icon

Tichý odchod a stratená empatia na fóre

16. dec 2025

Na Modrého koníka som kedysi chodila s pocitom, že je to miesto podpory, zdieľania skúseností a ľudskej empatie. Miesto, kde sa človek môže ozvať, keď nevie, keď hľadá radu, pochopenie alebo len obyčajné vypočutie.

Postupne som však čoraz častejšie narážala na pravý opak. Namiesto pomoci prišlo zosmiešňovanie, ponižovanie, irónia a arogancia. Otázky, ktoré boli myslené úprimne, sa menili na terč posmechu. Slabosť alebo neistota boli vnímané ako niečo, za čo si človek zaslúži útok, nie podporu.

O to viac ma mrzí, že toto správanie prichádza práve od žien k ženám, od matiek k matkám. Od tých, ktoré by mali rozumieť, aké ľahké je ocitnúť sa v situácii, keď človek potrebuje pomoc a nie súd.

Aj preto som sa rozhodla, že z fóra odchádzam. Nie preto, že by som nezvládla kritiku, ale preto, že odmietam byť súčasťou prostredia, kde sa empatia považuje za slabosť a slušnosť za niečo navyše. Verím, že pomoc sa dá podať aj bez zraňovania a že slová majú váhu.

Odchádzam s vedomím, že si vyberám pokoj, rešpekt a ľudskosť.
A prajem každému, kto sem prichádza hľadať radu, aby ju našiel v bezpečnom a láskavom priestore.

Anonymná žena a mama

Strana
z2
zuzanita1609
16. dec 2025
@oceanahory

Ja tu praveze narazam na strasne super profily a som rada, ked si tu s nimi mozem podebatit! Fungujem tu tak, ako v skutocnom svete, teda vyhladavam iba to, s cim sa stotoznujem, ostatne sa snazim nevsimat alebo nad tym iba mavnem rukov, neviem si predstavit, ze by som sa tu kvoli anonymnym profilom inych opustala. Mrzi ma, ak ma niekto takuto skusenost, chapem, ze sa tu clovek stretava s roznymi stylimi vyjadrovania, ale ja osobne sa viem bezproblemov odosobnit, vziat si k srdcu iba to, co povazujem za racionalne a naozaj ma to nedepta natolko, ze by to so mnou takto zatocilo. Toto je iba forum, nic viac...mnohi by si to mali uvedomit. Ak si vsak niekto tak velmi pripusta nazory a vyjadrovanie cudzich a neznamych ludi, tak je lepsie naozaj taketo stranky nevyhladavat.

@oceanahory úplne súhlasím.

oceanahory
16. dec 2025
@zuzanita1609

@oceanahory úplne súhlasím.

@zuzanita1609 Ja tu mam dokonca mnoho profilov aj blokovanych 🫣 aspon nevidim ich prispevky na stene, s ktorymi sa naozaj vobec nestotoznujem.

zuzanita1609
16. dec 2025
@oceanahory

@zuzanita1609 Ja tu mam dokonca mnoho profilov aj blokovanych 🫣 aspon nevidim ich prispevky na stene, s ktorymi sa naozaj vobec nestotoznujem.

@oceanahory Každému ako vyhovuje,ale mne napríklad sa nestalo ešte,že by ma niekto tak "dojal,či vytočil" aby som musela blokovať. Treba to brať viac športovo a s nadhľadom,aj keď budem častovaná nejakým hejtom. Asi som až veľmi "v pohode" a zväčša sa iba zasmejem 😁.

anonym_9a407b
16. dec 2025

Pozri sa na matela, ako v NR pocastoval kolegyne... Chudera, kurwa... Vsak sa mu to cez pavlinu alebo daughters vrati a potom sem mozno napise o hroznych vztahoch, ako ty😅

amdornik
16. dec 2025
@oceanahory

@oceanahory a to sa ako dá?

hedviga2
16. dec 2025

@anonym_autor práve dnes celý deň premýšlam rovnako. Po rokoch treba zmenu aj u mňa. Tak teda budeme dve. Atmošku na koníku to neovplyvní. Tak sme dve

anonym_0888e2
16. dec 2025

nepochopila som mily anonym ... je tu xy funkcii skupin, filtrovania .. píše anonym 😂

amdornik
16. dec 2025
@anonym_9a407b

Pozri sa na matela, ako v NR pocastoval kolegyne... Chudera, kurwa... Vsak sa mu to cez pavlinu alebo daughters vrati a potom sem mozno napise o hroznych vztahoch, ako ty😅

@anonym_9a407b prečo do tejto diskusie montuješ politiku? načo to je dobré?

oceanahory
16. dec 2025

@zuzanita1609 No ja osobne blokuje profily, ktorych obsah na stene (v ich profiloch) pre mna nie je relevantny resp. vobec sa z ich prispevkami, ci zivotnym stylom nestotoznujem. Ja navstevujem stenu asi castejsie, ako diskusne fora. Osoby, ktore ma "vytocili" nema zmysel blokovat...ved prispevky a komentare danych osob v diskusiach vidim tak ci tak 😅.

oceanahory
16. dec 2025
@amdornik

@oceanahory a to sa ako dá?

@amdornik Da sa blokovat konkretnych uzivatelov, ale teda aby nedoslo k nedorozumeniu, v konecnom dosledku to ma zmysel iba ak clovek navstevuje stenu a nestotoznuje sa z niekoho profilom. Na prispevky a diskusne fora to zial nema ziadny vplyv.

anonym_50a63f
16. dec 2025
@anonym_9a407b

@anonym_9a407b počuj,ono je síce pravda,že Matelko je rypalek,ale zase ani tie ženy nie sú neviniatka. Treba si pozrieť všetko,on ich k...y nenazval.
Ani opozícia,ani koalicia si nie sú nič dlžní v posl.dni.

petronelag
17. dec 2025
@anonym_50a63f

@anonym_9a407b počuj,ono je síce pravda,že Matelko je rypalek,ale zase ani tie ženy nie sú neviniatka. Treba si pozrieť všetko,on ich k...y nenazval.
Ani opozícia,ani koalicia si nie sú nič dlžní v posl.dni.

@anonym_50a63f Akoby nie, veď na fb bolo video niekoľko dní.

anonym_a4ca1b
Dnes o 17:00

@anonym_autor anonym a este si tu vyliala srdce…
Dnes budes v noci spat ako babatko s cistym svedomim a srdcom
🫶🏻

Strana
z2