Zrušili ste sociálne siete?
Hlavne Facebook. Čo vás k tomu viedlo a ľutovali ste to niekedy?
Nerusim nic, ak tam nechcem ist tak tam nejdem. Netreba to rusit
Je to hnoj a toxické prostredie. Každý sa stáva tým načo myslí. A tam počuvat mindraky ludi, čo ta atakuju, prečo? Odkedy to nečitam mam sa lepšie, som štastnejšia, mam skvely život. Ak je mojim cielom štastie v živote tak prečo by som si ho vedome ničila?
Socialne siete preukazatelne zvyšuju depresiu a su hlavnym spuštačom uzkosti.
Je to hnoj a toxické prostredie. Každý sa stáva tým načo myslí. A tam počuvat mindraky ludi, čo ta atakuju, prečo? Odkedy to nečitam mam sa lepšie, som štastnejšia, mam skvely život. Ak je mojim cielom štastie v živote tak prečo by som si ho vedome ničila?
@yoginka231 no ale sama píšeš, že každý sa stáva čím, na čo myslí. Prečo si doteraz čítala mindráky ľudí? Tomuto ja nerozumiem. Ja som na tom istom facebooku a nijaké mindráky ľudí nečítam, je to presne o tom, že čo človek vyhľadáva, to mu potom systém aj sám hádže. Ja som tam v rôznych skupinách, naučila som sa vďaka fb. kopu vecí, od záhrady cez fermentáciu, kadečo, je tam naozaj na výber.
@nikoletta1712 nie, MK je diskusné fórum, nie sociálna sieť.
@sevrin asi si treba vygoogliť čo je to sociálna sieť...
@yoginka231 som roky rokúce na sociálnych sieťach a nečítam tam žiadne mindráky, ani nič, čo by ma oberalo o šťastie, naopak, získavam tam povzbudenie, pomoc a veľa úžasných a krásnych pocitov. Ty, pokiaľ to vnímaš takto, tak si asi navštevovala nesprávne stránky a všímala si nesprávne veci. Nie sme zbavení svojprávnosti, aby sme nevedeli vyberať čomu venujeme svoj čas a energiu. Mimochodom, aj Modrý koník je sociálna sieť 😉
Ja som facebook mala iba kvôli strednej...bola tam skupina našej triedy,kde sa preberali rôzne veci. Ako som zmaturovala vymazala som celý facebook jak je. 🤣🤣 Nemusím vidieť ako a s čím všetkým sa tam ľudia chvália a ja sama nerada fotím ani seba ani nič. Nie som facebookovský typ jednoducho 🤷🙂
Ja som facebook mala iba kvôli strednej...bola tam skupina našej triedy,kde sa preberali rôzne veci. Ako som zmaturovala vymazala som celý facebook jak je. 🤣🤣 Nemusím vidieť ako a s čím všetkým sa tam ľudia chvália a ja sama nerada fotím ani seba ani nič. Nie som facebookovský typ jednoducho 🤷🙂
@anonym_53370f Potom si nebola v žiadnej skupine podľa koníckov a problematiky. Lebo takéto rady nedostaneš nikde inde. Ani na MK. Sociálne siete treba vedieť správne využívať.
@yoginka231 mne viacej toxický s atakmi v diskusiách príde modrý koník. 🤷♀️
@anonym_autor Uz 7 rokov nie som na FB. Neľutujem. Aktívny mi ostal messenger, keďže viacerí cez neho komunikujú. Posledný pol rok však väčšina prechádza na Whatsapp.
ja som nemala zrušiť čo 🙂 nechýba mi žiadna sieť, max tu na MK som
@kacena4 však tu si varena pečená, a pri diskusiach co tu su tak to uz IG a FB su trochu akceptovatelnejsie
Ahoj ja fb mám, kôli informáciám - (kultúrne podujatia, koncerty a podobne... Mám tam len 2 priateľky - (su ako moje sestry) .. Nikoho iného... Nechcem čítať o živote iných ludi... Nemám fb kôlii tomu. 🙂 Nič nepridávam...😁
Milujem ked sa niekto vyjadruje o IG a pod ako o srackach a zároveň doda ze to nikdy nemal 😀. Pripomína mi to kolegu, ktory povedal, ze Harry Potter je strašná kkt.na a ked sa ho spýtala, ci videl aspoň 1 časť, tak povedal ze nie 😀. Ach jaj. Ja mam aj FB, aj IG. Sem tam nieco pridam, niekedy tam nejdem aj týždeň. Ked mam chuť, pozriem si videa, ktore ma zaujímajú, lebo nikto vás nenúti sledovať veci, ktore sledovat nechcete. Je to super na niektoré recepty, nápady DIY, niektoré len tak na zasmiatie. Sami si určujeme co chceme/nechceme vidieť.
Viete, že mnohí zamestnávatelia ich sledujú a kedykoľvek môžu vytiahnuť niečo, čo vy považujete za úplne neškodné? Napr. na skvelé miesto nebola po VŠ prijatá moja neter, pretože po výberovom konaní na ktorom uspela, objavili niečo nevhodné, čo napísala ako 13 ročná a vraj to poukazuje na jej charakter. Tá hlúposť, ktorú svojej kamarátke napísala sa s ňou ponesie asi celý život a zotrieť sa to nedá.
Viete, že mnohí zamestnávatelia ich sledujú a kedykoľvek môžu vytiahnuť niečo, čo vy považujete za úplne neškodné? Napr. na skvelé miesto nebola po VŠ prijatá moja neter, pretože po výberovom konaní na ktorom uspela, objavili niečo nevhodné, čo napísala ako 13 ročná a vraj to poukazuje na jej charakter. Tá hlúposť, ktorú svojej kamarátke napísala sa s ňou ponesie asi celý život a zotrieť sa to nedá.
@evkatk tak neviem či to bolo až také skvelé miesto. Pracovať pre niekoho, kto potencionálnych zamestnancov špehuje po osobných profiloch a súdi ich na základe toho, čo napísali v 13tich.. až sa mi to zdá trocha nerealne. a mimochodom, to sa vymazať dá. Ja mám všetko také staré zmazané.
Som aktívna na Facebooku, lebo tam sa mi nedostáva toľko výsmechu a šikany ako na MK, keď sa opýtam normálnu otázku.
@anonym_94bf90 Presne! A je to veľmi smutné, niečo sa spýtam na koníku a hneď domna začnú skákať a šikanovať ma🤦🏼♀️Radšej sa opýtajte ChatGPT ako tu sprostých žien na MK ktore len rypu
@evkatk tomuto tiez nerozumiem, ved na profile na FB sa da vsetko vymazať. Aj na IG. Aby ten zamestnávateľ došiel po status, ktory napisala ako 13 ročná, tak by musel dost dlho hľadať lebo to su dlhé roky, takze by som ho uz mohla považovať za nejakého narušeneho. Cele mi to pride dost cudne a nedoveryhodne, lebo neviem o žiadnej sociálnej sieti, kde by mohli na mna nieco nájsť a ja by som si to nemohla vymazať.
Ja som FB zrušila. Neľutovala, práve naopak. Instagram a podobne sračky som ani nikdy nemala a nebudem mať.
@anonym_02fe4a stačí ti modrý koník 🙈😁😁
@anonym_autor fb ano . Využívam len mesenger koli rodine. Inak nenavstevujem . Okrem koňa nemam nič. A uplne v pohode žijem ako dinosaurus bez😉
A pridávate tam fotky alebo nejaké info o sebe?
@anonym_autor nepridávam, nepovolila som aplikácii FB prístup k fotkám
Ked raz za polrok otvorim FB, mam pocit, ze tam ostali uz len provladni jednoduchsi obcania. FB sa stal dezolatnou strankou, kde si babky a blbci vylievaju nenavist a frustraciu zo svojich pokazenych zivotov.
Ja FB nemám už asi 2roky .. mám whatsApp, koníka a sem tam kuknem Instagram ale nie som tam v kontakte s nikým. Mám aj upozornenia tam vypnuté
@anonym_autor my sme kedysi mali s manzelom spolocny ucet, ze budeme pridavat fotky deti (samozrejme nie polonahe, na nocniku a podobne "skvosty", ale aj tak to spatne vnimam ako hlupy napad). Po roku som si uvedomila, ze ludia kvoli ktorym sme tam zdielali fotky, sa o nas aj tak nezaujimaju, likovanie ako zaujem nepocitam. Na navstevu ci telefonat cas nemali a ked som im aj ja napisala SS, zaujimala sa, ako sa maju, cim ziju, bud odpovedali ledva cosi alebo aj nic. Tak som fotky vymazala, ucet zrusila a nechyba mi to. To bola aj jedina socialna siet, ktoru som kedy mala.
Ako az chore vie byt sledovanie socialnych sieti aj s celym FOMO efektom, som videla, ked prisla na navstevu ku mne kamaratka, v case kedy este internet nemal kazdy, my ano. Spytala sa ma, ci moze ist na chvilku na internet, hovorim, ze ano, predpokladala som, ze potrebuje napr. surne poslat mail. A ona mi zacala rozpravat, co kto dal na Facebook 🤦 ...po asi hodine somsa jej spytala, ci prisla navstivit mna alebo Facebook. Presne ako sa hovori: socialne siete a mobily nas udrzia v styku s tymi, co su daleko, ale vzdaluju nas od tych, ktorych mame nablizku a to su vacsinou ti najblizsi / najdolezitejsi.
Sociálne siete mi nechybaju, kto ma zaujem o mna, ozve sa a takisto ja. Nemam 1500 "priatelov", ale mam dve, s ktorymi sa vieme navzajom povzbudit, vypocut a poradit si (paradoxne sme kvoli vzdialenosti v kontakte telefonicky ci cez WhatsApp, ale vieme o sebe vela veci, to, co prave prežívame a nepotrebujeme, aby nase priatelstvo cez zdielane fotky likoval ktosi treti). Ale davam si mega pozor na to, aby to nebolo na ukor casu, ktory mam k dispozicii so svojimi detmi.
@anonym_424d62 a co ze som tu, vsak som napisala ze som len na MK takze neviem o com tocis
@kacena4 povedz psychológovi,/lekarovi/ucitelovi/kamoske,.... že si na facebooku a potom povedz ze si na modromkoniku 😉 Bohuzual, modrykonik nema dobre meno
@anonym_autor nemam fb ani insta ani nic podobne 10 rokov a myslim, ze som o nic neprisla 💁♀️ a urcite sa mi zije lahsie odvtedy
@yoginka231 som roky rokúce na sociálnych sieťach a nečítam tam žiadne mindráky, ani nič, čo by ma oberalo o šťastie, naopak, získavam tam povzbudenie, pomoc a veľa úžasných a krásnych pocitov. Ty, pokiaľ to vnímaš takto, tak si asi navštevovala nesprávne stránky a všímala si nesprávne veci. Nie sme zbavení svojprávnosti, aby sme nevedeli vyberať čomu venujeme svoj čas a energiu. Mimochodom, aj Modrý koník je sociálna sieť 😉
@anonym_396190 najviac mindrakov je na koni
Som aktívna na Facebooku, lebo tam sa mi nedostáva toľko výsmechu a šikany ako na MK, keď sa opýtam normálnu otázku.
@anonym_94bf90 definuj normalnu otazku.
Daj priklad.
@anonym_396190 najviac mindrakov je na koni
@natalka13 vieš čo? Som tu už 15 rokov, ale musím ti dať za pravdu. Úplne sa to tu posledné roky zmenilo a teraz to tu je ako klub hejteriek.

Nezrušila, viem sa ovládať a efektívne využívať čas na internete, takže s časom tráveným na soc. sieťach problém nemám a konkrétne FB mi je dlhé roky a stále veľmi nápomocný v najrôznejších oblastiach, som v mnohých skupinách, či už v rámci darovania, zdr. problémov, živ. štýlu, turistiky, cestovania, regionálnych informácií, rodičovstva, bývania, mám tam "odlajknutých" viacerých veľmi zaujímavých ľudí ... no jednoducho je tam dosť všetkého čo ma zaujíma a keď potrebujem, tak tam nemám problém rýchlo a efektívne nájsť akúkoľvek informáciu, pomoc, radu. Nehovoriac o tom že som tam našla množstvo známych, mnohí nám neskutočne pomohli. Pre mňa TOP sociálna sieť.