icon

Problémy s odsávaním mlieka: Ako riešiť zápal?

18. dec 2024

Dobry den stalo sa niekomu ze dostal zapal a odsavacka to nevedela odsat? Doteraz som odsavala, no jeden prsnik ma zacal boliet a potom druhy. Odsavackou ziskam par kvapiek, musim si vytlacat mlieko ale to je velmi pomale a prsniky naliate. Uz neviem ako to mlieko vytiahnut von. Neradte mi prikladat dieta, mlieko nemam ciste
Dakujem

michaelam2
•
18. dec 2024

Co znamena ze mlieko nemas ciste? Ak uz ide hnis, treba ist k lekarovi a da ti atb. A skus masaz pod horucou vodou a potom natri octanovou mastou.

erika212
•
18. dec 2024

Môj malý je predčasné narodeny a nevedel sa vôbec prisať. 7 a pol mesiaca som odsávavala mlieko. Dosť často som mala zápal. Mne vždy najviac pomohla horúca sprcha na prsia a masírovať a súčasne skúšať odstriekavat v sprche. Aj cez bolesť.

kitycat
•
18. dec 2024

Neprijemne... mne na to vraveli, ze treba rozbit to mlieko v hrci medzi rukami aj cez bolest... vela stastia

Skus v tej horucej sprche, odsavacku mi na to vobec neodpirucali

autor
•
18. dec 2024

@michaelam2 antibiotika uz mam, octan neodporucali aby som neprisla o mlieko.. sprchujem prsia teplou vodou a masirujem ale je to strasne zdlhave, nonstop vytlacam, odsavam.. nemam cas poriadne ani ist na wc, musim pobehovat okolo babatka, prsia stale naliate tvrde.. nestiham ho vybrat von

autor
•
18. dec 2024

@erika212 presne to robim ale nestaci to

autor
•
18. dec 2024

@kitycat mne kazali odsavat ale vobec to nejde, musim stlacat cely prsnik smerom k bradavke aby nieco vyslo

michaelam2
•
18. dec 2024

Vies co trikrat som mala zapal prsnika, prvykrat velke trapenie a 40tky horucky a atb. Druhy a treti krat som si dala octan a do dvoch dni som ani nevedela o zapale a mlieka som mala stale rovnako. A poznam vela bab co pouzivali octan a vzdy v pohode takze za mna je to najlepsia zachrana.

autor
•
18. dec 2024

@michaelam2 ďakujem za radu, ak si nebudem vediet pomoct inak, tak urcite vyskusam

kvietok173
•
18. dec 2024

Pohodlne sa usadiť a teplý vzduch napr z ventilátora som si nechala fúkať na prso a vytláčať. Pripadne poprosit manžela nech ti odsaje a bude vypluvat ak je mlieko zle

monsterablue
•
Autor odpoveď zmazal
•
lubkovaandrejka
•
18. dec 2024

Ako pise monsterablue, jedine infracervena lampa pri tomto. To bol hotovy zazrak.

minka201
•
18. dec 2024

Ahoj. Mne na toto najlepšie zabrali vínové obklady. Mlieko mi pri nich samovoľne vytieklo a hrča sa stratila.

autor
•
18. dec 2024

@minka201 ake vino? Dat napr na plienku a prilozit?

minka201
•
18. dec 2024

Ja som si dávala biele. Naliala som si ho na tú okrúhlu vložku do podprsenky a na kozmetické tampóny, aby to bolo riadne mokré.

lucia23529
•
18. dec 2024

Pozri si instagram vasa_laktacna_konzultantka Ma tam popísané ako na zapal prsníka, ako si pomôcť a aj tipy ktoré ti určite pomôžu 🙂

blaazi
•
18. dec 2024

Mne zabral lecitin _ proti upchavaniu mliekovodov, mliecko lepsie odtekalo. Pred odsavanim nahriat vankusikmi, odsavat v miernom predklone, pred odsavanim "vytriast" jemne prsia.

blaazi
•
18. dec 2024

Pri odsavani kludne pomahaj stlacanim prsnika, ona sa to rozbehne, plus co sa tu uz pise teplym nahriat, odsavat v predklone a tiez spravny obvod hlavic odsavacky, ak je prilis maly, nemusi to ist, nechat ten iniciacny rezim aj dlhsie, potom spustit odsavanie a striedat. Okrem lecitinu, co som pisala uz v komentari, este si spominam, ze moringa tbl mi.uvolnili mliekovody, po 30 min od pozitia tbl mi doslova vytieklo z prs _ cela som bola mokra.

matka187
•
21. dec 2024

Dobrý deň , môžte poraďte sa z pediatrickou ja som mala zápal a poradila mi aby som malej dávala priviotikum a kojit som mohla ďalej zavolala som jej že mám antibiotiká a že mlieko vykacujem že čo mám robiť