icon

Skúsenosti s nákupom diaľničných známok na Slovensku

12. júl 2025

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti. Dnes nás navigácia zle navigovala a vyšli sme na diaľnicu bez diaľničnej známky. Chcela som kúpiť rýchlo diaľničnú známku. Po zadaní do googlu mi vyskočila stránka elektronické známky.sk kde som kúpila diaľničnú známku. Až neskôr som sa dozvedela, že to nie je oficiálna štátna stránka diaľničnej spoločnosti a za známku sme zaplatili viac ako sme mali. Ale to mi až tak nevadí, už sa s tým nič nedá robiť. Skôr mam strach, aby ta stránka nebola nejaká podvodná. Overovala som platnosť diaľničnej známky a je platná. Dočítala som sa, že toto sú komerčné stránky, ktoré si účtujú poplatky za sprostredkovanie. Takže si priplatite ale nejde o podvod ako taký. Stalo sa vám to niekomu?

gribka1
12. júl 2025

To sa stalo viacerým, ale podvod to nie je, môžte byť v kľude.

anonym_ff6923
12. júl 2025

@anonym_autor áno, už sa nám stalo, že sme tiež kúpili cez stránku, ktorá sprostredkuje a zaplatili sme asi o 5 eur viac. Ale bola platná. Od vtedy si už dávame pozor a objednávame už len cez offiko.

autor
12. júl 2025

Ďakujem pekne, ja som mala strach, keďže som to platila kartou, aby to nebolo podvodné a aby mi niekto "nevybielil" účet

anonym_ff6923
12. júl 2025
@anonym_autor

Ďakujem pekne, ja som mala strach, keďže som to platila kartou, aby to nebolo podvodné a aby mi niekto "nevybielil" účet

@anonym_autor nevybieli, nebojte.. ja platila kartou, stránky sú normálne legálne, len majú svoje príplatky

anonym_a82117
12. júl 2025

@anonym_autor ale da sa kupit aj na pumpe stale ci nie?

autor
12. júl 2025
@anonym_a82117

@anonym_autor ale da sa kupit aj na pumpe stale ci nie?

@anonym_a82117 Áno mala by sa dať

anonym_9bcf3d
12. júl 2025

Aj mne sa to uz stalo. A dokonca aj mojmu muzovi 🤣. Pokial ti ukazuje ze je platna je vsetko v poriadku. Odvtedy si obaja davame pozor. Tiez to bolo v rychlosti po vymene auta 🙈.

chrobak7
12. júl 2025

@anonym_autor Mne sa to nestalo, ja kupujem vždy len na oficiálnej stránke e-znamka.sk. Ale biznis s diaľničnými známkami funguje nielen na SK, ale aj v ČR a v Rakúsku. Nie je to nelegálne, nie je to podvod, jednoducho predajca si prihodí na známku prirážku, pokiaľ mu to legislatíva alebo oficiálny distribútor - správca diaľnic, umožňuje. V AT to majú prísne, ale len na rakúske známky. České známky už majú s prirážkou.

https://www.youtube.com/watch?v=mY94NMK6VZM

A v ČR je s tým úplný bordel. Vlastne bol, lebo na podnet tých youtuberov to tým šmelinárom zatrhli.

https://www.youtube.com/watch?v=rB-eSzwxByw