icon

Manželovi sa niekto nabúral do mobilu

21. júl 2020

Poradte mi.Maznelovy pred par dnami niekto zacal vyvolavat z neznameho cisla.Vyhraza sa ze bude volat aj mne a ukaze mi co si muz pise skym a baopak jemu ukaze co skym atd.Zistili sne ze sa mu naburali do telefonu kedze dotycny mu povedal presne koho ma v zozname atd.Dokonca do fejsu aj viberu.Citali mu spravy co tam ma.Skusali mu vybrat peniaze z uctu.Z banky povedali ze dakto z nemecka.Chcem sa opytat ci mohol niaky virus chytit cez fb alebo co.Snikym problemi nemame anic pred sebou netajime cize mna vobec netankuje kto si skym co pise 😂 len proste nechapem ako sa dakto dakomu moze naburat do telefonu.Pocula som o roznych medzinarodnych cislach ci virusoch co sa rozosielaju na fb a neverila som.uz som uverila

Strana
z3
fokuska
22. júl 2020

Vy im tie data nukate na striebornom podnose... akoby si in priamo odovzdala hesla, kartu, PIN...

autor
22. júl 2020

@fokuska ked sme kupovali wifi do domu tak ked sme dali kod tak ja som sa nevedela prihlasit.Tak sme ho nechali bez hesla.Ale teraz nam povedali ze udajne mohli aj toto vyuzit a takto sa napojit.Neviem ci sa to da doteraz som nepocula take

autor
22. júl 2020

@fokuska to som netusila

simsalabim
22. júl 2020

Wifi bez hesla je ako otvorena brana... priam sa to ponuka vstupit. Mimochodom, ja citlive operacie nerobim napr cez hotelovu wifi. Nikdy.

diewcatqoo
22. júl 2020

Vy ste super, nezaheslovana wifina, pin na kartu ulozeny v telefonnom zozname.. 🙂
Vies, kolko minut trva priemernemu ajtakovi, aby si dokazal vyhladat v tvojom pocitaci cez nezaheslovanu wifinu nejake dokumenty alebo fotky? Napoveda: je to jednociferne cislo 🙂

lucyl13
22. júl 2020

@katrin69 toto iste písali kolegyninmu priateľovi 😊

fokuska
22. júl 2020

Ked si to netusila tak si nechaj poradit a nastuduj si nieco o bezpecnosti sieti a zariadeniach v nich. To co ste urobili (nezaheslovana wifi a pin ulozeny v telefone...) je akoby si otvorila dokoran dvere a povedala podte seeem, tuto su nase doklady, citlive udaje, peniaze, nech sa paci, vstupte!
To by som ti este aj ja vedela (s malou pomocou) stiahnut vsetky data keby som velmi chcela a aj ti na dialku zmenit vsetky hesla a vybielit ucet, ani by si sa nestihla spamatat.

autor
23. júl 2020

Och az mi zle ostalo.Jedine co ma tesi ze som nemala nikde ziadne intim foto.Ideme zmenit ruter a vsetko okolo toho.

simsalabim
23. júl 2020

A nezabudnite na fakt silne heslo, ktore nedokazu uhadnut z udajov, co si o vas stiahli - ziadne datumy narodenia, priezviska za slobodna a pod. Proste nieco ako !dl3TBi8?aV39? Potom - az potom - pomenit hesla uplne vsade od posty cez banku po menstruacny kalendar...

hiro
23. júl 2020

A skontrolovat pocitace. Ak na nich mate uz nainstalovanu sledovaciu aplikaciu tak zmena hesla na wifi nepomoze...
To "zrkadlo" - ano, moze byt aplikacia ktora snima obrazovky na mobile - ale to by napriklad musel listovat kazdou konverzaciou na viberi aby ten kto to sleduje ma odchytenu kazdu jednu. Takze to nepredpokladam ze by mal. Jedine ze by tato sledovacia odchytila stlacene hesla na klavesnici ked sa prihlasoval donho.

autor
28. júl 2020

Tento tyzden nam zmenia ip adtesu.Vsetko sme zrusili aj fb aj viber.Manzelovy sa dajto este stale pokusal zmebit heslo cez jeho tekefonne cuslo.Posielali mu spravy aby potvrdil nove heslo Samozrejme nepotvrdil.A sem tam nam este stale dakto vola z utajeneho cisla.A pred 3 dna sefovej dakto zmenil heslo na fb.Uz sa tam nevie dostat

Strana
z3