Ako dlho trvá hojenie po ruptúre?
Ahojte,
ako dlho trvalo,kým ste sa celkom zahojili po rupture? Ja som bola roztrhaná zvonka aj vznutra, som 3m po pôrode a napr nad sexom ani neuvažujem lebo aj keď idem na veľkú, tak si musim pri tom tlačiť šušu lebo cítim tlak, takisto aj keď dlhšie stojím. Sedenie už je úplne ok. Na gyn som bola po 7 týždňoch a vyšetrenie bolo veľmi bolestivé, v podstate ma ani nevedela riadne vyšetriť. Dala mi cicatridina čipky, tie som dobrala, ale tlak ešte ostal.
Len ma to zaujíma, že dokedy ste vy cítili také tlaky a možno aj kedy ste sa odvážili mať sex?
Choď ešte raz gynekológovi. Dobre ťa zašili? Ja som bola tiež zašívaná zvonku aj zvnútra. Ale po mesiaci to už bolo relatívne ok.
@anonym_autor po 3m je už všetko zahojené, skús mať sex, uvidíš, ak to bude bolieť, tak je dôvod uvažovať uvažovať plastikou.
Nuz, zahojene ako zahojene. Nemusi byt. Telo sa dava dokopy aj 9-12 mesiacov. Kazde telo a regeneracia je individualna. Bolo narusene bohato inervovane tkanivo, tie jazvy mozu byt citlive, tuhe. Ja by som mozno skusila masirovat, pokial to ide, nechtikovym olejom od Dedka korenara a postupne skusit sex, ale ziadne divociny od toho necakat, povedat aj muzovi. Postupne. Ja som mala nastrih pri prvom, aj to len zvonku, vnutri ziadne velke sitie a po 4 mesiacoch to stale bolelo ako cert. Ale postupne to slo, okolo roka po porode uz celkom normalne a skoro ma porazilo, ked som potom otehotnela znovu.
@anonym_autor smer fyzio - pomôže s tými stiahnutymi miestami, tie jazvy treba zmakcit - kúp si v lekárni olej na masáž hrádze a masiruj. A bolo by možno dobré kontaktovať urogynekologa. Ja som sa hojila rýchlo, ale tie jazvy som masirovala - šitá aj zvnútra a aj vonku tesne ku konečníku. Na kontrole to bolo úplne v poriadku a potom už sme fungovali. Ja som aj cvičila po nej.
Ešte mi napadlo, ten tlak môže byť prolaps - mala som ho ešte pred tehotenstvom.
Isla by som to ukazat este inemu gynekologovi a poziadala, nech vysetruje velmi opatrnne... moze to byt zle zasite, zle zahojene, nech mas dalsi nazor na to.
moze to trvat dlho,a j mesiace. ja som bola po rupture -kompletnej 4.st. no uz celkoms i enapmatam. ja som mala ale v rane polypy, co som nevedela, preto som to citila.
no pred 2r som bola na operacii a robili mi aj plastiku posvy. citila som to tiez urcite niekolko mesiacov.
smer gynfyzio a cim skor, bolest pri vysetreni som mala aj po roku od porodu. Mne dr tvrdil, ze to je normalne ale nie, nie je. Nenechaj sa odradit, presla som si tym dlhym nekomfortom a mam ho stale, nakolko mozem gynfyzio riesit kvoli dalsiemu tehu az po porode 🙏 drz sa, cim skor s tym zacnes pracovat tym lepsie

@anonym_autor júúúj, ja som sa neodvážila ani normálne rodiť, len cisársky. No veľa šťastia a teda hlavne zdravia