icon

Používate ChatGPT?

27. máj 2025

Ahojte pouzivate chatgtp? A naco konkretne? Dakujem

selenka7
27. máj 2025
@anjelicek26

Comu tam chces-nechces doverovat? Pokial zadas spravne parametre, vypluje ti to presne to, co potrebujes... mne v praci to neskutocne pomaha, ked potrebujem pripravit zmiesane prezentacie a taky obrazok proste "neexistuje" a potrebujem si to vyskladat...ano su aj ine appky, ale tento mi "rozumie" velmi dobre

@anjelicek26 to je uplna blbost tato tvoja slepa dovera, chatGPT si brutalne vymysla, casto pise nepravdy, vymysli si aj fiktivne zdroje, z ktorych akoze cerpal. Neraz som sa stretla s tym, ze bolo z prace studentov zrejme, ze pouzivali ChatGPT, akonahle mi boli podozrive nejake zvlastne informacie a overila som zdroj, ktory citovali. Zdroj neexistoval, informacie nicim nepodlozene, nespravne a uplne vymyslene.

deedol
27. máj 2025

inak pri pouzivani beriem do uvahy aj ekologicky aspekt - ak to viem vygooglit (pocasie napr.), tak sa nepytam chatgpt, lebo to zerie ovela viac zdrojov.

autor
27. máj 2025
@jana_eyre_2

Áno používam často, na získanie rýchlych informácií (niekedy preverím či mi podala dobre info, niekedy sa mýli, lebo čerpá aj napríklad z diskusií) alebo na projekty pre deti - je super že nemusia hľadať po celom nete, ale informácie pekne zosumarizuje, oboduje a oni to môžu spracovať do prezentácie, alebo na papier.. je to prehľadnejšie a podrobnejšie ako Wikipédia..

Taktiež mi poradila napríklad dnes či si môžem dať pravidelne užívane lieky pred odberom krvi, alebo či môžu synovi opúchať kotniky z plochých nôh.. jednoducho odpovie na vsetko, len občas treba veci preveriť a treba sa vedieť správne pýtať..

@jana_eyre_2 to je super dakujem. 🙂 ja ho cisto chcem pouzivat na rychle informacie ktore si nahodne nepametam napr ohladne domacnosti, produktov a vsetko okolo deti domacnosti, uradov atd

timea301196
27. máj 2025

Raz na recept inak nie

jana_eyre_2
27. máj 2025
@elenka.k

.... a baby , fakt dá sa do toho aj písať ..... som sa opýtala na počasie, presne mi napísala , potom som jej poďakovala a ona mi odpísala - ako kámoška 🙂
idem pozrieť ešte ten hlas 👍

@elenka.k áno dá.. chatgpt je vždy slusna, neodbieha od komunikácie, nesúdi, ale dokonca sa mi stalo že po nejakej otázke si myslela že sa pýtam na niečo čo by som chcela odsudzovať, ale keď som jej vysvetlila že sa len zaujímam o tú tému, tak zmenila ton..

ešte keby sa od toho dokázali ženy na mk učiť komunikovať,.to by bolo.. 😅 ale áno, súhlasím s tým čo tu niekto písal, že treba stále vedieť pracovať s informáciami a treba si dávať pozor na to aby sme priveľmi sa nespoliehali na AI, ale tak ako vždy s každou novou technológiou - ako pomôcka je to super ak sa správne používa..

autor
27. máj 2025

Tak baby dakujem prekvapili ste ma fakt niektore naozaj asi sa "mam este co ucit ".

jana_eyre_2
27. máj 2025

A áno, ešte to používam na varenie - podľa toho čo mám v chladničke, vždy niečo vymyslí a je to chutné, alebo som vďaka nej prišla na mnoho výborných filmov pre deti podla toho čo ich baví a ja som o tých filmoch ani netušila

elenka.k
27. máj 2025
@deedol

inak pri pouzivani beriem do uvahy aj ekologicky aspekt - ak to viem vygooglit (pocasie napr.), tak sa nepytam chatgpt, lebo to zerie ovela viac zdrojov.

@deedol ja som iba dala skúšobnú otázku, jasne, že mi chodia dokonca 2 oznamy o počasí

autor
27. máj 2025
@jana_eyre_2

A áno, ešte to používam na varenie - podľa toho čo mám v chladničke, vždy niečo vymyslí a je to chutné, alebo som vďaka nej prišla na mnoho výborných filmov pre deti podla toho čo ich baví a ja som o tých filmoch ani netušila

@jana_eyre_2 tak to je super dakujem vyskusam.

livsi
27. máj 2025

Úplne na všetko… recepty.. jedálniček príkrmov pre dieťa, keď malo dieta na chrbátiku ekzém odfotila som, napísalo mi čo to je, pripadne pripíšem aké ma iné symptómy… zostaví mi jedalnicek aby som schudla. Motivačný email keď chcem osloviť nejakú firmu… keď si neviem spomenúť na nejaký film, nájde mi ho podľa popisu..Zostaví mi skincare rutinu… napr či krémy ktoré používam budú spolu kompatibilné, a nemajú nejaké zložky ktoré by sa mohli biť… ako vyčistiť pripaleny hrniec… výpočty úloh, vytváranie rozprávok kde budú hlavný hrdinovia moje deti. Právne záležitosti, úrady atď…

jana_eyre_2
27. máj 2025
@anonym_autor

@jana_eyre_2 to je super dakujem. 🙂 ja ho cisto chcem pouzivat na rychle informacie ktore si nahodne nepametam napr ohladne domacnosti, produktov a vsetko okolo deti domacnosti, uradov atd

@anonym áno presne na také veci je to fajn.., je to rýchlejšie a prehľadnejšie ako preluskavat Google.. navyše koľko žien sa pýta na MK, tu sú potom akurát tak zhadzovane, prečo sa pýta, alebo sa odbieha od temy, ženy sa začnú doťahovať, hádať... Potom človek sa nedozvie nič..

gypsomilka
27. máj 2025

Zamna dobra vec ale… niekedy je potrebne zadat viac otazok a hlavne kontrolovat,overovat. Nie vzdy vsetko ,co sa opytam je aj pravda. Dokaze napisat aj uplnu hlupost.

autor
27. máj 2025
@jana_eyre_2

@anonym áno presne na také veci je to fajn.., je to rýchlejšie a prehľadnejšie ako preluskavat Google.. navyše koľko žien sa pýta na MK, tu sú potom akurát tak zhadzovane, prečo sa pýta, alebo sa odbieha od temy, ženy sa začnú doťahovať, hádať... Potom človek sa nedozvie nič..

@jana_eyre_2 dakujem presne toto som potrebovala zistit 🙂

autor
27. máj 2025
@gypsomilka

Zamna dobra vec ale… niekedy je potrebne zadat viac otazok a hlavne kontrolovat,overovat. Nie vzdy vsetko ,co sa opytam je aj pravda. Dokaze napisat aj uplnu hlupost.

@gypsomilka tak to mi je jasne ze hlavne treba aj "hlavu" pri tom pouzivat nie cisto slepo verit kazdemu slovu

hederamonstera
27. máj 2025

Poslala som mu fotku, nech mi nakresli nejaky uces. Spravil celkom slusne, az na to, ze som vyzerala uplne inak😀 ale proporcie zanechal

anjelicek26
27. máj 2025
@selenka7

@anjelicek26 to je uplna blbost tato tvoja slepa dovera, chatGPT si brutalne vymysla, casto pise nepravdy, vymysli si aj fiktivne zdroje, z ktorych akoze cerpal. Neraz som sa stretla s tym, ze bolo z prace studentov zrejme, ze pouzivali ChatGPT, akonahle mi boli podozrive nejake zvlastne informacie a overila som zdroj, ktory citovali. Zdroj neexistoval, informacie nicim nepodlozene, nespravne a uplne vymyslene.

@selenka7 myslis, ze upravit mi uradny text a spravit kolaze ci obrazky potrebujem nejake preverovanie doveryhodnosti? Ja to na nic ine nepouzivam, ale fajn 😅

deedol
27. máj 2025

co sa tyka uradov, tam by som sa napr. nespoliehala, nie vzdy radi dobre ohladom toho, na co ma clovek narok, ake ma prava a pod. (kupodivu uvadza viac, ako je napr. v zakone).

veronicka1901
27. máj 2025

Pouzivam v praci niekedy, ked som unavena, na kontolu mailov klientom v AJ alebo NJ. Pouzivam ale firemne AI. V beznom zivote nevyuzivam velmi. Po celom dni na PC nechcem elektroniku ani vidiet :D

selenka7
27. máj 2025
@anjelicek26

@selenka7 myslis, ze upravit mi uradny text a spravit kolaze ci obrazky potrebujem nejake preverovanie doveryhodnosti? Ja to na nic ine nepouzivam, ale fajn 😅

@anjelicek26 viem si predstavit aj pruser v uradnej komunikacii, ktory by mohol sposobit. Stacilo by sa spolahnut na vygenerovanie nejakej pisomnosti, mailu, v ktorom by sa odvolaval na nejake paragrafy, vyhlasky, zakony, ktore by si vymyslel. Ale ked sa spolahnes nanho, ze ved on to urcite vie a neoveris to, moze to vyzerat ako velmi doveryhodny text sa pritom to moze byt uplna blbost.

anjelicek26
27. máj 2025
@selenka7

@anjelicek26 viem si predstavit aj pruser v uradnej komunikacii, ktory by mohol sposobit. Stacilo by sa spolahnut na vygenerovanie nejakej pisomnosti, mailu, v ktorom by sa odvolaval na nejake paragrafy, vyhlasky, zakony, ktore by si vymyslel. Ale ked sa spolahnes nanho, ze ved on to urcite vie a neoveris to, moze to vyzerat ako velmi doveryhodny text sa pritom to moze byt uplna blbost.

@selenka7 ale ja take nepisem, takze fajn 😅

selenka7
27. máj 2025
@anjelicek26

@selenka7 ale ja take nepisem, takze fajn 😅

@anjelicek26 ta moja reakcia bola hlavne na ten tvoj post "Comu tam chces-nechces doverovat? Pokial zadas spravne parametre, vypluje ti to presne to, co potrebujes... " - nie je to vzdy tak a radit zenam, co to nepoznaju, ze sa na to mozu spoliehat je dost nezodpovedne.

kikahub
27. máj 2025

tiez pouzivam casto, niekedy aj castejsie, nez je nevyhnutne 😂 a fakt kadeco, idem si kupovat bicykel, tak som si dala porovnat dva modely napriklad. serum na plet mi velmi dobre poradil 😀 no prikladov je milion, kazdy den sa naskytne nejaka otazka, ktora mi napadne a potrebujem ju hned zodpovedat 😂

althejka
27. máj 2025

Hladam informacie, je to ako efektivnejsii google. Pomaha mi aj pri tvoreni obrazkov, beriem to ako uzitocnu pomocku, ale priznam sa,nedakujem ani neprosim 😁

autor
27. máj 2025
@althejka

Hladam informacie, je to ako efektivnejsii google. Pomaha mi aj pri tvoreni obrazkov, beriem to ako uzitocnu pomocku, ale priznam sa,nedakujem ani neprosim 😁

@althejka to ani neviem ze by sa malo 😀

simsalabim
27. máj 2025
@elenka.k

chcem sa opýtať, vám hovorí po slovenský? či po anglicky?

@elenka.k v akom jazyku napisem, v takom odpovie. Kvoli praci pisem vo viacerych.

jana_eyre_2
27. máj 2025
@althejka

@althejka ja ďakujem aj prosím, lebo aj ona potom tak komunikuje a mne je to príjemné s niekým tak hovoriť.. prispôsobí sa vždy človeku a zrkadlí ho..

anjelicek26
27. máj 2025
@selenka7

@anjelicek26 ta moja reakcia bola hlavne na ten tvoj post "Comu tam chces-nechces doverovat? Pokial zadas spravne parametre, vypluje ti to presne to, co potrebujes... " - nie je to vzdy tak a radit zenam, co to nepoznaju, ze sa na to mozu spoliehat je dost nezodpovedne.

@selenka7 mas nejaky horsi den ze 🙄

gabrielkaa
27. máj 2025
@ika02

Ahoj, moje deti využívajú na sloh. Ide ma poraziť! Už ani mozog nebudeme používať, decká nevedia písať, komunikovať, to bude generácia!

@ika02 Áno presne toto aj mne vadí. Ja to používam keď potrebujem robiť nejaký rešerš alebo tak. Celkom je dobrý v matematike, ale aj ostatných odboroch. Je to dobrý sluha ale zlý pán. Ja som dcére vysvetlila, že ona v jej veku potrebuje ešte ten mozog rozvíjať a že toto ju bude len brzdiť… ak toto decká nepochopia tak nám vyrastie generácia, ktorá nebude schopná sama rozmýšľať. Chvalabohu, že za mojich čias, teda študentských čias také niečo nebolo. Lebo je to veľké lákadlo, a takisto aj naša generácia by to určite používala….

guudy
27. máj 2025
@melanta

neviem ci sa tomu da verit - niekedy dá, niekedy nie. Zať sa nedávno naťahoval s AI, ohľadom nejakého vzorca, AI mu dala zlú odpoveď, tak ju upravil a úmyselne ju opravil zle. Pritakala mu, že sa pomýlila a on má pravdu. Tak následne napísal, že nie, je to úplne inak. Tak dala za pravdu znova. Takže nie, môže sa mýliť.

@melanta aj ostatnym 🙂
Ono to je tak s tou AI, ze to AI v skutocnosti nie je. Stroje samostatne rozmyslat nevedia. Je to len machine learning. Cize vezme vsetky info, co ma k dispozicii a vypluje ti najpravdepodobnejsiu odpoved. Ktora samozrejme spravna byt nemusi ;)

selenka7
27. máj 2025
@anjelicek26

@selenka7 mas nejaky horsi den ze 🙄

@anjelicek26 vobec nemam horsi den, len upozornujem na fakty, ktore ty zjavne opominas.