icon

Reklama na Facebooku. Ako keby ma niekto sledoval

8. máj 2023

😀 Ahojte,budem znieť ako blázon alebo nejaký konšpirátor ale naozaj si dlhšiu dobu všímam jednu divnu vec. A chcem vedieť ci sa tu nájde niekto kto si to tiež všimol, .. dam príklady
Bola som v obchode a kupila som nejaké veci na zdobenie torty, prišla som domov a záchvilu mi vyskočila na fb reklama presne na ten výrobok co som kúpila ( nebolo to cokies,lebo predtým som si to nikde nevyhľadávala)

Alebo sa mi stalo ze som len videla nejaký výrobok,mala ho v rukách ale nekupila ho a na druhý den som mala na fb reklamu stým konkrétnym výrobkom. A teraz nedávno,dostala som čokoládu, na druhý deň som ju otvorila rano ze si dám a poobede presne na túto coko bola na FB reklama ( predtým absolútne mi jic také neukázalo,ani tu značku )... Akože náhoda? Neviem si to nijak vysvetliť..ale ozaj sa mi to deje muz sa zo.mna smeje ale tiež hovorí ze sa mu to stáva a kamarátka mi otom tiež hovorila ,ze sa jej stálo to isté. 🤯

kikus7
8. máj 2023

Známa mi spomínala niečo podobné. Mne sa to nestalo. Neužívam smartfón pri nakupovaní, ani karty, ani appku obchodu nemám, nemám ani dáta zapnuté, keď idem do obchodu, neplatím kartou, ale mám hotovosť. Nedávam si do mobilu kadejaké appky a internet nemám predplatený, využívam ho v smartfóne minimálne. A ani do Obchodu Play, Googlu na smartfóne nie som prihlásená. Keď už sa prihlásim, tak sa aj odhlásim. Zisťovanie polohy nemám aktívne. Ja som v tomto opatrná.

fajnova
8. máj 2023

My s mužom sme sa pri stole rozprávali o miskách na klicenie, čo je myslím dosť špecifická téma. Ani sme negooglili, len sme sa o tom bavili. Zapnem FB, bum, reklama na naklicovacie misky. To nebude náhoda ..

heln
8. máj 2023

necitala som diskusiu, pozri si na youtube "jirka vysvetluje veci", presne toto vysvetluje, ako funguje cookies, prve su reklamy na zaklade tvojej aktivity, ked nieco pozeras, reklamy na zaklade toho kto si - rodic, mas deti, ponukne ti detsky tovar, tretie si nepamatam a strvte, algoritmus vypocita co by si v buducnosti mohla chciet, napr. v den ked sa ti roztrhnu botasky ti ponukne reklamu na topanky.

shee11
8. máj 2023

Skus si pozrieť dokument Social Dilemma.

autor
8. máj 2023

@heln a ako vie ten fon ze sa mi roztrhli botasky ?

sashabb
8. máj 2023

Neverím tomu. Už veľakrát som nahlas a zreteľne pýtala výherné čísla do športky a doteraz nič 🙊 takže to určite nefunguje 👎

shee11
8. máj 2023

A ešte pre všetkých, ktorý si myslia, ze fb a google ich " počuje". Nie . Nepočuje. Spracovanie " hovoreného" slova by boli tak technicky náročné, ze je to doslova nemožné. Algoritmy su vsak urobené tak, ze dokazu predikovať ( velmi presne!) vase spotrebiteľské spravanie, na zaklade obrovskejo mnozstva interakcií, ktoré im dobrovoľne o sebe poskytujete.

dita1104
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
8. máj 2023

@dita1104 🤣🤣😁😁😆
To sem ani nepis, lebo dezolati tomu fakt uveria. Zacipovali ich vakciny s 5G.🤣🤣😂

dita1104
Autor odpoveď zmazal
autor
8. máj 2023

@stanulienkat ja očkovana.niesom chválabohu, iba raz som.sa.bola.dat testovať. Takže ťažko,

No poviem ti,hned u mňa klesá človek ktorý používa slovo dezolat. Este dva roky dozadu ste ani nevedeli význam slova a teraz ho všetci sypete z rukáva pri každej príležitosti , stačí ze ma niekto nejaký iny názor. 🙃 A co je v dnešnej dobe istota? Nic ..ja by som kludne verila,ze sme ozaj v prdeli...

dita1104
Autor odpoveď zmazal
viera27
8. máj 2023

To je jednoducho inteligentny algoritmus a ako uz vyssie baby popisali,data donho dodavas z mobilu, prehliadaca,kariet. Predikcia spravania je uz potom pri tom mnozstve dat pomerne jednoducha zalezitost. Tak ako sa rozhodujes ty mozgom,tak do do urcitej hranice dokazu nasimulovat a rychlo prepocitat alopritmy. To ze sa niekto rozhodne kupit trebars naklicovacie misky ci co to tu bolo spominane ani nemusi vyhladavat. Jeho mozog k tomu dospel na zaklade nejakych vstupov. A algoritmy k tomu len dospeli tiez,ze aha,tak asi toto by bol vhodny dalsi krok.

viera27
8. máj 2023

@dita1104 takto,kto rozumie aspon do nejakej urovne matematike,statistike,informatike a prace s datami,tak chape ako to zhruba funguje. Kto nie,tak si to spodobuje so Sorosom,5G a vakcinami. Asi ako kedysi verili ludia,ze blesky zosiela Zeus a slnko po oblohe taha voz. To teraz vobec nemyslim v zlom,ani ta nepodcenujem. Ja zas viem absolutne p.d o pestovani,alebo xy dalsich veciach. Nemozeme jednoducho rozumiet vsetkemu a potom sa nam to zda ako zahadne sprisahanie,alebo vola bohov.

stanulienkat
8. máj 2023

@dita1104 @viestta by aspon napisala nieco inteligentne. Knihu mal len od Sorosa? Alebo aj od zidojasterov? Povedz mi, v ktorej sekcii mal tu knihu. Vyhladam si to.🙄🤔

Autorka-ano, bohuzial dezolat je regulerne slovo, ktore vzniklo na margo obcanov, ktori maju "svoj nazor". Navzdory vedomostiam, vede, pokroku. Bohuzial, je ich vela a vsade, ako vidime.

autor
8. máj 2023

@viera27 zrozumiteľne napísané, dáva to.logiku,.. len jedno mi vysvetli, ako to ze sa to vzfy zhodne v ten správny čas? Ze ja dostanem čoko úplne náhodne a n druhý deň mi tu konkrétnu čoko ponúkne reklama? Algoritmus,tusil ze ju práve potrebujem.?

autor
8. máj 2023

@stanulienkat a prečo ked maju tí ľudia iny názor teda,su nejak označovaní a urazani?

shee11
8. máj 2023

a naco su coop jednota karty, dm, tesco body, lidl apka, teta drogeria, dr.max, benu lekaren, nakupne apky, HM, AYou...zlavičky dostanete, bodiky zbierajte.. tak vsetci dobrovolne šup šup spolocnostiam nadiktuju osobne udaje, datum narodenia, pipaju karickami a spoločnosti presne vedia co si kedy kupila. Presne ake produkty. Aj tie styri banany s tesco kartou. Ale ano, radsej Soros, jastery a mimozemšťania za to mozu ...

stanulienkat
8. máj 2023

Tu nejde o nazor. Ten mozu mat. Tu ide o popieranie zdraveho ruzumu a inteligencie. Ked niekto povie, ze Zem je plocha, to nie je nazor. To je popieranie faktov, az debilita.

viera27
8. máj 2023

Ani si neuvedomujes,ako si k tej konkretnej cokolade dospela 🙂. Mozog je tiez len pocitac s hustou neuronovou sietou. Uz je tomu fuuuha rokov,co som videla predikcne modely a uz vtedy to dokazalo veci. Kedy a komu co ponuknut s kolko percentnou uspesnostou. A teraz pozeram co dokazali a ako na tom postavili Chat GPT a normalne aj ja mam velky strach z umelej inteligencie.

viestta
8. máj 2023

@dita1104 nemusi sa bat, nemam zaujem. Dnes chcem dostrikovat predny diel

shee11
8. máj 2023

Autorka. Schválne, spytaj sa ChatGPT ako to je možné.https://chat.openai.com/ Presne ako píše
@viera27 AI este bude sranda, nie toto.
https://chat.openai.com/ ( áno, ide to aj po slovensky)

autor
8. máj 2023

@shee11 neviem co to je chatgpt, o co ide?

zuzliq
8. máj 2023

@dita1104 a ja som si najskôr myslela, že je to sarkazmus

viera27
8. máj 2023

@shee11 no,neviem ci sranda bude to spravne slovo. A to som do toho len tukla a doslo mi nevolno. Absolutne neriadene do toho vsetci teraz rvu data a peniaze a este veeelmi budeme prekvapeni. Najviac ma dorazilo,ked si to najalo cloveka na captcha,ktorou nedokazalo prejst. A vo 4ke uz je aj tazenie dat z obrazkov a pochopenie ich vyznamu. Ach jaaaaj.

shee11
8. máj 2023

kludne sa.spytaj ChatGPT co je chatGPT. Pohladaj nejake podcasty o AI. Ak mas teraz pocit, ze vsetko o tebe vedia, je to len na základe tvojho ( nasho) spravania v online priestore. AI však zmení svet zásadne. V dobrom aj v zlom.

dita1104
8. máj 2023

Autorka, radsej vymaz prispevok, v dobrom

viestta
8. máj 2023

@stanulienkat tak mi napadlo: Pred par dnami tu bola debatka, ze na manzelikovom ucte na istaci vyskakovali same hanbate obrazky cudzich zenstin. Manzelik sa zaprisahal, ze to nepozera. Uz mame vysvetlenie tej zahady. Internet cita myslienky, a panko casto o sporo odetych cicanach len sniva...

shee11
8. máj 2023

@viestta ja som tam prispevala,.ono úlohu tam hraju aj interakcie priatelov a to co je vela lajkované uz len zo statusu, ze je to chlap. Nie je to také čiernobiele.

viestta
8. máj 2023

@shee11 mne to vysvetlovat naozaj nemusis 😉