Ako liečiť zápal prsníka?
Dievcata od rana mám horúčku do 39,5 boli ma prvý prsník naliaty ho mám poriadne, viem že je to zápal že treba odsavat odsavat, vytláčať, ale poprípade čo vám nato ešte pomohlo? Dakujem pekne mám aj zimnicu boli ma celé telo.
@leuska1997 Lekár, ktorý mi nasadil ATB (také, čo bábätku nevadia, názov si už nepamätám, predsa len to je už nejaký rôčik). Tiež som rozmýšľala nad všelijakými babskými receptami, ale susedu mám sestričku z novorodeneckého na dôchodku a tá má hneď "pratala" k lekárovi (ešte aj malého mi postrážila, kým sa vrátim). Takže ja odporúčam návštevu lekára. Všetko dobré! 🙂
mozes si dat paralen od bolesti a teploty. prsnik drz neustale v teple (ci uz pomocou nahrievacieho vankusika alebo ineho prijemneho zdroja tepla, ci len decky) pokial si najdes hrcku tak na nu prikladaj nieco vibracne (zubna kefka,mobil,...)
Mne jedine atb 🥲
Minimalne paralen a vytlacat prsnik. Masirovat.
Ak mas doma lioton gel 100 000. Tak mozes aj to.
Ak nie tak lekar a atb. Presla som si silnym zapalom kedy som skoncila na chirurgii a to ozaj nechci.
Tiez som mala takto liecila som jeden den doma podla zastupujucej dr. po telefone ze teplo odsavanie atd
Na druhy den som myslela ze uz unriem ako ma bolelo prso a pazucha vsetko nakoniec som sla k mojej dr ktora uz nastastie robila a ta mi hned dala antibiotika zobrala ster uz som tam mala velku infekciu zapal ak by nezabrali antibiotika smer nemocnica. Nastastue zabrali ale jedla som ich dva tyzdne plus paralen od vysokej horucky doma tyzdnove dieta. Pri kazdom odsavani kojeni som plakala od bolesti takze ja uz odporucam len smer lekar cim skor. Potom popri liekoch samozrejme teplo a v sprche teplej rozmasirovat mi pomohlo.
@leuska1997 Dakujem dievcata už som volala gynde tak mi Dala atd .
@leuska1997 ja poradim ešte na obklad octanovú masť, poradil mi moj dr a zabrala. Pred dojčením samozrejme umyť.
@leuska1997 podla naknovsich vyskumov mas nahriat pred kojenim a zachladit po kojeni. popri atb odporucam aj ibuprofen. plus vela tkeutin a oddychu. od 24hod od orveho atb ti bude poddstatne lepsie ale setri sa nadalej
@leuska1997 ja som tiež mala kedysi aj 20x zápal prsníka. Ako píše @katie253 , octanová masť hrubo natretá a prekrytá igelitom na noc vždy zabrala. Ale hlavne keď som cítila, že niečo sa tam začína diať, natrela a vždy to prešlo, tak hádam rada nabudúce. Teraz už máš zápal asi veľmi silný, na atb.
@leuska1997 presne ako pisu baby, octanova mast
@leuska1997 môžeš ešte skúsiť aj domáci recept, kapustny list vychladiť v chladničke a prikladať, mne to veľmi pomohlo
@janickacrazy chlad predlzuje dlzku liecby + pouzivanie kapustneho listu znizuje tvorbu mlieka. uz teraz pri zapale jej padne tvorba a navyse dat list co tiez znizi...
@leuska1997 mozes brat aj senovku a benedikt 3xdenne po 3tablety nech ti nepada tvorba
@lauruska_sumienka to určite nie, ja som mala silný zápal a jediné, čo mi pomohlo boli kapustne listy, mama mi ich do pôrodnice doniesla, mlieko som mala normálne dosť
Nakoniec ani atb netrebalo dala som si horúcu sprchu vytláčala to veľa prikladala malého,kapustny list a ráno som vstala a zápal preč.

Choď do sprchy a horúcou vodou si ho nahrej lepšie sa uvoľní mlieko a následne odsávaj alebo si prilož drobca to je najlepšia odsávačka 👍