icon

Peňaženka zdravia

13. aug 2020

Ahojte, volali aj vam, ze aby ste si dali do mobilu aplikaciu penazenka zdravia?
A o benefitoch 800,-eur pre poistencov vsžp?
Je to výhoda alebo nie?

Strana
z3
lenkakravcova
2. máj 2021

Treba si dávať pozor na prehliadky. Sestra sa dala zaočkovať proti kliešťom. Odpísali jej ze to nepreplatia lebo nemá preventívnu..

lubosmihula
Autor odpoveď zmazal
lubosmihula
2. máj 2021

Posielam odpoveď zo vszp a zdôrazňujem fakt, že mi vytkli preventivku u urológa, ktorá je povinná až v 50 - tke.
Som si istý, keby som splnil túto požiadavku, vymyslia si niečo iné. Najčastejšia taktika poisťovní.

Dobrý deň, pán/pani Ľubomír Šmihula,

sme veľmi radi, že zostávate verný Všeobecnej zdravotnej poisťovni.
Prijali sme žiadosť o finančný príspevok na úhradu benefitu Peňaženky zdravia číslo 1 000 032 373. Je nám to ľúto, ale pri kontrole žiadosti sme zistili, že nespĺňate podmienky pre vyplatenie finančného príspevku.

Jednou z podmienok Peňaženky zdravia sú absolvované povinné preventívne prehliadky.
Žiaľ, túto podmienku nespĺňate a v čase realizovaného zdravotného výkonu ste nemali absolvované všetky povinné preventívne prehliadky. Informáciu o preventívnych prehliadkach nájdete po prihlásení sa v ePobočke alebo v mobilnej aplikácii.

Aby mohol byť finančný príspevok vyplatený, je potrebné do 60 dní od podania žiadosti:
absolvovať chýbajúce preventívne prehliadky a potvrdenie o ich vykonaní vložiť do žiadosti o finančný príspevok cez ePobočku alebo mobilnú aplikáciu v časti Žiadosti a reklamácie.
Povinné preventívne prehliadky, ktoré treba absolvovať:
Žena musí absolvovať preventívnu prehliadku u všeobecného lekára pre dospelých a gynekológa.
Muž musí absolvovať preventívnu prehliadku u všeobecného lekára pre dospelých a ak má nad 50 rokov, tak aj prehliadku u urológa.
Dieťa musí absolvovať preventívnu prehliadku u všeobecného lekára pre deti a dorast.
Novinkou pre rok 2021 je preventívna prehliadka u zubára, ktorá je odporúčaná, ale nie je povinná.
Odporúčame Vám skontrolovať si tiež, či nemáte dlh na poistnom a takisto či máte za celé obdobie poistného vzťahu vo VšZP určeného platiteľa poistného.

V prípade, ak tak neurobíte, budeme musieť Vašu žiadosť o finančný príspevok zamietnuť.

Ak sa potrebujete poradiť alebo získať bližšie informácie, naši kolegovia sú vám k dispozícii na tel. čísle 0850 003 003 alebo osobne v našich pobočkách. Zoznam pobočiek VšZP nájdete na vszp.sk v záložke Kontaktné miesta.
Veríme, že Vašu žiadosť vyriešime k Vašej aj našej spokojnosti.

S pozdravom

Vaša VšZP

ketinka23
10. máj 2021

Takže ahojte dievčence aby ste boli v obraze mne nevyplatí za zuby nič čakala som tri mesiace nesplnila som podmienku a to tu že nemám preventívku u obvodnej lekárky. Jako poviem k tomu ze je to dobrá hlúposť keďže som žiadala o zuby. Takže treba určite všetky preventivky obvodná gynekológ zubár. Nestačí že človek musí zháňať ľudí ešte aj toto ci že schválne aby nemuseli vyplácať. Ale kľudne mohli aspoň dat vedieť
Toľko skúsenosť ich peňaženku zdravia 😡😡😡

lubosmihula
10. máj 2021

@ketinka23 u nás je rozhodnuté. Odchádzame do Unionu, celá rodina. Zubárka ma utvrdila v tom, že všeobecná neprepláca nič. Takže lov na klienta a oblbovanie sa nekoná. Teraz stratia 5 klientov!

janatapakova
6. sep 2021

Prosím o radu dočítala som sa že môžem niekomu zo skupiny dať 50 % viete mi prosím povedať ako

jazumalu
7. sep 2021

Nie je na to nejake tlacidlo. Dana osoba si da poziadavku na preplatenie na vyssiu sumu, nez ma narok a niekto zo skupiny si zapamata, ze tu sumu nevyuzije - teda ako keby daroval. V nasej skupine sme to to uz vyuzili a aj to uz je vyplatene. Neter potrebovala viac na strojcek, tak jej brat "daroval".

carlos323
14. sep 2021

Ahojte mám aktivivanú peňaženku zdravia na mňa.Žene píše,že chýba súhlas s pozvánkou.Ako mám postupovať aby som ju prihlásil ku mne? Ďakujeme

jazumalu
14. sep 2021

ja si to už veľmi nepamätám, lebo sme to už dávno robili, ale zdá sa mi, že aj ona musí mať stiahnutú aplikáciu VšZP a tam dať súhlas, že si ju možeš pridať.

carlos323
14. sep 2021

@jazumalu musí si ju stiahnuť a zaregistrovať do aplikácie seba?

jazumalu
14. sep 2021

myslim si. ale na pobočke by určite poradili. ja som si takto nevedela priradiť svagrinu, jej vôbec neprišla pozvánka, musela ísť na pobočku a tam jej to spravili.

lemonka11
24. nov 2021

Trvalo to dosť dlho zaradiť do peňaženky 4 členov (registrácia, aktivácia, moja mama išla aj osobne si aktivovať prístup....). Následne zadávanie bločkov.... Preplatených mám 60 EUR z 300, ostatné boli zamietnuté (väčšinou že ide o liek, ktorý nie je v kategorizácií liekov - aj keď je na predpis ešte neznamená, že Vám ho preplatia). Ďalej bločky od súkromných lekárov, zubárov a zubnej hygieny vôbec nie. Liek, ktorý som kúpila priamo u lekára a nie v lekárni tiež nebol preplatený. Nechcelo sa mi porovnávať výhody v iných poisťovniach, ale suma sumárum dnes nevidím žiadny extra benefit a už vôbec nie 800 EUR. "Bonus" je, že preplatenie liekov sa týka iba detí a ich zákonných zástupcov. Moja mama (60r) nemá na preplatenie liekov vôbec nárok (veď však starší ľudia si tých liekov kupujú veľa). A tiež si nemôže peniaze na preplatenie liekov zobrať od iného člena rodiny. Všetko okolo peňaženky zdravia znie veľmi pekne, ale realita je potom taká, že sa to oplatí len na nejaké konkrétne úkony (nejaké očkovania, strojček a pod.). Keď si normálny človek číta podmienky, tak veľa vecí ho ani nenapadne, že nevyhovuje podmienkam....Mám v peňaženke dodnes žiadosti z mája, sú v statuse "evidovaná žiadosť". Čakala som na nejaké vyjadrenie, ale žiadne neprišlo. Tak som tam dnes už volala, že teda čo s tým a ona mi povedala, že "buď nemám prehliadku, alebo to nie je liek z kategorizácie alebo....alebo....a že ak nedostanú od lekára alebo lekárne potvrdenie, tak 30.11. to bude automaticky zamietnuté". Kokso čiže oni majú niekde v ich systéme uvedené, že to nebude preplatené, podľa mňa mi o tom ani nedali vedieť (nedám za to ruku do ohňa, ale email neevidujem), pani na telefóne Vám ani nedá presný dôvod prečo to bude zamietnuté, 6 mesiacov im to visí v systéme ako "evidované"....kebyže aspoň zmenili status, aby človek vedel, že to už posudzovali, ale to nevyhovuje nejakým podmienkam. Ja som dnes s tou pani telefonovala asi 15 min a čo odpoveď, to zdvihnutie adrenalínu. Podmienky sú aké sú, ale keby človek aspoň mal relevantné info. Na každú žiadosť, ktorá bude zamietnutá, napíšu nič nehovoriaci email (už ho tu jeden pán vložil do diskusie), z ktorého netušíte, že čo máte robiť. Buď nemáte to, alebo to, alebo to.....tak som potrebovala vyjadriť svoj názor po tej dnešnej skúsenosti cez telefón 🙂

katenka2
24. nov 2021

@lemonka11 nemozem to ani komentovat, lebo by som bola vulgarna... No plne chapem Vase rozhorcenie. Tento "poriadok" je teraz tusim vo vsetkych sferach "pomoci" beznemu cloveku 😖

lemonka11
7. dec 2021

@katenka2 ja som ani nechcela vyjadriť svoje rozhorčenie, skôr predať ten svoj pohľad ostatným, ktorý by tiež zvažovali prechod do VŠZP len kvôli peňaženke 🙂 Nech sa netrápia zbytočne a majú čo najviac názorov/vedia naše skúsenosti. Samozrejme v niektorých domácnostiach každá korunka dobrá, tak možno aj pre 30 EUR na rok sa to oplatí všetko absolvovať.....ale hlavne si treba PORIADNE čítať všetky podmienky skôr, ako by ste sa rozhodli nechať sa zlákať na ich reklamu a zmeniť poisťovňu. Nehovorím, že v iných poisťovniach dostanete viac, ale.....je veľa úkonov, pri ktorých je dôležitá dĺžka poistenia v ZP, tak aby ste sa neodhlasovali nerozvážne.

meggi28
18. dec 2021

@henka80 zdravim prosim vas ako sa da cerpat benefit na zuby od ostatneho clenov skupiny? Ja som svoj vycerpala a nakolko si davam opravovat zuby tak som mohla vyuzit od deti. Vdaka

nika1090
17. jan 2022

@meggi28 tiež má to zaujíma.a prosím koľko sa dá minút na dieťa ohľadom zubov? 2x 30€ Max za rok?

ibrunova
17. jan 2022

@nika1090 100€, od nového roka sa môže minúť aj celá suma naraz, nielen po 30€ ako to bolo vlani.

nika1090
17. jan 2022

@ibrunova
@ibrunova ďakujem.cize ak by som platila dvakrát po 80€ vedia mi preplatit raz 80 a potom už len 20? Tá možnosť že môže niekto iný darovať druhému? Čiže Max 100€ na dieťa ak sme štyria členovia? Ďakujem za váš cas

ibrunova
17. jan 2022

@nika1090 áno, napríklad 80+20. O tom darovaní moc neviem, zatiaľ využívame len mini, tam sa to nedá. Ale v maxi sa to dá.

hope170317
29. mar 2022

@lemonka11 podla mna je smutne, ze to ludia beru takto, ze pre 30 e na rok sa to oplati absolvovat. Ono sa to hlavne oplati absolvovat kvoli zdraviu.
Ja nedokazem pochopit, ze sa tu niekto rozculeje nad tym, ze ma raz rocne absolvovat prehliadku u gynekologicky ci zubara ci obvodneho ved to je taka bezna vec ako umyt si zuby a nie kvoli nejakej peňaženke ale automaticky.

lemonka11
29. mar 2022

@hope170317 neviem, z ktorej mojej vety bolo možné si vysvetliť môj pohľad, že sa podľa mňa neoplatí absolvovať prehliadku pre 30 EUR na rok. Ja som vyššie písala hlavne to, že som do poisťovne opakovane volala, dlho trvala registrácia, komunikácia s nimi je otrasná, lebo Vám nepovedia prečo niečo neuznali. Dajú Vám len vedieť, že treba čosi doplniť, ale neuvedú presne čo. A keď im voláte, tak operátor iba "háda", že čo asi chýba (vymenuje 3 dôvody, prečo to možno neuznali alebo na aký doklad "asi" čakajú). Ale ak to je možné z nejakej vety takto pochopiť, tak vysvetľujem, že som to tak nemyslela. Mne vadí ich agenda, nie podmienky. Tak ma mrzí, že ste to hneď zobrali "protiútokom". Už som raz vyššie vysvetľovala, že " ja som ani nechcela vyjadriť svoje rozhorčenie, skôr predať ten svoj pohľad ostatným, ktorý by tiež zvažovali prechod do VŠZP len kvôli peňaženke"

hope170317
30. mar 2022

@lemonka11 to nebol utok.. Len rozhorcenie... A nielen nad tym co ste napísali ale nad c3lym tym vlaknom lebo z neho v podstate vyplyva presne to... Ludia to maju teochu otocne zrejme, ze nie dostat peniaze a teda navela ist na prehliadku ale ist na prehliadku a ako bonus moct na tom nieco ziskat a mozno nie.... 🤔 Okrme nahanania pavientov je totiz poitou toho celeho zvysit povedomie tohto naroda o preventivkach a pristupe k svojmu zdraviu.... A reakcia bola na vetuSamozrejme v niektorých domácnostiach každá korunka dobrá, tak možno aj pre 30 EUR na rok sa to oplatí všetko absolvovať.....pretoze ano oplati sa to vsetko absolvovat ale nie pre 30 e na rok ale pre zdravie

miropelle92
31. máj 2022

@sonka_miro dobrý deň prajem,chcel by som sa spýtať,využívam to zatiaľ od Nového roka,dalo sa po novom vytvoriť skupinu,kde stacia 3 ľudia,len neviem ako si viem presunúť tých 50 eur k sebe..som správca skupiny a mám tých 100 eur k dispozícii,no na zuby je možné využiť 120,vedela by ste mi poradiť? Píše tam,že ani nemusia mať členovia skupiny prehliadky k tomu,aby zdieľali 50 eur iným v skupine,len neviem ako na to🙏 Ďakujem pekne 😊

ketinka23
31. máj 2022

@miropelle92 mne to ukazuje takto. Skúste sa pohrať

lemonka11
31. máj 2022

@hope170317 tak ja som na preventivky chodila aj keď sme za to nič nezískali 🙂 a tiež ste to nesprávne pochopili. Ja som písala o tom, že sa "to oplatí celé niekomu absolvovat" .... A pod tým "to cele" som myslela registráciu a kolotoč s komunikáciou cez peňaženku zdravia, urcite nie to, aby šli na preventivky. To je každého súkromná vec, či chodí alebo nie....

sonka_miro
31. máj 2022

@miropelle92 milerada by som pomohla no este som nepresuvala v aplikacii peniaze. Povodne to tak malo byt pre sestru ale nakoniec dostala liecbu ktora bola hradena. No pre dcerku som si tam nahadzovala nepovinne ockovanie a bolo to viac ako 100€ dokopy tak to posledne cca 43€ stiahla aplikacia automaticky z mojej 100€. A v prilohe posielam este foto co som nasla na vszp k presunu penazi, neviem ci sa to netyka len tych väcsich skupin.

Strana
z3