icon

Tichý odchod a stratená empatia na fóre

16. dec 2025

Na Modrého koníka som kedysi chodila s pocitom, že je to miesto podpory, zdieľania skúseností a ľudskej empatie. Miesto, kde sa človek môže ozvať, keď nevie, keď hľadá radu, pochopenie alebo len obyčajné vypočutie.

Postupne som však čoraz častejšie narážala na pravý opak. Namiesto pomoci prišlo zosmiešňovanie, ponižovanie, irónia a arogancia. Otázky, ktoré boli myslené úprimne, sa menili na terč posmechu. Slabosť alebo neistota boli vnímané ako niečo, za čo si človek zaslúži útok, nie podporu.

O to viac ma mrzí, že toto správanie prichádza práve od žien k ženám, od matiek k matkám. Od tých, ktoré by mali rozumieť, aké ľahké je ocitnúť sa v situácii, keď človek potrebuje pomoc a nie súd.

Aj preto som sa rozhodla, že z fóra odchádzam. Nie preto, že by som nezvládla kritiku, ale preto, že odmietam byť súčasťou prostredia, kde sa empatia považuje za slabosť a slušnosť za niečo navyše. Verím, že pomoc sa dá podať aj bez zraňovania a že slová majú váhu.

Odchádzam s vedomím, že si vyberám pokoj, rešpekt a ľudskosť.
A prajem každému, kto sem prichádza hľadať radu, aby ju našiel v bezpečnom a láskavom priestore.

Anonymná žena a mama

Strana
z2
anonym_583de0
16. dec 2025

Vďaka za oznam

anonym_dff0c5
16. dec 2025

som tu dlhe roky, a teda ja som tu podporu a empatiu v diskusiach nikdy nezazila, prip. len v min.pripadoch
darmo tvoj "tichy" odchod, tym ludi nezmenis

anonym_4cf3ef
16. dec 2025

Veľmi pekne si to napísala. Veľká škoda, že práve ty, hoci neviem kto si odchádzaš. Cítiť z tvojich slov veľkú človečinu .
Želám ti v živote len to dobré a krásne sviatky.
matka M.

anonym_7b49eb
16. dec 2025

Budeš nám tu veľmi chýbať 🥺

anonym_73a826
16. dec 2025
sticker
anonym_cc77c3
16. dec 2025

@anonym_autor súhlasím je to tu oveľa horšie, ale aj tak ma to tu baví Ale tiež už chodím malo

anonym_32ff20
16. dec 2025

@anonym_autor ešte si to prosím rozmysli. Keď odídu všetci ľudia ako ty, nebude to tu mať veľký zmysel. Preto tu zostávam, nechcem dať viac priestoru takým, o ktorých píšeš 😉

anonym_ed78a9
16. dec 2025

neviem ci tu budes chybat kedze si anonym. pekne sviatky aj tak.

kavasaki370
16. dec 2025
@anonym_583de0

Vďaka za oznam

@anonym_583de0 presne o tebe hovorí. Hneď si to tu musel zavesiť. Svoju " úzasnú" hlášku.

ivik4
16. dec 2025

Toto si mohla naozaj s uplnym kludom napisat bez anonymity

bloger
16. dec 2025

@anonym_autor Mrzí ma, že odchádzaš a, že si tu nenašla čo si hľadala. Dúfam, že sa ešte niekedy vrátiš. Prajem ti krásne Vianoce s ľudmi ktorých ľúbiš a ktorí ľúbia teba. To je to na čom skutočne záleží.

anonym_4cf3ef
16. dec 2025
@ivik4

Toto si mohla naozaj s uplnym kludom napisat bez anonymity

@ivik4 ja rozumiem jej anonymite. Strhla by sa tu snorička na jej profil , a potom debata o teatrálnom odchode. Na čo ? Vidíš, že i tu si musí niekto rypnúť prihlúplym komentárom o ozname.

anonym_583de0
16. dec 2025
@kavasaki370

@anonym_583de0 presne o tebe hovorí. Hneď si to tu musel zavesiť. Svoju " úzasnú" hlášku.

@kavasaki370 ja viem.a?koho to zaujíma,že odchádza?par ľudí?tichy odchod si predstavujem inak

anonym_766aef
16. dec 2025

No čo k tomu dodať, super 👍

ivik4
16. dec 2025
@anonym_4cf3ef

@ivik4 ja rozumiem jej anonymite. Strhla by sa tu snorička na jej profil , a potom debata o teatrálnom odchode. Na čo ? Vidíš, že i tu si musí niekto rypnúť prihlúplym komentárom o ozname.

@anonym_4cf3ef to neviem ,neviem co robia ine uzivatelky ale mna profily zaujimaju asi ako prd vo vetre 😃. Len toto ma od ticheho odchodu daleko, vlastne je to presny opak cize Ta debata tu moze byt s kludom aj bez jej profilu . Vsak niet sa co cudovat

anonym_73a826
16. dec 2025
@anonym_583de0

@kavasaki370 ja viem.a?koho to zaujíma,že odchádza?par ľudí?tichy odchod si predstavujem inak

@anonym_583de0 preto sa stále vyjadrujes k tomu čo ťa nezaujíma 🙂

anonym_d1470d
16. dec 2025

@anonym_autor ked si cakala od anonymneho fora podporu a empatiu,je to naivita.konecne si dozrela,gratulujem.

januska12323
16. dec 2025

Šťastnú cestu a pekné sviatky

anonym_d1470d
16. dec 2025

@anonym_autor ?

anonym_4ce768
16. dec 2025
@anonym_d1470d

@anonym_autor ?

@anonym_d1470d tá odišla už dávno

gribka1
16. dec 2025

Prečo si nezvolila cestu byť tou nápomocnou, ukázať, že sa to dá aj inak?

zuzanita1609
16. dec 2025

Tak tiež mi je to ľúto,že si sa takto rozhodla,no jednému nerozumiem. Veď ak ťa to tu tak "dostalo", stačilo jednoducho vypnúť koňa a ísť radšej robiť niečo,čo ťa baví a napĺňa.Co sa týka sociálnych sietí, fór a diskusií,nie vždy každému "zapasuje" všetko, stačí ignorovať a obrniť sa. Ty si to vzala až moc osobne,ak ťa niečo,niekto urazil,alebo nenapísal síce tak,ako si očakávala,ale zväčša aj tá drsná úprimnosť niekedy viac pomôže,ako falošné pritakavanie. Tiež ti prajem pekné sviatky a nájdenie pokoja. Veľa šťastia 🍀.

anonym_d1470d
16. dec 2025
@anonym_4ce768

@anonym_d1470d tá odišla už dávno

@anonym_4ce768 davno urcite nie

anonym_01d742
16. dec 2025

Trafene husi zagagali. Napisala si to velmi vystizne. Vsetko dobre 🍀

anonym_4ce768
16. dec 2025
@anonym_d1470d

@anonym_4ce768 davno urcite nie

@anonym_d1470d 🤣 ok .Táto to ale nie je. To čo si dala tu nie je minimálne 2 týždne už vtedy tu riešili prečo nemá účet

amdornik
16. dec 2025

čo je zlé na tom, že prvá diskutujúca slušne poďakovala za oznam? čo iné mohla napísať anonymu? keby ten/tá, čo uvádza úvodný príspevok prišla pod nejakým nickom, pochopila by som to ako sarkazmus. ale čo iné sa dá napísať anonymu ako poďakovanie za oznam? veď ani neviete, kto odchádza (ak vôbec, že áno) a už vypisujete, ako tu bude chýbať. kto? komu? nevieme. pokojne to môže byť jedna z vymyslených tém.

terezka1947
16. dec 2025

Nikam neodchádzaj,je tu aj kopa stále empatickych a normálnych žien.
To,že niektoré sa tu cítia ako "nadludia" ťa predsa nemôže odradiť. Mnohé tu chodia riešiť ego s v reálnom živote nemajú kamošky,nemajú idú,čo by ich reálne počúvali. Tak chodia poučovať a rýpať tu.
Ale to je predsa v každej spoločnosti,či pracovisku,či v akejkoľvek komunite.

anonym_d414c4
16. dec 2025

@anonym_autor verím, že robíš rozhodnutie a volis cestu, ktorá je pre teba najlepsia. Veľakrát uvažujem o odchode, i keď na tie útočne komentáre som si asi zvykla, neberiem si ich k srdcu, pravdou zostava, že tu “nepríjemnú” atmosféru je cítiť a nevedomky sa na človeka lepí. Niekedy som však i milo prekvapena z reakcii na nejakú otázku, kde som to ani nečakala.

oceanahory
16. dec 2025

Ja tu praveze narazam na strasne super profily a som rada, ked si tu s nimi mozem podebatit! Fungujem tu tak, ako v skutocnom svete, teda vyhladavam iba to, s cim sa stotoznujem, ostatne sa snazim nevsimat alebo nad tym iba mavnem rukov, neviem si predstavit, ze by som sa tu kvoli anonymnym profilom inych opustala. Mrzi ma, ak ma niekto takuto skusenost, chapem, ze sa tu clovek stretava s roznymi stylimi vyjadrovania, ale ja osobne sa viem bezproblemov odosobnit, vziat si k srdcu iba to, co povazujem za racionalne a naozaj ma to nedepta natolko, ze by to so mnou takto zatocilo. Toto je iba forum, nic viac...mnohi by si to mali uvedomit. Ak si vsak niekto tak velmi pripusta nazory a vyjadrovanie cudzich a neznamych ludi, tak je lepsie naozaj taketo stranky nevyhladavat.

anonym_8e0786
16. dec 2025

Takže odchod s fanfárami,nie tichý

Strana
z2