icon

Ako dlho ste sa zotavovali po pôrode?

lucia_osvaldova123
22. aug 2025

A ako velmi ste zaneprádznené s bábatkom?

najdete si par hodin denne aj pre seba, či je to uplne nerealne?

anonym_0ba994
22. aug 2025

Zotavena po porode som vzdy bola na druhy den. Uz po porode som "behala ako srnka", mala som sice velmi dlhe nepostupujuce porody, ale poporodne zotavenie bolo akoby som ani nerodila. (Nie kazdy ma to stastie, nemyslim, ze to nejak velmi vie clovek ovplyvnit.)

"Par hodin pre mna" ale bolo uplne nerealnych v nasej situacii. Tie som prvykrat fakt mala ked dieta malo x mesiacov. A ked uz nebolo len 1 dieta... Tak este dlhsie trvalo, kym som mohla od nich fakt odist.
Ale to uz zavisi od kazdeho situacie, je to individualne.

janulicek45
22. aug 2025

@lucia_osvaldova123 ja som mala cisársky takže také 4 mesiace som nedvíhala nič ťažké a robila len tie ľahšie veci

beata_k
22. aug 2025

@lucia_osvaldova123 Par hodin denne pre seba s novorodenvom je podla mna nerealne. Po sekciach som bola za tyzden fit.

anonym_9d973b
22. aug 2025

@lucia_osvaldova123 rodila som vaginálne, po týždni som bola úplne fit, ale mala som len tri stehy a žiadne problémy s kojenim. Manžel poupratoval, povešal oprane, pokocikoval, sem tam aj navaril, chodil do prace, takže som ani viac od neho nechcela. Zaviedli sme si takú tradíciu, že v sobotu som ho nechala pospať aj do 10,00 a v nedeľu doobeda som len navarila, on sa staral o drobca, okrem kojenia samozrejme. Ja som mala čas na seba, vlasy, nechty atď . Niekedy to boli 2 hodiny, niekedy 4, podľa bábätka. Poobede sme išli niekam spolu.

titla
22. aug 2025

Mne trvalo 10 dni kym sa mi rany po nastrihu zahojili do takeho stadia, ze som sla s kocikom 1x von. Inak prve dva mesiace bol sice bol taky kolotoc kojenia, ale moje dieta vtedy prakticky prespalo cely den, takze som mala cas aj na seba,aj na domacnost. S mojim dietatom to bolo narocnejsie praveze neskor. Ale kazde dieta je ine, kazda mama je ina, toto sa neda zovseobecnovat.

natalia328
22. aug 2025
@anonym_0ba994

Zotavena po porode som vzdy bola na druhy den. Uz po porode som "behala ako srnka", mala som sice velmi dlhe nepostupujuce porody, ale poporodne zotavenie bolo akoby som ani nerodila. (Nie kazdy ma to stastie, nemyslim, ze to nejak velmi vie clovek ovplyvnit.)

"Par hodin pre mna" ale bolo uplne nerealnych v nasej situacii. Tie som prvykrat fakt mala ked dieta malo x mesiacov. A ked uz nebolo len 1 dieta... Tak este dlhsie trvalo, kym som mohla od nich fakt odist.
Ale to uz zavisi od kazdeho situacie, je to individualne.

@anonym_0ba994 podobne, ja som sa citila akoby som ani nerodila. Bez nastrihu a sitia ale teda čas pre seba fuuu....

deti95060810
22. aug 2025

ako pri ktorom....
pri prvom som bola mimo asi deň, pri treťom pôrode som bola ok okamžite. akonáhle sa skončil pôrod mohla som vstať a odísť domov. nechceli ma pustiť že to nemôžem. ani keby som nerodila.

nattyond
22. aug 2025

Ja som si nemohla sadnúť po vaginálnom pôrode ešte 3 týždne a bolelo ma aj chodiť 🫣 a do toho moje dieťa bolo extra nespavé a asi 18h denne na prsníku 🫣😃 kamoška si pochvaľovala ako najlepšie obdobie, pre mňa najťažšie. Mne sa “materská” začala po 6.mesiaci, kedy sme si zastabilizovali režim, malý začal spávať aj v kočíku a nemusela som byť stále pri ňom. Takže je to veľmi individuálne 😊

lucia13022023
22. aug 2025

Fyzicky mi bolo dobre hneď na druhý deň. Mala som pôrod bez zásahov, na izbu som išla po svojich s bábätkom v rukách. Ale psychicky som sa dávala dokopy asi pol roka 🤣
A čo sa týka byt sama bez dieťaťa.. Od jeho troch/štyroch mesiacov som začala chodiť do fitka na hodinu a pol. Ale odporúčam nájsť si apson pol hodinu pre seba aj keď len pôjdeš do inej izby a zavries sa tam sama.

lenkakravcova
22. aug 2025

@lucia_osvaldova123 takmer vždy celé šestonedelie. Buď som mala nejakú ranu z natrhnutia, alebo proste vyčerpanosť, že by som prespala celý deň.

michaelam2
22. aug 2025

@lucia_osvaldova123 cca dva tyzdne kym som bola schopna ist von aspon na kratku prechadzku.
Cas pre seba s novorodencom u nas nerealne …dlhe mesiace nerealne

beronsche
22. aug 2025

Po oboch som sa zotavila velmi rýchlo. Už v deň pôrodu som sedela. Pripisujem to tomu, že som mala prirodzene pôrody bez nastrihu a bez akýchkoľvek rutinných zásahov.

A čas pre seba... Nuž trápili sme sa s dojčením, tomu som venovala všetok čas. Nespomínam si, žeby som čosi chcela robiť a kvôli bábätku to nebolo možné. Každopádne mala som manželovu pomoc a pri druhom aj maminu (v tom čase sme kratkodobo bývali spolu).

anonym_9d973b
22. aug 2025
@deti95060810

ako pri ktorom....
pri prvom som bola mimo asi deň, pri treťom pôrode som bola ok okamžite. akonáhle sa skončil pôrod mohla som vstať a odísť domov. nechceli ma pustiť že to nemôžem. ani keby som nerodila.

@deti95060810 na reverz môžeš odísť okamzite

simsalabim
22. aug 2025

Po prvom porode mesiace, tazky porod, pokazene sitie, 3x do 9.tyzdna zapal prsnika… po 2.porode cca 2 tyzdne, stratila som vela krvi, tak uradovala unava, inak som bola fit.

cimage
22. aug 2025

Zotavenie v pohode, ja som par dni po porode uz fungovala bezne. Muz ma krotil a posielal ma lahnut si. Pri novorodencovi si cas najdes, lebo vacsinu dna prespi, ale ako bude rast, tak to bude narocnejsie. Aj noci budu zabavnejsie. Zalezi aj od dietata. Je rozdiel zdrave, pokojne dieta a dieta s kolikami, refluxom, atd.

sara07
22. aug 2025

záleží od pôrodu, po prvom pol roka, pri druhom mesiac a pri tretom 24 hodin

domak2
22. aug 2025

"Čas pre seba" som mala ked som sa naučila kojit po leziacky a pozerala popri tom seriály 😅

anonym_aff1b8
22. aug 2025

@lucia_osvaldova123 je to veľmi individuálne. Ja som v podstate hneď po pôrode chodila, sedela robila všetko. Pri prepúšťaní z pôrodnice sa začali problémy ktoré som liečila ešte ďalší viac než mesiac. Z toho všetkého na mňa išli popôrodné depresie ktoré prestali tak po pol roku. Času na seba máš na začiatku najviac len si to neuvedomujes a si aj tak v strese. Dieťa stále len spí alebo papa. Skús oddychovať s ním. Neskôr to už možno nepôjde

terry658
22. aug 2025

@lucia_osvaldova123 ak čakáš prvé dieťa tak budeš mať času habadej. Ja mám doma tri a mám Čas od 22:30 do 6:30 🤣 pár hodín to je

babydesire
22. aug 2025

@lucia_osvaldova123 mam dve deti, prvy porod bol vyvolavany,, ok som bola hned,, druhy bol spontanny, do postele na izbu som dosla, len sa mi trocha zatocila hlava,inak ok..par hodin pre seba som mala az zacali chodit do skolky.