Možný podvod na sociálnych sieťach týkajúci sa pomoci deťom
Ahojte, stala sa taká vec.. na sociálnej sieti dala jedna žena status, že prosí o pomoc s potravinami pre svoje deti. Keďže sa to týkalo detí, napísali sme si.. Neskôr pridala status znova a znova, behom pár hodín, kde už pýtala aj peniaze. ( Nie odo mňa) Je z Nitry. Zaregistrovali ste ju už niekedy? Meno sem písať nejdem..
No ja som jej peniaze neposlala, ale potraviny áno.. na Facebooku má úplne normálny profil..
Vždy ich treba odkázať na charitu alebo rehole, farnosť, oni ich nasmerujú. Nedávam už nič, strašne veľa je podvodov. Iba ak poznám osobne.
Vždy ich treba odkázať na charitu alebo rehole, farnosť, oni ich nasmerujú. Nedávam už nič, strašne veľa je podvodov. Iba ak poznám osobne.
@catherinah ďakujem za radu. Mňa skôr zaujímala táto konkrétna žena.. z rovnakého mesta ich hádam nebude veľa 😊
Skús zavolať na mestský úrad, odbor sociálnych vecí že chceš pomôcť danej rodine a poslať balík s potravinami, či im to pomôže, alebo je to nejaký podvod. Prípadne možno zavolať do školy.
Ty nepotrebuješ zisťovať žiadne podrobnosti o rodine, ani ti to nesmú povedať, ale stačí ak povedia áno pošlite balík, alebo nemusíte posielať.
Skús zavolať na mestský úrad, odbor sociálnych vecí že chceš pomôcť danej rodine a poslať balík s potravinami, či im to pomôže, alebo je to nejaký podvod. Prípadne možno zavolať do školy.
Ty nepotrebuješ zisťovať žiadne podrobnosti o rodine, ani ti to nesmú povedať, ale stačí ak povedia áno pošlite balík, alebo nemusíte posielať.
@maranco na mestskom urade vedia o rodinach v nudzi?
Môže ich byť veľa. Môžu byť úplne od niekde inde. Pred časom operovala takáto žena zo Želiezoviec, votrela sa do desiatok miestnych skupin po celej republike.
Tiež pomôžem iba overenej osobe.
@maranco na mestskom urade vedia o rodinach v nudzi?
@viestta keď je rodina v núdzi môže sa tam obrátiť o pomoc a mnohé obce poskytujú aj jednorázové finančné príspevky pre ľudom v núdzi, takže vedeli by o tej rodine
ak rodina nechce využiť všetky zákonné možnosti tak až tak v núdzi nie je, veď to by jej poradili aj známy, rodina
@viestta keď je rodina v núdzi môže sa tam obrátiť o pomoc a mnohé obce poskytujú aj jednorázové finančné príspevky pre ľudom v núdzi, takže vedeli by o tej rodine
ak rodina nechce využiť všetky zákonné možnosti tak až tak v núdzi nie je, veď to by jej poradili aj známy, rodina
@maranco v malych obciach asi ano, ale neviem si to predstavit v takych Kosiciach...
raz som si vygúglila jedného,čo pýtal peniaze na "detičky" Na FB normálny profil,decká krásne poobliekané,domácnosť normálne zariadená....oni toto žobranie majú akú povolanie.

takýchto expertiek más aj plný kôň. Divím sa všetkým čo v dnešnej dobe prispievajú na online zbierky na ľudiaľuďom a pod. a cez rôzne statusy