Únavné influencerky
Čo si myslíte o tých influencerky resp. herečkách ktoré majú doma malé bábätka alebo deti ktoré ešte koj.. nechcem menovať a robiť im propagáciu ale čo storka to len som unavena vycerpana zas nevyspata zas unavena 2 hodiny som spala v noci atd same nariekacky . Preco taka zena neprejde na umele mlieko a ma pokoj. ? Ci to chcu byt len zaujimave ? Sledovala som iste zeny ako inspiraciu zaujimave zeny a potom unfollow za tie ufnukanstva zufale
Ano, vsetky, ktore kojime, len chceme byt zaujimave.
@anonym_autor
Lenze take pocity su bezne. Nevyspata, vycerpana... len proste zeny si to nechavaju pre seba. Teraz zijeme dobu, kedy sa otvarame, otvarame nase vnutro, palcive temy, realitu. Ale to nie je dovodom prestat kojit. Uz mat samotne babatko je extremne narocne, zena si aj poplace, je niekedy na totalku ale to je sucast rodicovstva.
Prave to, ze aj ine zeny vidia, ze aj tie ostatne sa trapia, im umoznuje pochopit aj svoju vlastnu situaciu a necitit sa ako tie divne a zle.
@anonym_autor Začína sa jej meno na K? 😄
Ak nezvladas matersku realitu tak ich veru nesleduj. Dobre si urobila. (Kojila som 2 roky, takze ich chapem a fandim im). 🙃
Niektore deti vratane mojho neslo dat na UM - odmietal flasu a ked aj vypil vygrcal. Po kojeni nikdy. Chlapcek bez kolik a bolesti bruska. Kazda dobra mama ozelie radsej spanok ako dvoje pohodlie ci hlad babatka - ak prijme len materske. Hovno vies a hovno riesis. 🙂
@anonym_autor iste, kazda matka ktora dojci vlasne dieta chce byt iba a len zaujimava, je uplne jedno ci je to znama osoba alebo len taka bezna zienka z tisicov... Pre nic ine nedojci len kvoli tomu, aby bola zaujmava a aby si o nu mohli usta obtierat ludia, ktorym je do toho uplne a celkom noc. Trafila si kliniec po hlave 🙄
Vieš čo urob službu pre seba dieťa a všetkych naokolo, už nikoho nesleduj či už koho alebo nie
@anonym_autor Začína sa jej meno na K? 😄
Joj zeny jesitne ste daktore. Nehovorim ze kojenie je zle alebo nieco podobne . Citajte …
Ale vesate a placete na ig? Pochybujem . Urcite to je narocne preto som to vzdala po tyzdni ale ked sledujete niekoho pre iny kontent a zrazu ten toto tak akoze trosku dost chore.
@prosimopomoc priezvisko😂
Tiez nesledujem nikoho, mne to pride tak, ze dnes cim viac sa niekto stazuje, tym je viac cool, nejde len o maminy babatok a nase influencerky, ale vsade sa tvaria zeny/rodica a robia sa tym zaujimavi, ake je to strane nahave vychovavat deti atd..... ja poznam zeny co aj dojcili deti, a aj sa vyspali aj neboli vyflusnute aj nespali cele dni doma s dietatom na hrudi... ale to by nebolo in keby natocili ake su v pohode :D Keby boli tak unavene, tak miesto tocenia videi si spravia povinnosti doma a idu si lahnut... nuz ale to by nikto nesledoval :D pretoze presne tieto situacie, aj ak su 100x zvelicene, najdu medzi nami proste pochopenie a zabavia nas = lebo ich tak trosku zazivame a pozname. A o to ide, sledovat, klikat, komentovat...
Ved nesleduj a staraj sa o seba, co Ti uz na toto povedat
Ach ženy... Keby je ta influencerka namalovama, ma fukanu, chodí cvičiť, tak tu lamentujete, že je fake a ona ešte uvidí čo ju čaká keď jej dieťa začne chodiť 😅
Stále si niečo nájdete.
Tiez nesledujem nikoho, mne to pride tak, ze dnes cim viac sa niekto stazuje, tym je viac cool, nejde len o maminy babatok a nase influencerky, ale vsade sa tvaria zeny/rodica a robia sa tym zaujimavi, ake je to strane nahave vychovavat deti atd..... ja poznam zeny co aj dojcili deti, a aj sa vyspali aj neboli vyflusnute aj nespali cele dni doma s dietatom na hrudi... ale to by nebolo in keby natocili ake su v pohode :D Keby boli tak unavene, tak miesto tocenia videi si spravia povinnosti doma a idu si lahnut... nuz ale to by nikto nesledoval :D pretoze presne tieto situacie, aj ak su 100x zvelicene, najdu medzi nami proste pochopenie a zabavia nas = lebo ich tak trosku zazivame a pozname. A o to ide, sledovat, klikat, komentovat...
@simca06022011 👌🏻
@anonym_autor iste, kazda matka ktora dojci vlasne dieta chce byt iba a len zaujimava, je uplne jedno ci je to znama osoba alebo len taka bezna zienka z tisicov... Pre nic ine nedojci len kvoli tomu, aby bola zaujmava a aby si o nu mohli usta obtierat ludia, ktorym je do toho uplne a celkom noc. Trafila si kliniec po hlave 🙄
@viestta téma bola hlavne o tom, prečo musia fňukať na sociálnych sieťach (nie sú jediné matky na svete), nie o tom, že dojčiť je zlé. Ale to by si nebola ty, aby si si nepichla do každého ho@vna v každej diskusií.
@anonym_autor nemam instagram, ale dost casu stravim nad reelsami na FB, priznavam. Nesledujem nikoho, akurat jednych talianov, lebo sa mi zdaju vtipni a Pampi, pretoze autor je jednak vtipny, robi osvetu a to je PAN INFLUENCER s hodnotnym obsahom. Mozno som uz stara😀. Taketo pseudomamicky, "kacerov donaldov" mi FB ponuka zriedka, ale casto mi podsuva aj osoby typu natalia pazicka s patentom na moralizovanie
@simca06022011 to skôr ide o konkrétne dieťa. Ak má niekto jedno dva tak to chápať nemusí. Ale ja osobne pri 4ks vidím rozdiel od jedného k druhému.. dve deti som dojčila tak že som sa vyspala super (najedli sa a spali 2-3hod a znova) a 2 boli hrozne 😂 budili sa aj po hodine, cuckali, budili mňa, vrieskali, chceli sa nosiť aj v noci na rukách. Čiže keď majú také deti, tak ich chápem. A asi aj ich repky z toho a potreby zveriť sa, kľudne aj verejne keď im to uľahčí na psychike. Je to náročné. Našťastie a Bohu vďaka že to netrvá roky 😃
do kelu, že som toto nevedela pred 11 rokmi. Že stačí nekojit a prejsť na umelé mlieko 🤦🏼♀️ moja bola na umelom od 3 mesiacov a predstav si, pokoj to teda nebol ani náhodou …
@simca06022011 to skôr ide o konkrétne dieťa. Ak má niekto jedno dva tak to chápať nemusí. Ale ja osobne pri 4ks vidím rozdiel od jedného k druhému.. dve deti som dojčila tak že som sa vyspala super (najedli sa a spali 2-3hod a znova) a 2 boli hrozne 😂 budili sa aj po hodine, cuckali, budili mňa, vrieskali, chceli sa nosiť aj v noci na rukách. Čiže keď majú také deti, tak ich chápem. A asi aj ich repky z toho a potreby zveriť sa, kľudne aj verejne keď im to uľahčí na psychike. Je to náročné. Našťastie a Bohu vďaka že to netrvá roky 😃
@lenkakravcova je uplne jedno ako to kto ma... hlavne ak si unavena a nedavas deti, tak iste nemas cas videjkovat... a nariekat. je uplne jasne, ze su deti a deti, kazde ine.. jedno spi v noci, ine nespi, jedno prereve pol dna, ine ma koliku a ked ich je este viac na kope tak dalsie veci sa nabaluju... Ono druhy extrem su tie nalestene domacnosti s detmi, kde je mama superhviezda, ale len na videu :DD mimo zaber je to inak. napr mne vyhadzuje jednu zensku z USA, lebo mava dost vtipne veci rodinne, tak som ju par krat pozrela.. a namahavy svet mamy = pritom kopa videi a vsade klud okolo, ziadne deti, ziadny cirkus = tak aky namahavy zivot. ja ked som len telefonat vybavit chcela, tak som dieta musela pomaly priviazat ak bolo hore, alebo zavesit na otca a aj to som ich pocula aj na druhom konci domu... :D kde by som akoze tocila videjka pohodove? :D
Im to neulahcuje na psychike, im to zvysuje sledovanost a nasledne zarobky :DDD A ked ludia pochopia toto a prestanu klikacikovat a ochkat, alebo aj kritizovat. A proste to odignoruju. Klesne aj pocet takychto prispevkov, pocet influencerov:D a nikomu ani nedojde, ake je to vlastne strasne namahave byt doma s vlastnymi detmi, ktore sme chceli, planovali a vacsinou sme vedeli do coho ideme a ze to nebude med lizat. Vacsinou.
A inak ja si myslim, ze tie vacsie problemy s detmi prichadzaju rokmi, plienky a dojcenie/UM/cokolvek. to nebol stres :DDDD pre mna urcite nie. To co prislo neskor a teraz je.. to je brutal. Prisaham nie je den, aby ma neslaktriafal, VIAC ako ked mala 2-3-4roky.
@anonym_autor poviem ti jedno tajomstvo... never všetkému, čo vidis na IG 😉 osobne poznám 2 takéto "hviezdicky" a v reali nekoji z nich ani jedna 🙈 ale čo by potom postovali? 😁
@anonym_autor ja som mala dieťa na umelom a tiež sa tak budilo.... Niektoré deti sú náročné
A o čom by točila čerstvá matka, že jej vyšli pekne kvety v záhrade?Je to hrozne už len to, že to natáčajú a žijú soc.sietami a ešte horšie, že to ostatní pozerajú a nežijú svoj život, nemajú čas.Mne sa týmto zhnusila Natália Puklusova aj infantinymi rečami o mužovi, dcére a ezoterike
A o čom by točila čerstvá matka, že jej vyšli pekne kvety v záhrade?Je to hrozne už len to, že to natáčajú a žijú soc.sietami a ešte horšie, že to ostatní pozerajú a nežijú svoj život, nemajú čas.Mne sa týmto zhnusila Natália Puklusova aj infantinymi rečami o mužovi, dcére a ezoterike
@anonym_8d6f13 ju poznam osobne a nadherne to nafukuje . Je dramaticka rada prikrasluje velmi ukazkovo… napr dietatu nikdy neda chemicku umelinu zmrzlinu zato ona si berie v spisskej v zmrzline plnu termosku ktoru zje na ex atd…. Cele zle tie soc siete
Umele mlieko je ovela komplikovanejsie - vstat, zasvietit, namiesat, zohriat.... zatial co pri kojeni v tme a v polospanku vytiahnes prsko a hotovo. Takze diky za radu, ale zjavne o tom vies uplne nic. Ale expertka na to, co maju robit ini, to si paradna. Unfollowni a nevyplakavaj na modrom koniku.
Btw, normalizovanie unavy matiek vnimam ako dobry zlom - zeny nie su stroje a ich praca doma ostava stale neviditelna. Priznat pred ostatnymi ze aj som unavena je povzbudenym pre ostatne, ze je to okey, ma to kazda z nas, a ze ked sa citim unavena neznamena to ze zlyhavam. Ozaj toto ti vadi?
@anonym_8d6f13 ju poznam osobne a nadherne to nafukuje . Je dramaticka rada prikrasluje velmi ukazkovo… napr dietatu nikdy neda chemicku umelinu zmrzlinu zato ona si berie v spisskej v zmrzline plnu termosku ktoru zje na ex atd…. Cele zle tie soc siete
@anonym_autor preco jej to nepovies osobne ked ta to tak strasne stve, ale prisla si sem na ni nakladat? Ci osobne je osobne v tej rovine, ze ju stretavas na tej zmrzke, kde chodis aj ty na 10 kopcekov a tym padom to chapes tak, ze vies ako doma koji dieta a kolko je to namahy a podobne?
Ja som dieta kojila a poviem ti, bolo na mne zavesene aj hodinu vkuse. Ked som ho chcela nechat spat, zobudilo sa a vrieskalo. A vies co? Xkrat som bola v obchode po umele mlieko a to dieta nezobralo do ust ani flasu a ani ked v tej flasi bolo odsate mlieko. Hodiny som s nim pochodovala po byte a sucasne kojila. Co ti poviem, pohodinda, ved vymenis 🐐za flasu a problem sa vyriesil. Nuz, iba ze by nie.
Ty asi nemáš deti však? Čo ma akože riešiť prestup na UM? Dieťa ti z neho zázrakom neprespí celu noc ani náhodou a ešte si mozes zavariť na koliky
@lenkakravcova je uplne jedno ako to kto ma... hlavne ak si unavena a nedavas deti, tak iste nemas cas videjkovat... a nariekat. je uplne jasne, ze su deti a deti, kazde ine.. jedno spi v noci, ine nespi, jedno prereve pol dna, ine ma koliku a ked ich je este viac na kope tak dalsie veci sa nabaluju... Ono druhy extrem su tie nalestene domacnosti s detmi, kde je mama superhviezda, ale len na videu :DD mimo zaber je to inak. napr mne vyhadzuje jednu zensku z USA, lebo mava dost vtipne veci rodinne, tak som ju par krat pozrela.. a namahavy svet mamy = pritom kopa videi a vsade klud okolo, ziadne deti, ziadny cirkus = tak aky namahavy zivot. ja ked som len telefonat vybavit chcela, tak som dieta musela pomaly priviazat ak bolo hore, alebo zavesit na otca a aj to som ich pocula aj na druhom konci domu... :D kde by som akoze tocila videjka pohodove? :D
Im to neulahcuje na psychike, im to zvysuje sledovanost a nasledne zarobky :DDD A ked ludia pochopia toto a prestanu klikacikovat a ochkat, alebo aj kritizovat. A proste to odignoruju. Klesne aj pocet takychto prispevkov, pocet influencerov:D a nikomu ani nedojde, ake je to vlastne strasne namahave byt doma s vlastnymi detmi, ktore sme chceli, planovali a vacsinou sme vedeli do coho ideme a ze to nebude med lizat. Vacsinou.
A inak ja si myslim, ze tie vacsie problemy s detmi prichadzaju rokmi, plienky a dojcenie/UM/cokolvek. to nebol stres :DDDD pre mna urcite nie. To co prislo neskor a teraz je.. to je brutal. Prisaham nie je den, aby ma neslaktriafal, VIAC ako ked mala 2-3-4roky.
@simca06022011 aké máš staré deti? Ak pubertiakov, tak nezávidím. A ak ešte nie sú v tom veku, tak nezávidím dva krát (ak je to zle už na 1.stupni asi to bude neskôr ešte zložitejšie 😂)
V každom prípade držím palce pri výchove. A s veľa vecami čo si písala súhlasím 🙂
Vždy ide o publikum a stotožnenie.. a isto vela mám je takých, čo to prežíva rovnako, takže sa s nou stotožnia a preto ju sledujú 🙂 veď ty nemusíš, keď ťa to rozčuluje.. neviem inak vôbec o kom je reč aj tak 😆
Svojim sposbom hovoria ostatnym mamam (ktore tiez denne suchaju nosom od unavy po zemi), ze je to ok a nemusia si mysliet, ze su neschopne, ak nemau vrtulu v zadku a energie za dvadsiatich po styroch prerusovanych hodinach spanku denne.
Je ok, ak ich nebavi robit dietatu animatora (aj ked sa snazia).
Je ok, ak smutia za casom iba pre seba, lebo hlavne pri prvom dietati to byva sok, ze doteraz bol jej svet iba jej svetom a zrazu ho musi venovat komplet dietatu (aspon prve mesiace).
Je ok, ak nestiha vsetko ako doteraz.
Je ok, ak dieta je take a onake a nie vecne usmiate a spokojne ako z reklamy na plienky.
Je ok, ak ma chut plakat nad tym vsetkym.
A ze je super clovek, ze sa kazdy den pozbiera znova a znova, ide dalej a snazi sa, aby jej unavu a frustraciu deti nepocitili, ale mali ciste oblecenie, boli umyte a nakrmene a stastne, ze sa hraju a maju pekny den.
Dodava im to povzbudenie.
Vacsina mamiciek prve mesiace dietata proste bojuje, ale je to dan za to, ze uz nezijeme ako rodinne komunity, ale samostatne rodinne jednotky. Takze o nove babatko sa nedeli starostlivost. Vsetko je len na nej. Vratane starosti o jej starsie deti.
Na druhej strane je to mala dan za to, ze nezijeme potom desatrocia vo viacgeneracnych domoch a nezazivame konflikty, ci vynutene ustupky pre “pokoj v dome”. Lebo staci jeden toxicky clen a trpi cely dom.
Svojim sposbom hovoria ostatnym mamam (ktore tiez denne suchaju nosom od unavy po zemi), ze je to ok a nemusia si mysliet, ze su neschopne, ak nemau vrtulu v zadku a energie za dvadsiatich po styroch prerusovanych hodinach spanku denne.
Je ok, ak ich nebavi robit dietatu animatora (aj ked sa snazia).
Je ok, ak smutia za casom iba pre seba, lebo hlavne pri prvom dietati to byva sok, ze doteraz bol jej svet iba jej svetom a zrazu ho musi venovat komplet dietatu (aspon prve mesiace).
Je ok, ak nestiha vsetko ako doteraz.
Je ok, ak dieta je take a onake a nie vecne usmiate a spokojne ako z reklamy na plienky.
Je ok, ak ma chut plakat nad tym vsetkym.
A ze je super clovek, ze sa kazdy den pozbiera znova a znova, ide dalej a snazi sa, aby jej unavu a frustraciu deti nepocitili, ale mali ciste oblecenie, boli umyte a nakrmene a stastne, ze sa hraju a maju pekny den.
Dodava im to povzbudenie.
Vacsina mamiciek prve mesiace dietata proste bojuje, ale je to dan za to, ze uz nezijeme ako rodinne komunity, ale samostatne rodinne jednotky. Takze o nove babatko sa nedeli starostlivost. Vsetko je len na nej. Vratane starosti o jej starsie deti.
Na druhej strane je to mala dan za to, ze nezijeme potom desatrocia vo viacgeneracnych domoch a nezazivame konflikty, ci vynutene ustupky pre “pokoj v dome”. Lebo staci jeden toxicky clen a trpi cely dom.
@moonlight1210 prepáč, ale tieto veci mi naozaj nemusi hovoriť nejaká "celebritka".
A neklamme si tu, robia to najmä preto, aby boli zaujímavé a neopadol o ich osobu záujem, pokial sú na MD - najmä teda herečky. Lebo ako povedala Zdena Studenkova, žiaľ aj lajky na ss sú podststne. Talent je "az" druhorady
@anonym_autor a ešte majú aj čas pri tej únave písať na IG, pozornosť a peniaze sú viac ako zdravie
@moonlight1210 prepáč, ale tieto veci mi naozaj nemusi hovoriť nejaká "celebritka".
A neklamme si tu, robia to najmä preto, aby boli zaujímavé a neopadol o ich osobu záujem, pokial sú na MD - najmä teda herečky. Lebo ako povedala Zdena Studenkova, žiaľ aj lajky na ss sú podststne. Talent je "az" druhorady
@lienka.7 nejde o “celebritku”, ide o jej sledovatelky.
Ze tym zariven naplna obsah, aby sledovatelky nepresli inde, je jasne.
Staci nachvilu neprispievat nicim a udeje sa to. Zazila to kazda takato influencer/ka. Aj tie zahranicne milionove hviezdy. Ze im to po tisicoch ide dole.
Kopec ludi ich sleduje aj preto, ze im chce vidiet do zivota. Ked prestanu zdielat, zaujem konci.
A ak ti to od nej vadi, proste ju nesleduj (pripadne na ss preskoc jej prispevok, ak ti vyskoci) a nebude ta to rozculovat. Je to presne tak jednoduche.

nepozerám žiadne infl.
ale s tým kojením to bolo podobné aj u mňa. akosi som sa nevedela toho vzdať. Mala som kdesi v hlave zafixované že pre bábo je to najlepšie . kojila som len do roka. ale aj to bol pre mňa dosť nadľudský výkon.