icon

Skúsenosti s podvodným e-shopom Baby-merci.sk

zdenka1993
18. dec 2024

Dobrý deň chcela by som vás takto upozorniť na podvodný e-shop baby-merci kde ponúkajú kočíky za dosť nízke ceny dodanie majú do 60 dní . Mňa takto oklamali o 380€ kočík je nedodany a peňazí sa tak tiež nedočkám, teda myslím,keďže som kontaktovala náhodne iný e-shop a ty mi dali informacie že nie som jediná mamička ktorú takto oklamali,a na vrátenie peňazí čaká už 2 mesiace a nedočkala sa ,a kočík nemá tiež a bábätko má doma už dávno z Vyhovárajú sa nato že majú dieťa autistu a neviem aké výhovorky.Na internete si už zablokovali aj recenzie ,a taktiež neodpovedaju na správy.Poslala som im aj odstúpenie od zmluvy podľa zákona majú nato 14 dní nie ako oni uvádzajú,a kontaktovala som aj OIS a takže spísala podnet inšpekciu.

naty_haa
3. jan 2025

@monikakdsv ja som uzivatelov overovala, pisala si s nimi, snazila sa poradit a podat informacie co viem, tak kazdy den som stravila 2 hodiny tymto...mam cerstveho novorodenca, ktory ma koliky, reflux a ine problemy, tak viac casu tomu zial neviem venovat. Ale teda uz neoverujem, lebo aj ked neoverujem je zle aj ked overujem je zle ale ked neoverujem aspon nemusim minut tolko svojho casu.

len_nig
3. jan 2025

@tonka32 a čo mi teda radíte aby som ešte spravila aby som dostala peniaze späť?

mecheche24
3. jan 2025

@naty_haa tak sprav adminom niekoho ineho je to fiasko....

mecheche24
3. jan 2025

@monikakdsv no ocividne je tu nieco dost k zvazeniu s tou adminkou...tiez uz neviem co ai mysliet. Mozte mi napisat spravu? Mne sa neda vam. Dakujem

barbor1
4. jan 2025

@monikakdsv dobrý deň w čo vám konkrétne na polícii povedali? Ako treba konať?

gabuskad
4. jan 2025

Ahojte, ja som zalozila druhú lebo ozaj sa mi nechce cakat dva dni na informacie

len_nig
4. jan 2025

@gabuskad budete overovať členov?

mecheche24
4. jan 2025

@gabuskad dufam ze torto buse upesnejsie , lebo pani adminka predchadzajucej mala dojem ze kazdemu odpisuje schvaluje a vsetko robi uz mi to piralo fakt neefektivne ....hlavne ze sa tu ludia stazovali. . Zelam vela sil a dufam ze to dotiahnemw do konca

gabuskad
4. jan 2025

@len_nig žiaľ aj keby chcem myslím si, že to nie je realne každého overiť a byť si na 100% istý, že neklame.

len_nig
4. jan 2025

@gabuskad aha tak to potom nič nebudem opäť písať verejne dôležité 🫠

gabuskad
4. jan 2025

Môžem Vás spraviť adminom a môžete overovať, zatiaľ tam ešte nie je skoro nikto
@len_nig

len_nig
4. jan 2025

@gabuskad keby som mala na to čas spravím si skupinu sama 😊

naty_haa
4. jan 2025

@mecheche24 a čo je fiasko? Pravne združenia (štátom poverené), ktoré sa týmto zaoberajú pracujú až od 7. 1. Môžeme akurát len čakať momentálne, čo sa týka hromadnej žaloby. Máte už po termíne lehoty splatnosti z odstúpenia od zmluvy? Ak nie, polícia zatiaľ nič nemôže riešiť. Ak áno, môžte upozorniť majiteľa napr. predžalobnou výzvou. Súd bude potom vidieť, že ste sa snažili komunikovať a urovnať to mimosúdne, čo je lepšie pre vašu stranu. Na hromadnú žalobu tiež nemáme zatiaľ dosť ľudí, ktorí majú po splatnoati, takže to, že niekto momentálne nebude hneď prodaný do skupiny (ešte k tomu cez sviatky) nikomu neuškodí. Pri iniciácií žaloby budem pýtať údaje od ľudí, ktorí o to majú záujem, takže budú overení a bude sa to riešiť cez messenger, bude to oveľa rýchlejšie a efektívnejšie, takže sa nikto nemusí báť, pretože veci o žalobe budú prejednávané iba v kruhu overených ľudí.

monikakdsv
4. jan 2025

@naty_haa ja s vami súhlasím ..a teda plne chápem vašu situáciu ..

maranco
4. jan 2025

@gabuskad nestačí overovať tak že prepošlú na email potvrdenie objednávky a potvrdenie o zaplatení z banky?
ako nie je to 100% všetko sa dá sfalšovať ak človek tomu venuje čas a úsilie, ale na základné overenie by to mohlo stačiť + či meno profilu na FB sedí s menom na objednávke a na platbe

barbor1
4. jan 2025

@gabuskad nedá sa táto skupina vyhľadať na fb

timeaklimcikova
7. jan 2025

@adrian98 zdravim, objednala som kocik 3.11. s tym, ze kocik do 15 dni pride. Neprisiel. Kazdy tyzden som sa dozadovala informacii a nic, stale len buduci tyzden a buduci tyzden. Stale len sluby a nic. Maju mojich 865€ a asi to vyzera, ze ich ani neuvidim. Vieme sa nejako viaceri spojit a nieco s tym urobit?

mimisk
7. jan 2025

@timeaklimcikova bojim sa ze je to zbytocne ,jedine spolocnu zalobu, aky ste mala objednaní

mecheche24
8. jan 2025

Ahojte, prosim podavajte TO pod jednou spisovou znackou pre lepsie dohladanie. Ak to na FB skupine niekto da. Uz ma vyznam aj TO . Je uz preukazatelne ze insolventnost si uvedomoval a prijmal objednavky, neobjednaval kociky a peniaze bral.

veron1108
20. jan 2025

Ahojte prosím aj ja som mala objednaný kočík z tejto stránky a čakala som stále na dodanie od minulého roka a zrazu stránka zmizla nikto nereaguje na správy, účty zmazane. Aj ste sa nejako pohli prosím?

len_nig
20. jan 2025

@veron1108 nie je nás tak stovka oklamaných ľudí tak asi vieš čo to znamená 🥲

copyy
25. jan 2025

to sú tí, čo o nich dnes bolo na JOJ-ke v správach? o 19:25 to davali

klip0
Autor odpoveď zmazal
len_nig
25. jan 2025

@copyy áno

slavicek8
8. feb 2025

Zdravím, podaril sa vám nejaký posun? Často na vás s manželom myslíme, nakoľko nás doma obchádzajú zimomriavky, že sme tejto situácii len o vlások unikli ..

copyy
8. feb 2025

Nerozumiem jednej veci. Toľko zlých skúseností s predajcom, dlhé čakacie doby, platba vopred - tak ako je možné, že na google mapách majú hodnotenie 4,6* z 5? To si snáď sami písali kladné recenzie?

lukasdanko88
24. feb 2025

Dobry den, ja som bol okradnuty o 780€. V septrmbri som poslal peniaze na ucet, v novembri odstupil od zmluvy. Pridam sa k zalobe. Kontaktujte ma kludne na tc. 0911589878. Lukas Danko

aknizuz
23. apr 2025

tak ako keď teraz čítam vaše skúsenosti, ja som to našťastie stihla a kočiarik nám aj došiel aj so zľavou aj s vajíčkom "zdarma"..akurát teraz po roku máme problém, že nám začal vŕzgať a chcela som ho reklamovať ale žiaľ už nemám kde..

mimisk
24. apr 2025
@aknizuz

tak ako keď teraz čítam vaše skúsenosti, ja som to našťastie stihla a kočiarik nám aj došiel aj so zľavou aj s vajíčkom "zdarma"..akurát teraz po roku máme problém, že nám začal vŕzgať a chcela som ho reklamovať ale žiaľ už nemám kde..

@aknizuz stačí keď si poumývate všetky spoje a prestriekate silikónovým sprayom