konecne potvrdi nove heslo lebo inak bude zle.Dotycny mu presne zacal citat konverzaxie z viberu co mal s dvomi kamaratmi alebo mu diktoval presne od a do z telefonny zoznam.Malbzel ho poslal do pecka.No len potom si spomenul ze mal pin ulozeny v kontaktoch tak letel do banky a nastastie stihol vybrat peniaze a bum poobede sa mu pokusal dakto udajne z nemecka vybrat peniaze.No uz marne nakolko ho banka informovala.Bohvie ake odrby su to Asi skysaju kto je psichycky slabsi a sa podda
Ja uz nemozem z toho... v kazdom prispevku to iste, je to NEJAKE, nie niake...
To je zaujimave, mne z toho vyzera ze sa mu dostali prave (a asi iba) do Viberu. Nemal ho nahodou sparovany s pocitacom? Tam mozno bola slabina a nie v telefone...
Citali mu zpravy aj z messengeru aj z viberu co mal aktualne
Na mobile jedna aplikacia nema pristup k datam druhej - teda hacknuty Viber sa nemoze dostat k spravam z Messengera. Jedine napriklad ten pristup na kontaky si moze aplikacia vyziadat - ci uz Viber ci FB. Ale ak na PC pouzival FB a aj Viber tak by som fakt skorej hladal problem tam a nie v mobile.
Policajt vravel ze mohol mu dakto ndvedomky instalovat niaku app tusim zrkadlo ci ako sa to vola.
Pin v mobile? 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦😜
Pri hlaske "android bezi na windows" som si spomenula na DJ Projekt Andrej z Michaloviec, ci ako sa volal, ktory bol v nejakej z tych show farmar hlada zenu alebo nieco take a prezentoval sa ako spickovy ajtak, ktory vymyslel "dajake nove windowsy" 😁
Hej hej, "niake" appky to robia 🤦♀️
Uvidime co a ako...dnes sme si doma restartovali wufi a v tom momente zacalo muzovy volat tajne cislo.Wifi nemame zakodovanu a aj to nam povedali ze cez wifi sa nam mohli napojit co mame doma
Tak nemat zaheslovanu wifi nie je vobec rozumne 🤦♀️
@simsalabim myslis ze to moze mat suvis?
Omg, nezaheslovana wifi... tak to uz davno mozu mat stiahnute data zo vsetkych zariadeni, ktore sa na danu wifi napajali 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Okamzite zaheslovat silnym heslom a potom pomenit hesla na zariadeniach.

Mam pocit ze muz asi na fb otvoril niake video alebo daco co mu dakto poslal.Mozno takto sa zacalo vsetko odvyjat.Netusim