Stalo sa vám, že ste v Rakúsku jazdili bez dialničnej?

kiki9871
8. nov 2019

Dobry den prajem,
prosim Vas, mate niekto skusenost s tym, ze sa Vam podarilo v Rakusku vojst na dialnicu bez znamky a potom ste si ju az zakupili? Nesla som dlho po dialnici mozno tak 5-10km a cestou spät som si ju kupila a sla som uz teda po dialnici, nakolko som ju uz teda mala😅 Chcem vediet, ci mam ocakavat pokutu🙈 Totiz na SR sa mi to stalo raz, ze som zabudla, ze je novy rok a este nemam dialnicnu a sla som tak NR-BA a v ten den som si ju rychlo kupila elektronicky a neprislo mi nic, ziadna pokuta.
Dakujem Vam za odpovede. (Dufam ze budu pozitivne😅)

zuzka767
8. nov 2019

@kiki9871 ak ta neodchytili tak na 90% to bude OK, aj u nas ak zakupis do 23:59 znamku v dany den nic nepride

sisa_s
8. nov 2019

Nie, nefunguje to takto, ked zakupis dialnicnu online v rakusku, plati az o 18 dni (alebo tak nejak) ... A ked si zakupis nalepku na okno, tak ti to tiez nepomoze, lebo ak ta odfotili, tak jasne na okne tu znamku si v case, ked si bola na dialnici, nemala.. Takze jedine cakat, ci nieco pride domov, alebo nie 🙂 ak to bol naozaj kratky usek a pri prvom zjazde si isla prec, tak ta nemuseli zaznamenat

majkeel
9. nov 2019

Ak ta neskontrolovali, tak by to malo byt ok. Znamky sa nekontroluju kamerami, iba klasicky zastavenim. Zatial.
Rakusko Kontrola známok
Kontrola zatiaľ prebehne po starom, orgánmi ASFINAG alebo políciou na ceste. Rakúšania budú v náhodnom kontrolovaní platnosti známok pokračovať.
https://www.topspeed.sk/rakusko-ma-uz-aj-elektr...
https://www.austria.info/sk/sluzby-fakty/prijaz...