icon

Skúsenosti s podvodným e-shopom Baby-merci.sk

zdenka1993
18. dec 2024

Dobrý deň chcela by som vás takto upozorniť na podvodný e-shop baby-merci kde ponúkajú kočíky za dosť nízke ceny dodanie majú do 60 dní . Mňa takto oklamali o 380€ kočík je nedodany a peňazí sa tak tiež nedočkám, teda myslím,keďže som kontaktovala náhodne iný e-shop a ty mi dali informacie že nie som jediná mamička ktorú takto oklamali,a na vrátenie peňazí čaká už 2 mesiace a nedočkala sa ,a kočík nemá tiež a bábätko má doma už dávno z Vyhovárajú sa nato že majú dieťa autistu a neviem aké výhovorky.Na internete si už zablokovali aj recenzie ,a taktiež neodpovedaju na správy.Poslala som im aj odstúpenie od zmluvy podľa zákona majú nato 14 dní nie ako oni uvádzajú,a kontaktovala som aj OIS a takže spísala podnet inšpekciu.

naty_haa
19. dec 2024

Konzulatovala som to, ja určite podám civilnú žalobu. Má ale ešte nejakých 13 dní aby mi vrátil peniaze a žalobu môžem podať až potom. Spravila som zatial skupinu na fb https://www.facebook.com/groups/443144308849588... . Môžme sa tam dať dokopy a postupovať spoločne.

len_nig
19. dec 2024

@naty_haa pridala som sa

zdenka1993
autor
19. dec 2024

@naty_haa aj ja som sa pridala

domi9786
19. dec 2024

@naty_haa pridala som sa

mecheche24
19. dec 2024

@naty_haa civilna nie je hromadna myslim a hromadnu spravuje nejake spotrebitelske zdruzenie ktore si potom v pripade vyhry narokuje az 16%.

mimisk
19. dec 2024

@mecheche24 ja ich tak osobne nepoznám, ale viem ze tiež predávala s nim na predajni

barbor1
27. dec 2024

Ježiš ja som dnes ráno na to došla. Čo teraz, ťažko ale našetrili na tento kočík, keďže bábätko prišlo neplánovane. Amen

len_nig
27. dec 2024

@barbor1 vyššie je odkaz na FB skupinu

barbor1
27. dec 2024

@len_nig áno ráno som sa tam hneď dala, len čakám na schválenie

barbor1
29. dec 2024

Aj sa niečo rieši v tej skupine na fb? 🙂 lebo mne ešte nepotvrdili ziadost :/

len_nig
29. dec 2024

@barbor1 nepísala ti adminka náhodou správu? Možno overuje už

barbor1
29. dec 2024

@len_nig nie nemám nič, škoda

nelkat
29. dec 2024

@barbor1 ja tiež čakám na schválenie ešte

gaya2017
30. dec 2024

@naty_haa ja cakam na schvalenie tiez

tonka32
3. jan 2025

Môže mi niekto schváliť pridanie do tej skupiny? My tam máme 690€ a už nekomunikujú...

doden
3. jan 2025

Taktiež by som chcel poprosiť o schválenie do skupiny na FB. Dlzia nám 970€.

monikakdsv
3. jan 2025

Neviem ale pridal niekto niekoho vôbec do tej skupiny?lebo ja tej pani vypisujem a vyvolám už druhý deň ..tak pevne dúfam že je reálna ..

len_nig
3. jan 2025

@monikakdsv áno veď nás je tam už skoro 50

monikakdsv
3. jan 2025

A aj sa s tým niečo deje ?robi reálne ?lebo aj my sme prišli o 860€ …a čakám na schválenie už 2 deň..bolo by fajn keby to vedel aj niekto iný schváliť tu žiadosť ..lebo my sme dnes boli aj na policiii a tam treba proste konať hromadne

len_nig
3. jan 2025

@monikakdsv neviem Vám poradiť to môže iba adminka skupiny. Možno je odcestovana ktovie.

tonka32
3. jan 2025

@len_nig ako ste riešila svoju situáciu ak sa môžem opýtať?

len_nig
3. jan 2025

@tonka32 poslala som mu odstúpenie od zmluvy, lehota 14 dní uplynula včera. Podala som podnet na soi, na finančnú správu....

monikakdsv
3. jan 2025

@len_nig môže byt že je odcestovana ale v dnešnej dobe, kde každý ma internet alebo wifi je pár dni celkom dlhá doba a hlavne v takejto veci keď dotyčný bude ťahať len čas ..aby sme my nereagovali ..takže možno budem nútená vytvoriť ešte jednu skupinu ..

tonka32
3. jan 2025

@monikakdsv tiež som nad tým uvažovala...

tonka32
3. jan 2025

@len_nig myslíte že soi a finančná správa vám pomôžu získať peniaze späť?

monikakdsv
3. jan 2025

ináč neviem koľko tu zien je tehotných ale dotyčný sa dopúšťa trestného činu na chránených osobách tam aj trestná sadzba sa zvyšuje ..ja už aj keby peniaze neuvidím ale šiel by do basy tak nech si to tam tých pár rokov užije ..

mato778
3. jan 2025

Rovnako sa pridávam k hromadnej žalobe. Objednaný kočík, v decembri ešte sľubovali, že kočík príde po sviatkoch. Dnes som bol osobne na adrese Na Hriadkach 13A Devínska Nová Ves, kde mali aj "showroom" kočíkov, no na bráne je oznam, že firme Baby-Merci s.r.o. ukončili nájom k 31.12.2024 a nemajú s touto firmou nič spoločné. Len pre info, ak by sa tam niekto chystal.

monikakdsv
3. jan 2025

A milý panko si býva oproti obvodného oddelenia PZ dobreze to nemajú tam aj s jeho priateľkou cez cestu …aj my sme dnes boli v predajni sa pozrieť ..no každopádne asi vytvorím novú skupinu lebo toto sa mi nejak nezdá s tou čo je na fcb

tonka32
3. jan 2025

@monikakdsv možno sa s adminkou už dohodli...

monikakdsv
3. jan 2025

@tonka32 áno aj to je dosť možné keďže 19 mali 13 dni …a dnes je už po tej splatnosti ..čo písala