icon

Skúsenosti s firmou AIDees - vybavenie dôchodku

lucytka
21. máj 2021
Strana
z2
lucytka
autor
6. sep 2023

@iva33333 aha tak to je iné ja ID už som mala schválené ,ale veľmi nízky ID tak som hľadala ako by sa dal zvýšiť preto mi vrátili lebo mi 3 roky spätne vrátili zo zákona

tomasgoco
27. jan 2024

@lucytka Prosím vás. Keď ste si to zvýšenie dôchodku vybavovala sama bolo okolo toho veľa behania po úradoch? Lebo ja by som to chcel skúsiť tiež ale nechce sa mi aidees platiť províziu. Preto to chcem skúsiť vybaviť sám len neviem či je to veľmi náročné keď si to budem vybavovať sám.

lucytka
autor
5. feb 2024

@tomasgoco dobrý večer.ja som si bola len na úrade práce pre výpis kedy som bola vedená na úrade a výpis zo strednej školy som vybavila telefonicky keďže po roku 2004 sa tam dá aj to obdobie zahrnúť..horšie to bolo na sociálke tam sa všetci tvária , že o tej možnosti nevedia ak nájdete niekoho ochotného čo vám vyráta koľko doplatiť za dané obdobie tak v podstate to je všetko už len to zaplatiť a požiadať o prepočítanie ID .

tomasgoco
6. feb 2024

@lucytka ok.Dakujem. Na budúci týždeň teda skočím na sociálnu poisťovňu sa popýtať ohľadom toho.

monigue2906
26. apr 2024

@tomasgoco Dobrý deň, môžem sa Vás spýtať ako ste pochodili v sociálnej poisťovni? Boli ochotní, vyrátali Vám koľko si máte doplatiť a zvýšia Vám potom ID? Ja sa tam chystám budúci týždeň, najprv som to chcela riešiť cez aidees, ale keďže som zbehlá vo vybavovaní na úradoch, rozhodla som sa skúsiť si to vybaviť sama 🙂

iva33333
26. apr 2024

@monigue2906 Vybavte si vsetko radsej sama..Ja som si isla cez nich,ale aj tak som si vsetko sama vybavila a zbytocne im teraz pojdu 4 invalidne dochodky.Ak mate diagnozu v tabulke,viete si ju najst aj sama a daju vam ju aj bez Aidees..

mimi512
24. jan 2025

@iva33333 dobry den prosim, som rocnik 74,tiez zial cid 55 percent a zacina la som zo sumou 112 eu, momentalne 212,40eu, zial nizke prijmy, ziadne cierne peniazky, vedla 3 deti a 3 zmenna praca a aj tak,,, bola som aj nezamestnana, dohody, brigády, viete mi poradit kde zacat Vybavovat?
Upsvar vypis o evudencii? A potom stym na SP? S otazkou nech mi pozrie na to kolko mam doplatit aby som mala vyssie Cid? Dakujem za rady.

lucytka
autor
28. jan 2025

@mimi512 písala som správu

ula30
6. feb 2025

Zdravím.. prosím o radu , som na PN už 1rok a mam aj diagnózy s ktorými mam ísť na ID . Len ja nemám na to roky odrobene . Mam už 50rokov a len 9rokov a 253dni =9,6932 roka ..odrobene..ako alebo koľko by som mala mať doplácať aby som mohla žiadať o ID? Ďakujem

lucytka
autor
9. feb 2025

@ula30 t
Zdravim.to vám nikto nebude ochotný vyrátať..musíte mať niekoho známeho aby vám vyrátal koľko doplatiť aby ste mali lepší dôchodok

natally71
27. apr 2025

Oslovila som firmu tiež dávnejšie Vedia urobiť prepočet doplatenie odvodov a tým pádom keď si ich doplatíte zvýši sa suma ID avšak chceli zato niekoľko tisíc €+DPH zo spätného doplatenie sociálnej poisťovne , Zašla som si na pobočku Sociálnej Poisťovne kde mi urobili prepočet zadarmo ,nechápem aký sú niektorý ľudia pohodlný keď si nevedia obehat takéto veci sami....

lucytka
autor
27. apr 2025
@natally71

Oslovila som firmu tiež dávnejšie Vedia urobiť prepočet doplatenie odvodov a tým pádom keď si ich doplatíte zvýši sa suma ID avšak chceli zato niekoľko tisíc €+DPH zo spätného doplatenie sociálnej poisťovne , Zašla som si na pobočku Sociálnej Poisťovne kde mi urobili prepočet zadarmo ,nechápem aký sú niektorý ľudia pohodlný keď si nevedia obehat takéto veci sami....

@natally71 ono to nie je zas tak ,že pohodlnosť,ale skôr neochota pracovničok .vy ste natrafili na dobrú ...ale skúsenosti sú ,že vás každá odbije ,že sa nedá alebo ,že sa neoplatí..proste na sociálke sú školné ako nepomoct ľuďom prilepšiť

kim2028
4. máj 2025
@natally71

@natally71
Ja som potreboval tiež zistiť výšku odvodov a nepochodil som s tým u sociálnej poisťovni. Odmietli mi akékoľvek informácie poskytnúť o tom a nebavili sa so mnou ani o tom. Vraj sa nedá to. Dokonca nechceli poskytnúť vecí, ktoré by mali poskytnúť ako min. a max. vymeriavacie základy za jednotlivé roky. Takže tak a bez toho uznajte sama, že vybavíte niečo ťažko. Ja som nevyužil ich služby, zohnali sme si to aj sami a vyrátali, ale bolo s tým veľa práce. Rátalo sa to určite na 2-3 týždne, kým sa podarilo ku niečomu dopracovať. Tak nečudujem sa, že využije ich niekto a má kľud. Hlavne ušetrí si veľa času...

natally71
4. máj 2025
@kim2028

@natally71
Ja som potreboval tiež zistiť výšku odvodov a nepochodil som s tým u sociálnej poisťovni. Odmietli mi akékoľvek informácie poskytnúť o tom a nebavili sa so mnou ani o tom. Vraj sa nedá to. Dokonca nechceli poskytnúť vecí, ktoré by mali poskytnúť ako min. a max. vymeriavacie základy za jednotlivé roky. Takže tak a bez toho uznajte sama, že vybavíte niečo ťažko. Ja som nevyužil ich služby, zohnali sme si to aj sami a vyrátali, ale bolo s tým veľa práce. Rátalo sa to určite na 2-3 týždne, kým sa podarilo ku niečomu dopracovať. Tak nečudujem sa, že využije ich niekto a má kľud. Hlavne ušetrí si veľa času...

@kim2028 šikovná účtovníčka vám to vyráta tiež ,vymeriavacie základy sú dostupné aj na webe

Strana
z2