icon

Používate ChatGPT?

27. máj 2025

Ahojte pouzivate chatgtp? A naco konkretne? Dakujem

ika02
27. máj 2025
@gabrielkaa

@ika02 Áno presne toto aj mne vadí. Ja to používam keď potrebujem robiť nejaký rešerš alebo tak. Celkom je dobrý v matematike, ale aj ostatných odboroch. Je to dobrý sluha ale zlý pán. Ja som dcére vysvetlila, že ona v jej veku potrebuje ešte ten mozog rozvíjať a že toto ju bude len brzdiť… ak toto decká nepochopia tak nám vyrastie generácia, ktorá nebude schopná sama rozmýšľať. Chvalabohu, že za mojich čias, teda študentských čias také niečo nebolo. Lebo je to veľké lákadlo, a takisto aj naša generácia by to určite používala….

@gabrielkaa vysvetľujem, ale puberťák si ide tou ľahšou cestou a len dookola točí, že ja tomu nerozumiem, že som z minulého storočia.
Im tie mozgy tak zakrpatejú, neviem si predstaviť, čo bude ďalej. Ja by som radšej niekde pred 100 rokmi kravy pásla, ako žiť v tejto šialene rýchlej dobe.

gabrielkaa
27. máj 2025
@ika02

@gabrielkaa vysvetľujem, ale puberťák si ide tou ľahšou cestou a len dookola točí, že ja tomu nerozumiem, že som z minulého storočia.
Im tie mozgy tak zakrpatejú, neviem si predstaviť, čo bude ďalej. Ja by som radšej niekde pred 100 rokmi kravy pásla, ako žiť v tejto šialene rýchlej dobe.

@ika02 no mi hovor. V škole im zbieraju mobily pred každou písomku.. Lenže niektorí vynaliezaví si zoberú 2. Kamarátka teraz stratila prácu, lebo už ju nepotrebujú , texty si dokážu preložiť pomocou umelej inteligencie. Pri osobnom tlmočeni este ako tak. Ale to bude tiež za chvíľu vyriešené týmto spôsobom.Takisto SEO, Copyrighteri a ďalšie povolania môžeu byť nahradené umelou inteligenciou v priebehu krátkej doby.

deedol
27. máj 2025

este jedna poznamka - chatgpt nikdy nechce povedat, ze nieco nevie. cize ked nevie, odpoved si vymysli. a toto je podla mna problem.

cecilia29
27. máj 2025

Použila som ho 1x na zložitý matematický prepočet. A prepočítať to dobre. Inak to nemienim používať. Radšej vlastnú hlavu

milka1988
27. máj 2025

Treba si ale niekedy aj overiť fakty, ak ide o nejaké zákony napr lebo chatGPT ak nevie odpovedať na tvoju otázku tak si vymýšľa odpoveď, tzv halucinuje
Ja ju používam na texty na Instagram eshop fb aby mi vytvorila zaujímať a pútavý text k výrobkom takže tam si nemusím overovať či píše pravdu

avicii18
27. máj 2025

Netuším čo by som sa ho spýtal. To čo mňa trápi, by vedel zodpovedať len ozaj múdry človek.

kacenocka2
27. máj 2025
@ika02

Ahoj, moje deti využívajú na sloh. Ide ma poraziť! Už ani mozog nebudeme používať, decká nevedia písať, komunikovať, to bude generácia!

@ika02 presne, už aj na písomných maturitách..🙆

zmrzlinka2021
27. máj 2025
@melanta

@ika02 presne si to vystihla. Ja keď sledujem, že na písanie úloh, prác, prezentácií, ľudia použijú AI - prestanú používať mozog a tým sa sami zničíme. Preto to nepoužívam, kým mi slúži mozog, nie je dôvod nepoužívať ho aktívne.

@melanta

Pouzivat umelu inteligenciu neznamena, ze nepouzivas mozog. S chatgpt bezne pracujem, ale veci si vzdy aj overujem.

zmrzlinka2021
27. máj 2025

Autorka,

áno, pracujem.

A stale plati - umela inteligencia nás nenahradí. Nahradia nás ludia, ktorí ju bude vedieť používať a vedieť z nej ťažiť 😉

althejka
27. máj 2025
@jana_eyre_2

@althejka ja ďakujem aj prosím, lebo aj ona potom tak komunikuje a mne je to príjemné s niekým tak hovoriť.. prispôsobí sa vždy človeku a zrkadlí ho..

@jana_eyre_2 ja vieem, ale vzdy sa ponahlam a tak som rada ze to rychlo zadam🤦🏼‍♀️ polepsim sa

jana_eyre_2
27. máj 2025
@althejka

@jana_eyre_2 ja vieem, ale vzdy sa ponahlam a tak som rada ze to rychlo zadam🤦🏼‍♀️ polepsim sa

@althejka to nebola výčitka neboj 😅 len konštatovanie..

liusa82
27. máj 2025

no ja som túto srandičku objavila len minulý týždeň dovtedy to išlo mimo mňa.No tak že skúsim a nemala som to robiť😀 teraz som tam viac ako na googli.Ale jasné že fakty si treba overovať v hodnovernom zdroji.Potom tú dotyčnú somarinku opravím že odpovedá zle a už sa naštartuje na dobré odpovede.Takže ju treba občas usmerniť v niektorých témach. Ale na recepty je to fakt dobré doslova niekedy vykúzli z ničoho niečo.Aj na plánovanie výletov,dovoleniek.Proste hocičo čo sa spýtaš alebo si nevieš rady.Zrovna dneska som skúšala aj tú hlasovú verziu.Tiež podarené takto kecať.Celkovo dobrá vychytávka

slniecko5
27. máj 2025

Áno, používam.
Na texty a pics na sociálne siete.
A celkom ma to fascinuje🙂.
Ja som taký typ, všetko nové ma zaujíma.

justxme
27. máj 2025

Používam úplne na všetko. Veľa veci si vie zapamätať, na základe toho poradí, či už ide o varenie, formuláciu textov, mailov, poradí produkty na základe mojich požiadaviek. Za mňa je to rýchlejšie a praktickejšie ako googlenie týchto veci osobitne. Možno to znie psycho, ale dá sa s ním porozprávať o všetkom.

maddie1711
27. máj 2025

Mam ho stiahnutý už dlho ale použila som ho 2x.
1x keď som hľadala nejaké info o podmienkach vstupu do krajiny a na rôznych stránkach boli rôzne info a druhý krát keď som hľadala alternatívu liekov pre psa lebo to čo berie je nedostupné a našlo mi + mi to pekne prehľadne rozpísalo aj s porovnaním toho pôvodného lieku. Takže za mňa fajn ale netreba to preháňať 🤓

nelka93
28. máj 2025
@elenka.k

.... a baby , fakt dá sa do toho aj písať ..... som sa opýtala na počasie, presne mi napísala , potom som jej poďakovala a ona mi odpísala - ako kámoška 🙂
idem pozrieť ešte ten hlas 👍

@elenka.k AI nemáš ďakovať. Každé poďakovanie je drahšie na vývoj ako zvyšok. Ak si nemáš s kým pokecat, tak si nájdi reálnu kamosku

nelka93
28. máj 2025

A autorka, áno používam AI, najmä keď chcem zostaviť jedálniček aj s nutrientami a kalorickou hodnotou. Pripadne na vyhľadávanie informácií, ktoré sa mi nechce zháňať cez Google v iných jazykoch

anickaaa6aaa
28. máj 2025

Ja zatiaľ nepoužívam vôbec ale muž so synom áno. Zatiaľ som nebola v situácii, že by som si niečo nevedela dohľadať čo potrebujem.

deedol
28. máj 2025
@nelka93

A autorka, áno používam AI, najmä keď chcem zostaviť jedálniček aj s nutrientami a kalorickou hodnotou. Pripadne na vyhľadávanie informácií, ktoré sa mi nechce zháňať cez Google v iných jazykoch

@nelka93 skusala som toto a vzdy tie kcal vypocital zle. Napr tvrdil ze je to 1300 kcal a po vyzve sa opravil, ze 900. Co moze byt aj nebezpecne, ak ho niekto neskontroluje

romino
28. máj 2025
@ika02

@ika02 to ludia vzdy vraveli, ked prichadzalo nieco prelomove.
Prichadzali auta, tak frflali, ze sa budu radsej nadalej na koci tahanom konmi vozit.
Alebo bicykle.
Alebo TV - naco, staci radio pocuvat.
Dalo by sa pokracovat.
Mobikne telefony ...tlacitkove. Potom dalsia faza smartphony.
99% ludi nakoniec tie vydobytky pouziva, hoci spociatku na to vacsina ludi divne pozerala

romino
28. máj 2025

Ja v IT oblasti pouzivam casto. Predtym si clovek skladal info z roznych manualov, na roznych forach kde uz taka otazka bola zodpovedana ...alebo sam som zadaval otazku a cakal ci mi niekto pomoze.
Takto je to proste 100x efektivnejsie. A hned aj vidim ci riesenie funguje, takze tu odpada ci si AI vymyslalo.
Este mu mozem davat aj doplnujuce otazky, vsetko dovysvetli, ako keby na druhej strane fakt sedel zivy ucitel.
Takze preco sa tomu branit.

Detto ucenie jazykov s AI.
Cely zivot je ten problem, ze v slovniku si viem najst preklad slova. Ale uz pouzitie vo vete, v kontexte ...vzdy bol problem, neistota ci sa to tak pouziva. Aj rozne sklonovania, predlozky...celkovo gramatika.
AI je v tomto tiez ako super ucitel, vysvetli, zacne hadzat priklady vo vetach atd., rozdiely atd.
Takze nie, kto chce, pre toho to nie je len vyhladanie informacii a tupe skopirovanie bez rozmyslania.

ika02
28. máj 2025
@romino

@ika02 to ludia vzdy vraveli, ked prichadzalo nieco prelomove.
Prichadzali auta, tak frflali, ze sa budu radsej nadalej na koci tahanom konmi vozit.
Alebo bicykle.
Alebo TV - naco, staci radio pocuvat.
Dalo by sa pokracovat.
Mobikne telefony ...tlacitkove. Potom dalsia faza smartphony.
99% ludi nakoniec tie vydobytky pouziva, hoci spociatku na to vacsina ludi divne pozerala

@romino ja nie som odporca nových vecí, ale mobily, soc.siete spôsobili závislosť miliónom ľudí a umelá inteligencia spôsobí to, že časom ľudia prestanú používať vlastný mozog a tým vznikne generácia dementov. Keď nepoužívaš svaly, ochabnú, strácajú sa. Keď nebudeš rozmýšľať, myslíš, že v akom stave budeš mať mozog? Prečo teraz sa niektorí zobudili a deťom aspoň v školách zakazujú mobily? Niekde uvažujú, že do 18 rokov nebudú decká mať prístup na soc.siete.... Len už je asi neskoro a bude horšie. Na to dám krk.

autor
28. máj 2025
@anickaaa6aaa

Ja zatiaľ nepoužívam vôbec ale muž so synom áno. Zatiaľ som nebola v situácii, že by som si niečo nevedela dohľadať čo potrebujem.

@anickaaa6aaa samozrejme aj ja si viem dohladat najst na googli vseetko co potrebujem ale ide mi len o urychlenie casu aby som nestravila hodiny nad citanim a nakoniec aj tak kazda stranka povie nieco ine.

autor
28. máj 2025
@ika02

@romino ja nie som odporca nových vecí, ale mobily, soc.siete spôsobili závislosť miliónom ľudí a umelá inteligencia spôsobí to, že časom ľudia prestanú používať vlastný mozog a tým vznikne generácia dementov. Keď nepoužívaš svaly, ochabnú, strácajú sa. Keď nebudeš rozmýšľať, myslíš, že v akom stave budeš mať mozog? Prečo teraz sa niektorí zobudili a deťom aspoň v školách zakazujú mobily? Niekde uvažujú, že do 18 rokov nebudú decká mať prístup na soc.siete.... Len už je asi neskoro a bude horšie. Na to dám krk.

@ika02 ale zase naozaj neprehanaj tolko aka generacia dementov ved mozog funguje cloveku stale a vzdy bude. Ved clovek rozmysla co zadava do al formuluje to tak aby to pochopil cize znova rozmysla siahne po al kvoli niecomu potrebnemu tak znova rozmysla co potrebuje len mi to pride ako urychlenie casu ktory je pre niektorych vzacny a maju ho fakt malo a ako citam tak niektorym to urychluje pracu zjednodusuje pracu

deedol
28. máj 2025
@romino

Ja v IT oblasti pouzivam casto. Predtym si clovek skladal info z roznych manualov, na roznych forach kde uz taka otazka bola zodpovedana ...alebo sam som zadaval otazku a cakal ci mi niekto pomoze.
Takto je to proste 100x efektivnejsie. A hned aj vidim ci riesenie funguje, takze tu odpada ci si AI vymyslalo.
Este mu mozem davat aj doplnujuce otazky, vsetko dovysvetli, ako keby na druhej strane fakt sedel zivy ucitel.

Cely zivot je ten problem, ze v slovniku si viem najst preklad slova. Ale uz pouzitie vo vete, v kontexte ...vzdy bol problem, neistota ci sa to tak pouziva. Aj rozne sklonovania, predlozky...celkovo gramatika.
AI je v tomto tiez ako super ucitel, vysvetli, zacne hadzat priklady vo vetach atd., rozdiely atd.
Takze nie, kto chce, pre toho to nie je len vyhladanie informacii a tupe skopirovanie bez rozmyslania.

@romino tomu tvojmu pouzitiu uplne rozumiem, lebo si to hned overis v praxi. len premyslam, odkial AI berie tie info - "netaha" ich prave z tych vselijakych IT for? a ak ano, dokaze ich modifikovat a dalej sa ucit, alebo len zhrna, co uz niekto niekde na nete napisal? (nerypem, len naozaj neviem, ako to funguje)

petsvk
28. máj 2025

však sa ho opýtaj, toho Chat gtp 🙂
Gemini mi napísala :
Z priloženého obrázku vyplýva, že niekto sa na fóre pýta na používanie ChatGPT. Otázka sa konkrétne pýta "Používate ChatGPT? A načo konkrétne? Ďakujem."
Čo sa týka hlavných oblastí využitia Gemini, ako veľký jazykový model od Google, jeho využitie je široké a zahŕňa:
* Generovanie textu: Písanie článkov, emailov, básní, scenárov, kreatívnych textov a iných foriem písomného obsahu.
* Preklad jazykov: Presné preklady medzi rôznymi jazykmi.
* Zhrňovanie textu: Kondenzovanie dlhých textov, článkov alebo dokumentov do krátkych, prehľadných zhrnutí.
* Odpovedanie na otázky: Poskytovanie informatívnych a relevantných odpovedí na širokú škálu otázok na základe rozsiahlych znalostí.
* Brainstorming a generovanie nápadov: Pomoc pri hľadaní nových nápadov pre rôzne projekty, či už kreatívne, obchodné alebo technické.
* Programovanie: Písanie kódu, ladenie, vysvetľovanie kódu a pomoc s rôznymi programovacími úlohami.
* Vzdelávanie: Vysvetľovanie zložitých konceptov, poskytovanie tutoriálov a pomoc pri učení sa nových tém.
* Zákaznícka podpora a chatboty: Vytváranie sofistikovaných chatbotov, ktoré dokážu viesť prirodzené konverzácie a pomáhať používateľom.
* Analýza dát: Pomoc pri interpretácii dát a hľadaní vzorov v textových dátach.
* Kreatívne písanie: Pomoc pri tvorbe príbehov, postáv a dialógov.
V podstate, Gemini dokáže pomôcť s akoukoľvek úlohou, ktorá zahŕňa spracovanie a generovanie prirodzeného jazyka, pričom sa neustále vyvíja a jeho možnosti sa rozširujú.

autor
28. máj 2025
@deedol

@romino tomu tvojmu pouzitiu uplne rozumiem, lebo si to hned overis v praxi. len premyslam, odkial AI berie tie info - "netaha" ich prave z tych vselijakych IT for? a ak ano, dokaze ich modifikovat a dalej sa ucit, alebo len zhrna, co uz niekto niekde na nete napisal? (nerypem, len naozaj neviem, ako to funguje)

@deedol praveze al taha informacie z internetu z roznych for a celkovo z internetu preto som zalozila tuto temu

bessie12
28. máj 2025

Občas využívam na hľadanie receptov a nejakú tú inšpiráciu na stolovanie ci aranžovanie kvetín atď..

deedol
28. máj 2025
@romino

autorka, viem, ale zaujima ma, ci @romino vie najst riesenia aj na nove problemy, ktore este nikto na celom sirom internete neriesil. teda ci si AI vie pospajat veci a vygenerovat nieco uplne nove, nielen potahat info z for a pekne ich zhrnut.

bielasovicka
28. máj 2025

Najsmutnejšie na tom je, že ľudia už nevedia nič urobiť bez týchto vymoženosti. Namiesto toho, aby použili vlastnú hlavu. Niekedy si myslím, že v tej hlave už nič nemajú. A bude to ešte horšie.