icon

Sú sociálne siete pre nás inšpiráciou alebo ilúziou dokonalosti?

30. máj 2025

kazdy tam dava len to najlepsie. krasne fotky. upratane byty. usmiate deti. romanticke vecere. realita? casto uplne ina.niekedy ma to nakopne, inokedy len znicim naladu a len zavidim

pralinka25
30. máj 2025

A naco to sledujes. Ved si zi svoj zivot podla seba.

zmrzlinka2021
30. máj 2025

Pre mna inspiracia.

Myslim si, ze kazdemu je jasne, ze vsetko co prezentujeme, prezentujeme z toho krajsieho pohladu nasho zivota. A kazdemu je jasne, ze nie vsetko je idealne.

Treba rozlisovat virtualny a realny svet.

Aj na obycajnej fotke más ludí usmiatych, pekne oblecenych, ale mozno hodinu predtym niekto bol este v teplakoch, bez sprchy, strapaty....

katica06
30. máj 2025

Každý určite nie, okrem zdielaciek som naposledy pridala niečo vlani v decembri( fotky-vianočné trhy)veď čo ti bráni odfotiť raz uprataný byt a každý týždeň pridať na soc siete nech ti závidia ak to potrebuješ k šťastiu

galganka
30. máj 2025

Pre mňa inspiráciou. 🤷‍♀️ Sama si predsa určujem, čo a koho sledujem

deedol
30. máj 2025

pre mna inspiracia, ale ja nesledujem ziadne influencerky, mam tam nejakych lekarov (detskych aj inych), specialne pedagogicky, psychologicky, nejake printove media a par vtipnych "memeckovych" uctov na odreagovanie. ked bol maly mensi, mala som tam aj nejake tvorenie s detmi, to som postupne povyhadzovala, lebo sa uz tomu nevenuje. pravidelne si to "cistim", nech tam mam to, co ma zaujima. pouzivam len ig.

sszuzu8
30. máj 2025

Väčšinu ľudí frustruje to co vidia lebo si myslia ze to je real a oni do dokonalej doby nezapadaju

lucka_ke
30. máj 2025

ja to absolútne nesledujem, max si pozriem nejaké videá o šití alebo recyklácii a idem preč

viestta
30. máj 2025

Vsak selektuj co a koho sledujes. Ci to nevies?

autor
30. máj 2025

clovek si otvori siet, nechce nic velke – len vypnut, pozriet. a zrazu sa na teba vyvali cely svet, co vyzera ako z katalogu.a ja tam sedim v teplakoch, medzi omrvinkami, s dietatom na kolene a studenou kavou.
neporovnavam sa naschval. ale stane sa to. a vtedy sa pytam – ako sa neporovnavat a zaroven neodrezat od vsetkeho

tomiholjubavi
30. máj 2025

Sleduj len to, čo ťa inšpiruje a nie vytočí. Negatívnych emócií máme každý dosť aj bez toho, aby sme si ich dovážali z internetu. A niektoré videá sú vyslovene "rage-baity" - vytvorené na to, aby vyvolali v ľuďoch hocijakú reakciu, pokojne aj negatívnu. Lebo čím viac komentov, tým lepšie pre influencerov.

Čo mňa napríklad vytáčalo veľmi boli "Trad wives" videá. Ako napr. jedna pani s otravne monotónnym hlasom. Oblečená a namaľovaná ako na ples v opere, v dokonale upratanom dome, s novorodencom v ruke, v kuchyni vyrába vlastné cukríky proti kašľu a cornflaksy, lebo "nemám síce doma bežné veci" ale zato mám gumové základy na žuvačky a príchute, aby som si ich mohla vyrobiť sama. 🙄🙄

Za prvé, kto tomu vôbec uverí? 😀 A za druhé, aký má tento trend prínos, okrem vytvárania ilúzie a zanechania pocitu, že nie som dosť dobrá ako žena, keď v teplákoch uvarím lečo a ani len tá klobása nie je nakrájana rovnomerne. 😅

Selektuj a vyberaj, čo ťa robí motivovanou. Ja napr. milujem cestovateľské blogy, históriu módy, takých dvoch Talianov, čo komentujú recepty z internetu, kopu stránok s mopslíkmi a brabantíkmi :D A iné.

gypsomilka
30. máj 2025

Sledujem len to co chcem ja. Vacsinou vsetko okolo zahrad,varenie,pecenie torty,kreativne nieco.
Jasne obcas narazim na rozne ucty, kde vsetko je krasne,ruzove,dokonale atd. Ale mam svoj nazor nato. Takze neupadam do depresie ,ze ja mam vsede nieco rozhadzane a upratane len od 8-12tej 😂.

danica2711
30. máj 2025

sociálne siete mám totálne v paži

martinka13
30. máj 2025

Vitaj vo svete sociálnych sietí. Samozrejme ze tam nik nebude dávať škaredé veci a niečo, čím sa nechce chváliť. Je na Tebe, čo si z toho vyberieš. A nakoniec, nie je povinné to sledovať

zuzanita1609
30. máj 2025

Keď chceš,aby sa tvoj život zmenil,tak vstaň z toho gauča a zmeň ho. Nik iný to za teba neurobí,len ty sama. Tak trochu sa si robíš sama sebe zle-nepozeraj na siete. To,že sa budeš teraz ľutovať a závidieť, tvoj život nezmení. Veľa šťastia do zmeny 🍀.

titla
30. máj 2025

Inspiracia, ale cielena. Ked sme prerabali a zariadovali byt, tak som cerpala napady aj zo socialnych sieti. Ked hladam nove recepty, nove postupy pri siti, napady na rucnye prace, kombinacie na outfity, tak je to moj zdroj ale nikdy som bepodlahla iluzii, ze ludia aj realne ziju take zivoty.

diewcatqoo
30. máj 2025

Ja ti nevim, Karle. Neprehanas to trochu?
V zivote som nebola smutna alebo som sa necitila menejcenne kvoli tomu, ze som na socialnej sieti videla usmiatych a krasnych ludi s poslusnymi detmi v upratanom byte atd. Zijem si predsa svoj zivot, kde byvam aj smutna, aj nahnevana, kde casto nemam upratane, kde mavam aj mastne vlasy a som aj skareda, a predsa ma ani v takychto chvilach nerozhodi to, ze niekto sa ma lepsie alebo aspon navonok lepsie. Lebo mi je to asi celkom u prdele, kto co postuje.

biba_18
30. máj 2025

a čo je to za blbosť, sorry, že ty sedíš pri compe v teplákoch a porovnávaš sa? oni to robia presne tak isto - či ty ich vidíš 24/7?
keď ideš na svadbu, tiež sa oblečieš a vymaľuješ
ak aj máš doma bordel, ale keď príde návšteva, poupratuješ
keď ideš do práce, tiež si pripravíš obed a deckám desiatu ...

na sieťach vidíš len výsledok - ak sa nevieš neporovnávať, vyfoť si výsledky svojho snaženia aj ty ... ale neporovnávaj kvalitu fotky - ale činnosť ktorou sa prezentujú ...

sevrin
30. máj 2025

Odkedy sociálne siete objavili dezoláti ako miesto na liečenie svojich mindrákov a premiestnili sa tam z krčiem a staničných bufetov, tak odvtedy pre mňa stratili zmysel.

moonlight1210
3. jún 2025
@tomiholjubavi

Sleduj len to, čo ťa inšpiruje a nie vytočí. Negatívnych emócií máme každý dosť aj bez toho, aby sme si ich dovážali z internetu. A niektoré videá sú vyslovene "rage-baity" - vytvorené na to, aby vyvolali v ľuďoch hocijakú reakciu, pokojne aj negatívnu. Lebo čím viac komentov, tým lepšie pre influencerov.

Čo mňa napríklad vytáčalo veľmi boli "Trad wives" videá. Ako napr. jedna pani s otravne monotónnym hlasom. Oblečená a namaľovaná ako na ples v opere, v dokonale upratanom dome, s novorodencom v ruke, v kuchyni vyrába vlastné cukríky proti kašľu a cornflaksy, lebo "nemám síce doma bežné veci" ale zato mám gumové základy na žuvačky a príchute, aby som si ich mohla vyrobiť sama. 🙄🙄

Za prvé, kto tomu vôbec uverí? 😀 A za druhé, aký má tento trend prínos, okrem vytvárania ilúzie a zanechania pocitu, že nie som dosť dobrá ako žena, keď v teplákoch uvarím lečo a ani len tá klobása nie je nakrájana rovnomerne. 😅

Selektuj a vyberaj, čo ťa robí motivovanou. Ja napr. milujem cestovateľské blogy, históriu módy, takých dvoch Talianov, čo komentujú recepty z internetu, kopu stránok s mopslíkmi a brabantíkmi :D A iné.

@tomiholjubavi ja viem, ktorych dvoch Talianov asi myslis. Su perfektni.
A este jednu trojicu komikov, co si robia srandu zo stereotypov 60+ matiek a otcov z juhoeuropskych a vychodoazijskych rodin.

moonlight1210
3. jún 2025

Insta beriem ako inspiraciu. Sledujem cvicenie, recepty, zariadivanie domacnosti, hudbu, poznatky z vedy, … . Insta kanal Starwalk ti napr. dopredu da vediet, kedy co na oblohe bude v nadchadzajucom mesiaci zaujimave na pozorovanie (teraz bola polarna ziara cez vikend, tesila som sa, ale just muselo byt zatiahnute).

Zalezi na co si ho vytrenujes, to ti prednostne ukazuje.
Ak sa casto pristavis pri videach “dokonalych” domacnosti a “dokonalych” zien, tak ti bude podsuvat tie. Resp. ti vie vytvorit “kraliciu dieru” (z knihy Alenka v risi divov, ze prepadla cez kraliciu dieru do ineho podivneho sveta). Teda, ze ako listujes, podsuva ti dalsie take videa podobneho razenia a temy. Lebo vidi, ze sa pristavis a pozries si ich, pripadne ak este na ne nebodaj aj zareagujes (srdieckom, komentarom). Proste to vyhodnoti ako tvoj zaujem o to. Program nezaujima, ze ta take videa stresuju, irituju, mas z nich depresiu. On registruje len tvoj cas tam straveny (a kolkorat si to video prehras), a jeho ulohou je udrzat tvoju pozornost pri apoke co najdlhsie.
Preto napr. nikdy nedorazis na koniec vlakna. Stale ti bude podsuvat dalsie take videa (aj opakovane tie iste po case).
A preto ti ich podsunie hned medzi prvymi, ked otvoris appku.

Zacni ich preskakovat. Po case zistis, ze ich pocet klesol, dokonca ti ich uz neponuka. Iba z casu na cas skusi jedno-dve pripomenut, ci sa tvoj zaujem obnovil.