icon

Veríte na chemtrails a ich vplyv na zdravie?

16. mar 2025

Ahojte , zaujíma ma pohľad ľudí na túto tému . Nechcem vyvolať diskusiu plnú hádok ( prosím rešpektuje každého názor ) len som dnes mala s kamoskou o tom debatu tak ma zaujíma že aký názor majú ostatní ľudia , čisto na podebatovanie tých ktorých takeho témy zaujímajú 🙂

Strana
z2
viestta
16. mar 2025

Vzdy ked niekto zacne o nich diskusiu si poviem, ze uz je na case aby konecne zacali rozprasovat rozum, pretoze niektori to fakt potrebuju.
(Nie, neverim. Davala som na fyzike pozor)

lindous
16. mar 2025

Nie a nemyslím si ani, že by to malo byť otázkou “názoru”… nie na všetko by mal mať každý názor, hlavne nie na veci, ktoré sú faktami a nedá sa o nich baviť ako o filme, ktorý sa jednému môže páčiť a druhému nie a obaja majú svoju pravdu

autor
16. mar 2025

Ja som doteraz poriadne o tom ani nepočula čo to je 😀😀áno že z lietadla ide výfuk to je snáď každému jedno ale ona rieši skôr to , že denne malé lietadla behajú po oblohe a zanechávajú za sebou krížom krážom tie čiary , že z akého dôvodu takto krížom krážom lietajú ( nebavíme sa o prepravných lietadlách

oceanahory
16. mar 2025

Vies preco lietaju tie lietadla tak krizom krazom? Lebo piloti hraju vzdusne piskvorky...ale je to prisne tajne 👆🙄.

danica2711
16. mar 2025

neverím, nie som Kotlár

viestta
16. mar 2025

Kamoske odkaz, ze male lietadla (az na par typov) pruhy vodnej pary tvorit nemozu, pretoze nelietaju v dostatocnej vyske. A ako lietadla lietaju? Vyuzivaju letove koridory, ktore su pevne stanovene a v nich lietaju v roznych vyskach. Vynimku maju len lietadla, ktore lietaju v nizkych vyskach ale aj tie musia pred startom ohlasit letovej kontrole svoju trasu a ta sa im schvaluje, tiez si nemozu lietat kade chcu.
Tu nech sa zacita
https://domov.sme.sk/c/6446983/letecka-krizovat...
a tu ma mapku letovych koridorov
https://www.aeroweb.cz/clanky/7661-vzdusny-pros...

januska12323
16. mar 2025

Nie, mám ešte dosť rozumu.

thereisabear
16. mar 2025

Kopec humusu sa dostáva denne do vzduchu, pôdy, vody a to v podstate (takmer) nikto nerieši. Ale lietadlá áno 🤦‍♀️ Nie, neverím.

canany
16. mar 2025

Uprimne, o tomto neviem co si mam mysliet, nie som studovana v tejto oblasti a ani znala problematiky. Ale myslim si, ze svinime nasu planetu dost, mali by sme sa zacat trosku krotit, ci uz konzumnym sposobom zivota, odpadom, lietanim, stavanim stale novych a novych satelitnych mesteciek na ukor prirody, pritom v mestach je plno rozpadnutych budov, ktore by sa dali zrekonstruovat a vyuzit na byvanie. Je toho vela. Ziadne zviera na planete nenici svoje prostredie, kde zije tak, ako to robi clovek. Ludstvo si zasluzi vyhynut, lebo ked nie sme schopni poucit sa na minulosti, vyuzit technologie spravnym smerom a stale pojde len o moc a bohatstvo, nezasluzime si taku krasnu planetu akou bola kedysi Zem.

zuzana76
16. mar 2025

neverim

zuzana76
16. mar 2025

@thereisabear presne tak, napr taka antikoncepcia, antibiotika

petamich
16. mar 2025

Skusila si si niekedy stiahnut len taky Skyscanner kolko lietadiel ti denne preleti nad hlavou? 🤷‍♀️ ale ano isto, praskuju nas a na Modrom Koniku je to denne denne vidno, aky to ma dopad na ludi

rozculena
16. mar 2025

odborné stanovisko pána docenta RNDr. Martina Geru, PhD. z Katedry astronómie, fyziky Zeme a meteorológie FMFI Univerzity Komenského v Bratislave, k vzniku kondenzačných stôp:
„V prípade leteckej dopravy ako aj pri iných druhoch dopravy, ktoré využívajú k pohonu proces spaľovania, dochádza k produkcii plynov, ktoré zaťažujú životné prostredie. Medzi hlavné exhaláty patrí CO2, NOx, CO, emisie častíc PM10 a PM2,5 a vodná para. Tvorba bielych pruhov za lietadlom je ale čisto fyzikálny proces, ktorý je veľmi podobný tvorbe oblaku. Vzhľadom na to, že lietadlá sa pohybujú aj vo veľkých výškach, kde teplota vzduchu je aj pod - 50 °C a relatívna vlhkosť je blízka 100 %, hoci absolútna vlhkosť je nízka, dochádza za lietadlom k spusteniu reťazovej reakcie tvorby kryštálikov ľadu. Prispieva k tomu uvoľnená vodná para a kondenzačné jadrá. Vodná para v závislosti od okolitej atmosféry desublimuje a tvorí zmes kryštálikov, ktorú vnímame ako biely pás za lietadlom. Pri nízkej vlhkosti, alebo vyššej teplote vzduchu sa dané kryštáliky pomerne rýchlo vyparia a čiara rýchlo zaniká. V opačnom prípade, môže nastať situácia, že sa daná čiara rozšíri na väčšiu časť oblohy a vznikne z nej oblak Cirrostratus, prípadne daná čiara v ovzduší môže zotrvať aj niekoľko hodín. Okrem tohto mechanizmu, môže nastať situácia, kedy za lietadlom vzniká podtlak vzduchu, ktorý vedie k ochladeniu vzduchu a v prípade vysokej relatívnej vlhkosti vzduchu, môže dochádzať aj k tvorbe kryštálikov ľadu aj za krídlami a inými časťami lietadla ako len za motormi. Tento proces teda nijako nesúvisí s vypúšťaním neznámych škodlivých látok do ovzdušia. Ide o fyzikálny a jasne vysvetliteľný jav.“

rozculena
16. mar 2025

...ale netvárme sa,že rozprašovanie "niečoho" do ovzdušia sa vôbec nedeje.Deje sa a ovplyvňuje sa tým počasie.A to je fakt a nie hoax.

euka210
16. mar 2025

Mam takeho cca 55r suseda...ked s tym v lete zacne na zahrade, mam dost...naposledy som ho stopla, ze su to hluposti...clovek nechape, akym somarinam ludia dokazu verit

kika900
16. mar 2025

Volajme to geoinžinierstvo a cloud seeding a v apríli 2024 New Hampshire ako druhý americký štát zakazuje cielené vypúšťanie znečisťujúcich emisií vrátane preosievania mrakov, modifikácie počasia, nadmernú elektromagnetickú radiáciu a mikrovlnú radiáciu plus pokuty.https://legiscan.com/NH/text/HB1700/id/2865234 Europoslankyńa za Írsko, pani Nessa Childers otvorila v Eur. Parlamente v júni 2011 https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E... okrem aj iných tabuizovaných tém aj tému geoinžinieringu a chemtrails. Okrem nej aj Salvini v 2013 a Jim Higgins v 2009. Odpovede nie sú verejne dostupné.
Tennessee stalo prvým štátom, ktorý prijal zákon zakazujúci geoinžinierstvo. ▫️ Ostatné štáty, vrátane Kentucky, Arizony a Floridy, nasledovali príklad zavedením ZÁKONA O ZÁKAZE GEOENGINEERING BAN ACT, ktorý popisuje sériu rozsiahlych zásahov do prírodných systémov Zeme na boj proti klimatickým zmenám. Zákonom zakázali niečo, čo oficiálne neexistuje. Niekedy stačí len zdvihnúť hlavu od mobilu a pozrieť sa hore. Dýchame to všetci.

https://www.desmoinesregister.com/story/news/po...

majo111222
Odpoveď bola odstránená
mandzula
16. mar 2025

O chemtrails som pocula roky spat a uz vtedy som si hovorila, ze kto uz tomuto bludu moze verit, ked sa tato teoria vratila v case korony s tym, ze nas posypaju kiahnami, hovorila som si, ze ludom uz fakt prepina.

draik
16. mar 2025

Maestro to trafil:
"Kedysi pred internetom sme si mysleli, že za ľudskú hlúposť môže nedostatok informácií. Tak v tom to nebolo.“

dadis
16. mar 2025

@kika900 Kedy to bolo schvalene? Nebolo to zamietnute, moja?

ankare
16. mar 2025

Verím. Znicime sa sami.

bosorkabb
16. mar 2025

Stačí ovládať základné fakty a neveriť každej blbosti.
Lietadlá lietajú tak ako majú určené volá sa to letecký koridor. Mám doma leteckého technika, robila som na vojenskom letisku. A áno dá sa čiastočne meniť počasie ale nie tak ako si ľudia predstavujú.

paradajkova
16. mar 2025

@autorka, poznas taky jav, ze v zime, ked je velka zima, tak vidis ako ti z ust ide biela para?

To iste sa deje s tym lietadlom, okolie ma velmi nizku teplotu, z vyfuku ide teply dym tym padom sa to kondenzuje a vznika biely pas na oblohe.

terezkaarthuramax
16. mar 2025

Moze mi prosim niekto povedat co to je?

mandzula
16. mar 2025

@terezkaarthuramax niektori si myslia, ze biela ciara za lietadlom je plna chemie, bakterii, virusov, ktorymi nas "oni" poprasuju.

kvietok_123
16. mar 2025

Veriť v chem trails v zmysle že sú tam zámerne pridávame nejaké látky na “postrek” ľudí je hlúposť . To by asi nešlo celosvetovo utajiť. Na druhej strane ide o splodiny spaľovania ako nox co2 a ktovie čo ešte tak v zásade to asi nebude nič prospešne pre životne prostredie.

bonboniera
16. mar 2025

Tento víkend sa marketingový tím MK s tými témami fakt prekonal 😅

terezkaarthuramax
16. mar 2025

@mandzula fiha.. my sme ako deti na to vraveli 24 hodín stastiA 0.hodin nešťastia alebo 24 stop.

kika900
17. mar 2025

@dadis nie, nebolo. Tennessee bolo prvým štátom, 11 apríla 24 Guvernér Lee podpísal zákon a od 1 júla vošiel do platnosti.
On April 11, 2024 Tennessee Governor Bill Lee signed SB 2691 (formerly HB 2063) into law. The new law goes into effect on July 1.

https://wapp.capitol.tn.gov/apps/BillInfo/Defau...

Nasledovali štáty ako Kentucky introduced HB506 and SB217
✅ Rhode Island introduced SB2540
✅ New Hampshire introduced NH HB1700
✅ Illinois introduced SB134
✅ South Dakota introduced SB215
✅ Connecticut introduced SB302
Pokiaľ sa dobre pamätám, posledným štátom, ktorý toto rieši, je Iowa. https://www.kcrg.com/2025/03/07/iowa-republican... , článok je z marca 2025. 10 štátov už zakázalo alebo zvažuje zakázanie cloud seeding a modifikáciu počasia. Kto si chce doplniť vedomosti v téme modifikácie počasia, geoinžinieringu a cloud seeding, nech sa páči: https://www.gao.gov/assets/gao-25-107328.pdf

kika900
17. mar 2025

Zákonodárcova v New Hampshire to krásne nazvali ´´stratosférické aerosólové injekcie´´

Strana
z2