Skúsenosti s firmou AIDees - vybavenie dôchodku

lucytka
21. máj 2021
zirafienka
21. máj 2021

A aký dôchodok chceš, aby ti vybavili?

lucytka
autor
21. máj 2021

@zirafienka invalidny dochodok ktorý už mám ,ale len 108€ a oslovila som ich .a sľúbili mi že mi vedia vybaviť lepší.bojim sa aby som sa neokašlala.lebo ten invalidny mám od roku 2013

lucytka
autor
21. máj 2021

@zirafienka máte skúsenosti?

daniela1911
21. máj 2021

@lucytka a ako ti vybavia lepší ID ? Urobia ti len analýzu ako dosiahnuť vyšší dôchodok na vyplácanie, ale to nie je za pekný úsmev predsa, povedia ti, koľko treba doplatiť SP (pre iný vyšší výpočet) a táto spoločnosť taktiež berie províziu.
Máš to spočítané, že sa to oplatí ?
Nemám skúsenosť, ale už som o tom počula.

lucytka
autor
21. máj 2021

no chcú aby som zaplatila 15 tisíc .do sociálnej a potom že mi vznikne 570 invalidny dochodok aboninsi vezmú províziu keď príde na účet keď mi vrátia 17tisic e 20% +20%. dph.

daniela1911
21. máj 2021

@lucytka tak keď sa to oplatí, vyskúšaj. Držím palce

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniela1911
22. máj 2021

Inak 20% provízia + DPH na to, to je dobrý biznis pre nich 😀

martul
22. máj 2021

@lucytka neviem či sa im snažíš spraviť reklamu,vale nedávno bolo presne toto v reflexe ako podvod, invalidný dôchodok nezáleží od firmy kto to vie ako vybaviť ale od zdravotného stavu, na to to firma netreba.
Ozaj slaba reklama...
A rozmýšľam nad IQ ľudí, čo na toto naletia

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
havranka31
22. máj 2021

@lucytka ale socialna ti nevrati rozdiel za vsetky roky.. Iba 3 roky spatne, potom je premlcany.

lucytka
autor
22. máj 2021

@martul 🤦🤦🤦 ježiši milujem takéto ženy.. hneď útočiť..ja sa pýtam či má niekto skúsenosti...a robím reklamu... porozmýšľajte trošku o sebe

martul
22. máj 2021

@lucytka neútočim, Radim ti ako neprísť o peniaze a rozmýšľať o sebe nemusím. Len nepochopím ako niekto môže čo i len rozmýšľať nad tým, že nejaká firma ,, vybaví" lepší dôchodok. Pre kristove rany, veď to je na doktorovi a tvojich diagnózach nie o firme, čo tá to vymyslí diagnózy, falšuje papiere a potom pôjde namiesto teba do sociálnej poisťovne?!

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniela1911
22. máj 2021

@lucytka
@viestta Dobre ti radí, naozaj sa to dá spočítať, popripade skús ísť aj osobne na SP, určite ti poradia, pomôžu.
Ak máš financie, jasné, pomôž si, doplať si poistné, treba si to ale prepočítať, a tvoje plus budú nazvyš aj nejaké doplatené tie roky. Zober si, že ti vrátia 10.000€, zaplatíš firme províziu 2000€ +400€ chcú DPH preplatiť, a za čo ? Len za informáciu koľko poistného treba doplatiť pre nový výpočet zaplatíš 2400€ a k tomu si to musíš aj obehať.

lucytka
autor
22. máj 2021

@daniela1911 Ide o to , že ja mám invalidny od roku 2013 ,v čase keď som si ho vybavovala tak som bola po škole takže som mala prvú prácu za minimálnu mzdu ..dali mi 50% invalidity.a skoro ma porazilo keď mi prišiel prvý krát invalidny že 77€ teraz už je to 108€,ale bojím sa že blízkej budúcnosti prídem o zrak a mám kaderníctvo , takže neviem si predstaviť ako vyzijem z takého dôchodku.a áno na sociálku som písala aj mi pani volala ,ale poradila mi že si môžem doplatiť za čas keď som bola na škole alebo na úrade práce.,ale že nevie či mi to pomôže.takze som samozrejme Googlila a vyšla mi tam tá firma tak mi to nedalo opýtala som sa ich a nasľubovali mi všetko možné.preto sa len pýtam či má niekto skúsenost alebo či mi vie niekto poradiť ako postupovať.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniela1911
22. máj 2021

@lucytka chod znovu, minimálne ešte raz to skus. Popros ich o presnejšie info, tam najlepšie poradia.
Ja viem, že občas tam narazíme na pani, čo povie nevyjde, nevie, nemáte nárok.. ale netreba sa odbiť.

havranka31
22. máj 2021

@lucytka nepozname presne udaje, tak neporadime. Kolko si mala rokov v case vzniku invalidity, kolko si mala odrobene, ci si bola po skole aj nezamestnana alebo si hned zacala pracovat. Kolko treba doplatit si vies vyratat aj sama, na to firmu netreba - mas s nimi nejaku zmluvu?

lucytka
autor
22. máj 2021

@havranka31 poslali mi ale nič som nepodpísala.skusim zájsť teda na tú sociálnu.len keď tam bývajú tak ochotné...Pracovala som rok ostatné som mala brigády a ďalší rok som si doplacala.keby som vedela vtedy tak som si mohla radšej riadne doplatiť.len ja som nevedela či má uznajú invalidnou.

havranka31
22. máj 2021

@lucytka dolezite je, z akeho dlheho rozhodujuceho obdobia ti to ratali, ak nie je moc dlhe nemusis doplacat cely rok, v niektorych pripadoch staci par dni z nejakeho velmi vysokeho zakladu, aby ti to v priemere vyslo vyssie. Niektore pracovnicky socialnej taketo detaily ani nevedia.
Pisem pretoze som to tiez tak spravila, doplatila som si spatne za dva dni z obdobia studia. Kazdy pripad je vsak individualny.

lucytka
autor
7. jún 2021

@havranka31 ahoj prosím ťa bola som na tej sociálnej a samozrejme od okienka k okienku a ani jedna mi nevedela poradiť,že keď si to doplatim napríklad za obdobie školy čo samozrejme povedali ..že to môžete ,ale či vám to prerataju to nevieme.ty si si to doplacala si písala potom ti to prerátali?

havranka31
7. jún 2021

@lucytka ano, ja som doplatila, a potom som prefotila doklad o zaplateni a napisala normalne listom ze ziadam o preratanie z toho a toho dovodu a prilozila doklad o zaplateni.

lucytka
autor
7. jún 2021

@havranka31 ďakujem

kim2028
20. jún 2021

Zase vybaviť si dôchodok už vybavený nie je až také jednoduché. Keď prvýkrát vybavujete si tak vybavíte to sami. 🙂 Donútiť si sociálnu poisťovňu, aby poskytli informácie je ťažké. Ku tomu aby prerátali dôchodok tak to je iná pesnička. Najprv nech si to dotyční sami skúsia tu a až potom píšu niečo o vydriduchov. Ja som si vybavoval prvýkrát sám nie cez nich a hneď úspešne. Nepotreboval som ich, ale nečudujem sa, že zaplatí niekto si sprostredkovateľa. So mnou sa odmietli v sociálnej o tom baviť. Vraj je to moja vec koľko zaplatím a odmietli mi dať aj základné info napr. o maximálnych vymeriavacich základov. Musel som si ich zisťovať 4 dní na internete sám… Tak sa nečudujte.

akto
29. júl 2021

Ja s touto firmou mam skusenosti. Riesili mi plnenie naroku voci jednej komercnej poistovni pre mojho syna, poistovna sa nas totiz pokusila okaslat. Vybojovali mi co slubili. Odmenu som platil az na konci, ked bolo vsetko vybojovane a ja som mal peniaze. Za mna super, zaplatil som si za sluzbu, ktora bola 100% a vsetko riesili za mna.

iva33333
17. aug 2023

@lucytka Dobry den.Prosim vas ako ste dopadli s timi Aidees? Pomohly vam? Dakujem

zanus
21. aug 2023

prosim vas ta provizia za analzyu je konkretne z ktorej ciastky, neviete? ..ja nejaku vlastnu analyzu mam, len by som si to potrebovala potvrdit...

lucytka
autor
6. sep 2023

@zanus
@iva33333 dobrý večer.nechodim sem často preto odpisujem až teraz... táto firma vie vybaviť všetko potrebné čo potrebujete len pýtajú tu províziu..keby sa mi to nepodarilo vybaviť samej tak by som samozrejme išla cez nich,ale ja som našla ochotnú pracovníčku na úrade .teda v podstate ochotná bola až vtedy keď mi povedala , že mám zaplatiť 16100€ a budem mať dôchodok 500€ ...len keď som to zaplatila tak ostala zelená a povedala , že ona mi to rátala z brucha ..potom následne asi vedela ,že by bol prúser tak všetko vybavila za mňa a to mi potom vrátili 935 € neviem prečo...a následne mi ID prerátali po dvoch mesiacoch a zo 107€ mi zvýšili na 499€ a spätne mi ešte vrátili 15800 € cca všetko píšem tak odhadom nepamätám presne ...problém je ,že na úrade vám to nikto nevyrata ani nepovie ako postupovať...a tá firma všetko spraví za vás ,ale vezme províziu ...🤔ale zas osobne keby sa mi to nepodarilo tak sa otočím na nich pretože možno pol roka dôchodku by som dala na nich ,ale mala by som dôchodok ako človek. Veľa šťastia prajem

iva33333
6. sep 2023

@lucytka Fuuuuu.Tak to vam dost vratili a riadny rozdiel ked to preratali..Mne poslali zatial papiere Aidees ,ale budem to riesit cez nich.Aj ked si pytaju proviziu,ale zas dufam,ze to dotiahnu do konca a pomozu vybavit ID.Ja neziadam o zvysenie,ale celkovo o vynavenie ID a kedze viem,ze to malokomu schvalia tak preto idem cez nich.Dakujem vam za odpoved