Skúsenosti s reklamáciou telefónu v iStores
Je tu niekto, kto má skúsenosť s reklamáciou telefónu v iStores ? Ďakujem krásne 🙂
Mám iPhone 15 Pro, s tým, že mi v nastaveniach stále píše, že je do približne 20.7.2025 v záruke. Už sledujem asi 3-4 mesiace, že sa mi strašne rýchlo vybíja, keď si ho aj porovnám s inými iPhone a staršími verziami v rodine, to som ešte tak neriešila, reku však nabijem ho častejšie a je… no už týždeň mi nejde fotoaparát tým spôsobom, že nechce mi vôbec zaostrovať, čo už je problém, ktorý riešiť naozaj chcem, keďže som si ho kupovala hlavne na fotenie… portrét je myslím, že v poriadku, ten zaostrí jedno miesto a ostatné že teda rozmazané ako má… no normálny fotoaparát mi strašne zle zaostruje… buď nezaostrý vôbec, alebo len na jedno miesto a ostatné je všetko rozmazané, také ako keby bol na tom nejaký “film” alebo ako to nazvať. Aj keď to priblížim… Proste nefotí ako fotil predtým, to si viem aj porovnať. Čiže mám 2 problémy, batériu a aj fotoaparát, čo je to dôležitejšie… Tak chcem tam sobotu behnúť, tak chcem vedieť, načo sa mám pripraviť, že ako to u nich funguje. Či to na mieste nejak spravia, že tam majú technikov alebo mi telefón zoberú na dlhšie, čo si zas neviem predstaviť ako by som mala potom fungovať alebo neviem… Preto sa snažím zistiť už predtým. Ďakujem za odpoveď, ak máš skúsenosť 🙂
Len ma tak napadlo - nemáš špinavý objektív? 😀
@selenka7 nie, už som to skúšala čistiť asi 20 krát 😂 a už som skúšala fakt všetko, pozerať aj nastavenia fotoaparátu, čo som nikdy nerobila podľa druhého iPhone a všetko majú rovnako, no keď ich dáš aj vedľa seba, tak vidieť, že fotí zlé a to je Pro a ostatne sú základ
To co vidis v nastaveniach je asi iba rok od zakupenia. To je taka standardna zaruka apple, ale v EU plati 2 roky (mala by si mat doklad o kupe). Co sa tyka baterky - aku ti pise kondiciu (v % - v nastaveniach / sekcia bateria?). Tam si vies aj pozriet aj ktora apka najviac zerie baterku. Su aplikacie, ktore na pozadi robia casty refresh a potom sa telefon rychlo vybija. To zaostrovanie - tam moze byt viac dovodov. To je ale najlepsie v iStores. Ved sa tam zastav a uvidis co ti povedia.
@autor pýtala si sa to už minule. Napísali sme Ti aby si šla do istores oni ho reklamuj. Majú na to 30 dní. Buď Ti ho vymenia kus za kus alebo ho pošlú do servisu a opravia čo trvá cca 30 dni
@modrykolibrik áno, ďakujem, sobotu sa tam chystám, keďže obchod nemám v mojom meste, ale ďalej… mňa len zaujímalo, ako prebieha reklamácia, preto som sa tu opýtala znovu… že ako to prebieha celkovo, keďže si myslím, že mi ho dajú na reklamáciu, lebo vraj kus za kus dávali len v prípade, keď bol celkovo ten model ako chybný, tak vymieňali kus za kus… tak si myslím, že to pôjde na reklamáciu, tak reku ako to prebieha vtedy, že či ho zoberú a budem skoro mesiac bez mobilu ? Preto sa pýtam, lebo si to neviem predstaviť, keďže iný doma nemám a hlavne určite nie ďalšie IPhone…
@wade mám aj doklad o kúpe, všetko k tomu… stále mám 100% zdravie batérie a o tých aplikáciách som to už skúšala aj, aby sa stále neobnovovali a je to stále tak isto… tak uvidím, čo mi tam povedia nato…
no ano prebieha to presne ako pises. vezmu ho a budes mesiac bez telefonu. inak sa to neda aby ho vyservisovali. ved reklamacia kazdeho tovaru takto prebieha
@rk123 rozumiem, len či nedávajú zatiaľ ako náhradu nejaký alebo niečo ? Keďže bez mobilu sa existovať nedá.
Môže to byt problém aj s aktualizaciou. Skús pozrieť či máš najnovšiu aktualizáciu 18.3. Tá celkom dobre vylepšila na iphonoch vydrž batérie. Ak máš aktualizáciu ok, tak by som ešte skúsila nastaviť telefón do továrenských nastavení. Urob si zálohu na cloud a potom vyresetuj. Keď už toto nepomôže, tak potom už jedine reklámacia.
@mistymay33 batériu ešte ako tak prežijem, najviac mi robí problém ten fotoaparát, keďže zlé fotí
My sme tam reklamovali synov mobil 2x....vždy po pár dňoch mobil vrátili s tým, že ho testovali a mobil je v poriadku. Synovi sa mobil vypol z ničoho nič a vždy trebalo čakať nejaký čas kým sa dal opäť zapnúť, nedal sa hneď nabiť ani keď bol v nabíjačke. Životnosť batérie za ten čas klesla o 7%. Potom sme mobil odniesli do iného servisu tiež v rámci Bratislavy s tým, že Apple môžeš prvý rok reklamovať v oficiálnych servisoch aj priamo a mobil nám vrátili o 2 dni s tým, že všetko okrem fotoaparátu museli vymeniť. Vtedy som si povedala, že do Istylu už viac nevojdem.
nie nedavaju, ked ides reklamovat topanky, vysavac, pracku, tricko alebo hocico ine, tak ti daju v obchode nahradu?
Autorka - pozri vo všeobecných nastaveniach akú máš aktualizáciu. Najnovšia je 18:3.1. Ak ju nemáš , tak si aktualizuj mobil.
Ak máš aktualizáciu tak
1. Skús reštartovať telefón
2. Vyčistí sosovku fotoaparátu
3: skontroluj nastavenia fotoaparátu - otvor rozšírené nastavenia či nie je nastavený napr. Nočný režim alebo makro režim
4. Vyskúšaj v nastaveniach - fotoaparát zapnúť alebo vypnúť HDR alebo proRaw
5. Skús resetovať telefón nastavenia - všeobecne - preniesť alebo resetovať iPhone - resetovať - resetovať všetky nastavenia.
Ak nič nepomôže - odniesť do servisu. Náhradu ti nedajú, musíš si zohnať vlastnú náhradu.
@mistymay33 pár veci som už skúšala, tie ostatné idem vyskúšať… chystám sa s ním do Nitra Promenáda, tam mi píše, že tam je aj autorizovaný servis normálne…
@mistymay33 len chystám sa v sobotu a ten servis je cez víkend zatvorený, len cez týždeň funguje, myslíte, že je lepšie ísť teda cez týždeň rovno za ním ? Alebo môžem ho kľudne nechať aj na predajni cez víkend ?
Ja neviem čo je lepšie, ešte nikdy som nereklamovala iphone. Ale ked som menila baterku, tak u nas v istores mi povedali, že sa mám dohodnúť priamo so servisákom, ale či ti zoberu aj na predajni reklamaciu, tak to netuším. Vsak tam zavolaj a infomuj sa.
@wade rozumiem, že to môže byť všeličo, ale podľa mňa, aj keď porovnám predtým fotky, tak vidieť, že sú iné, nie sú také kvalitné… portrét fotí tak, že zaostrí na jedno miesto a ostatné je rozmazané… no začal mi tak fotiť aj ten fotoaparát, že zaostrí na jedno a ostatné je okolo rozmazané… také ako keby zahmlené… v tomto spôsobe neviete, čo by to mohlo také byť ?
Alebo odfotím, je to rozmazané a po chvíľke mi až v galérii zaostrí, ale keď chcem niekto fotku pridať, zas mi ju dáva takú rozmazanú…
@autor Uz sa mi stalo, ze mi dali nahradu....bolo to ale v Orange. A islo o vyrazne lacnejsi telefon ako tvoj iphone.....takze si myslim, ze to nie je bez sance....najma ak je jasne, ze to zrejme nebude tvojim zavinenim
@rk123 Mne uz dali nahradu sami od seba
Chladnicka a pracka su nieco ine, vazi to vela kil

iStores je oficialny apple distributor. S reklamaciou by nemal byt ziaden problem. Co mas pokazene?