Skúsenosti s podvodným e-shopom Baby-merci.sk
Dobrý deň chcela by som vás takto upozorniť na podvodný e-shop baby-merci kde ponúkajú kočíky za dosť nízke ceny dodanie majú do 60 dní . Mňa takto oklamali o 380€ kočík je nedodany a peňazí sa tak tiež nedočkám, teda myslím,keďže som kontaktovala náhodne iný e-shop a ty mi dali informacie že nie som jediná mamička ktorú takto oklamali,a na vrátenie peňazí čaká už 2 mesiace a nedočkala sa ,a kočík nemá tiež a bábätko má doma už dávno z Vyhovárajú sa nato že majú dieťa autistu a neviem aké výhovorky.Na internete si už zablokovali aj recenzie ,a taktiež neodpovedaju na správy.Poslala som im aj odstúpenie od zmluvy podľa zákona majú nato 14 dní nie ako oni uvádzajú,a kontaktovala som aj OIS a takže spísala podnet inšpekciu.
Áno poďla paragrafu 228 trestného zákona je trestný čin "zavinený úpadok" kde je uvedené "Kto spôsobí úpadok právnickej osoby a vo väčšom rozsahu zmarí uspokojenie jej veriteľa tým, že väčšiu časť príjmu z podnikania právnickej osoby použije na vlastnú osobnú spotrebu" ale toto sa bude ťažko preukazovať... a nehovoriac o tom aj keby by trestné konanie bolo zdarné, tak náhrada škody sa v 90% prípadov aj tak potom rieši v civilnom spore.
Taktiež som zamestnanec Policajného zboru, preto viem že to nemá význam riešiť cez trestné konanie, bohužial.
Ahoj, vcera sme dali odstupenie od zmluvy. Ten pan je arogantny blb. On tie kociky neobjednava ale uzival si peniaze na zivot za nase platby. Citovo vydiera pribehmi. Treba ho zastavit. TO- nevyriesi nic jedine hromadna zaloba.
Pani v banke mi potvrdila, ze teraz sa riesil obchodnik od ktoreho dostavali reklamacie na platby a ze ziadne jednotlive zaloby nepomozu ani TO. Jedine hromadna zaloba.
Co sa tyka chargebacku- je to len vyzva na vratenie penazi obchodnika kupujucemu. Plati sa zato 10 eur ( za transakciu) plus poplatky z banky obchodnika. Ale to on moze odmietnut. Cize to ani nezadavajte. Jedine ak mate poistenu kartu banka vam vrati nahradu az do vysky 2000 eur. Aj od obchodnik, ktory zneuzil vase prostriedky a nedodal tovar . Cize ak niekto kartou platil a ma poistenie treba zavolat do banky.
Ked tu budeme vsetci len sediet a vyplakavat tak tento potkan bude dalej podvadzat, citovo vydierat a podobne. Treba sa dohodnut na hromadnej zalobe( samozrejme ze ju nebude platit jeden clovek, to je snad jasne ze sa to bude delit- lepsie zvladnutelne). Takze ak do toho chces ist napis a ak si seriozny!. Cize ak budeme vsetci pripokakani nic z toho, tak nikto neuvidi nic. Take vyhovorky ze nechcem sa tahat po sudoch - tak tu neplacte potom. Treba to mame aspon malu sancu. Mozno ani takto, ale aspon spadne na dno a nebude dalej okradat a zbankrotuje.
@maranco Trosku zavadzajuce ja som do banky volala vypisala som to na strane 2.
@mecheche24 prečítaj si s porozumením text aj odkazovaný článok, je to reklamácia ak platíš KARTOU, vtedy to vyrieši banka a kartová spoločnosť aj keď obchodník nespolupracuje
pri prevode na účet môže maximálne banka poprosiť obchodníka o vrátenie platby a ak dobrovoľne nevráti banka ti vydá jeho údaje (ak nepoznáš komu si poslala peniaze) aby si to mohla riešiť cez súd
@mecheche24 áno to je on
@mecheche24 len ide o to ci maju tomu dotyčnému z čoho stiahnuť
@mimisk On to moze s kludom odmietnut. Je to len vyzva. Citali ste zle. Ak mate poistenie karty to preplati banka. On by bol len vyzvany na zaplatenie.
No, smola, nemaju peniaze... tam sa uz nic nevymoze.
Baby-Merci s.r.o. (Historický názov: Rich Fish s.r.o.) - Dlhy a pohľadávky
Finančná správa - daň 11 206,12 €
@zdenka1993 Viete to urcite? Boli ste v predajni a videli ho? Chcem ai byt ista. Nikto ich nevykradol, vymysla si 2 na 3. A ani sa nedivim kym otvorene ze tam nasrani ockovia vosli a zobrali si naco mali pravo a zaplatene.
@mecheche24 je to on ja ho poznam
@hiro a presne tento pristup je na 2 veci. Treba ho dat do povedomia a zastavit. Ved on si zije zo zaplatenych penazi beznych rodin a este sa rehoce.
@mimisk Viete kde byva prosim? Ci adresa Karola Adlera 11, Bratislava 841 02 je jeho? Na tohto smejda treba aj inak a hlavne by som tam hromadne nabehla tí okradnutí a normalne si vzala kocík. Koho zavola ? Zaplatne mame.
Fu ja som bola veľmi skeptická keď som od nich objednavala kočík ale mali vtedy dobre recenzie aj na googli aj na heureke ale vidím že som to stihla len tak tak, tiež sme kupovali venicci a síce ma to stalo naťahovanie ale poslali nám ho ešte v auguste. To je svinstvo zarábať a klamať budúce mamičky, najmä keď ide o fakt veľkú sumu a nie pár € 😕
@mecheche24 tie kočíky on ale určite nemá. Podľa mňa v živote ten tovar ani neobjednal
@mecheche24 https://www.facebook.com/jana.cunderlikova.56 , to je pani,čo je snim vyfotená, neviem kde býva, lebo ja so skorej poznala, že predával kočíky ako konkurenta,
majú nejaký útulok pre mačky
@mimisk https://www.facebook.com/roessel.mario toto je konateľ
@zdenka1993 ano
Ja som kupila kombinaciu kocika za 1600 Eur 😭. Do hromadnej zaloby sa pridam. Je mi strasne zle z toho cloveka. Základné imanie vo firme má 92000, to by malo pokryt nase pohladavky.
@naty_haa "Základné imanie vo firme má 92000, to by malo pokryt nase pohladavky" - to nehrozi. Ak take peniaze pred rokmi do nej fakt dali tak sa aj hned stopili.
"základné imanie hovorí len o pôvode majetku v čase vkladu a v žiadnom prípade nehovorí o tom, či spoločnosť tento majetok ešte má"
@mimisk ona s nim zije? a ak ho poznate neviete nam povedat ze preco tento chmuľo este chodi po slobode?

@maranco manžel volal do slovenskej sporiteľne a pani mu povedala že keďže sa platilo prevodom na účet, tak to nemá cenu. Plus aj keby sa platilo kartou, sú tam nejaké obmedzenia atd.. čiže týmto si veľmi nepomôžeme
@zdenka1993