icon

Ako riešiť nadmerné potenie v intímnych partiách?

8. nov 2025

Ahojte, často sa mi stáva, že sa potím v oblasti slabín a o chvíľu mám mokré celé nohavičky. Vôbec to nezapácha, je to ako voda. Stáva sa mi to keď sa dostanem do hoc len malého stresu, alebo keď mi ostane teplo, alebo keď sa niekam ponáhľam, vždy tak návalovo. Nosím len bavlnené oblečenie, a hygiena je samozrejme základ. Napriek tomu hocikedy ostanem v mokrom a je mi to nepríjemné, najmä teraz keď je vonku zima.
Vždy je to len tak návalovo, možno to súvisí aj s hormónmi, momentálne som tehotná, mám 34 rokov, štíhla postava, zdravá. Stáva sa mi to občas aj v noci, že ma zrazu jednorázovo vypotí cez slabiny a hrudník, nikde inde na tele sa nepotím. Deodorant nechcem používať keďže v oblasti slabín je pokožka veľmi citlivá.
Má tento problém vôbec nejaké riešenie? Keď som to spomínala lekárke, neriešila, že hormóny. Môže to značiť nejaký skrytý zdravotný problém?
Vopred ďakujem najmä tým, ktorí mi nebudú mať potrebu písať nepríjemné čo výsmevné komentáre.

anna777115
8. nov 2025

@anonym_autor Mám to tak cely život. Stále mám mokre nohavicky a teraz vchadzam do menopauzy, tak to som mokrá celá do nitky.

anonym_01c65a
8. nov 2025

@anonym_autor tiez mi to začalo okolo 40ky. Nosím cez den intimky, ked pridem domov mením nohavicky. Inak chytím zapal mocaku.

minenkaa
8. nov 2025

@anonym_autor vsak si prezlec nohavičky

stellarstar
8. nov 2025

Púder si skúšala

autor
8. nov 2025
@anonym_01c65a

@anonym_autor tiez mi to začalo okolo 40ky. Nosím cez den intimky, ked pridem domov mením nohavicky. Inak chytím zapal mocaku.

@anonym_01c65a mne intímky nepomáhajú lebo ja sa potím cez slabiny / cez oblasť podbruška, a tam mi intimka nesiaha, mokrú mávam celú prednú stranu nohavičiek, a nie vždy sa mi dá prezliecť 🤷

autor
8. nov 2025
@stellarstar

Púder si skúšala

@stellarstar skúšala a nepomáha
@minenkaa nie na všetkých miestach sa vždy dá prezliecť, keď som vonku a nemám nikde možnosť zaliezť na wc, musím ostať v mokrom 😤

minenkaa
8. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa nie na všetkých miestach sa vždy dá prezliecť, keď som vonku a nemám nikde možnosť zaliezť na wc, musím ostať v mokrom 😤

@anonym_autor tak keď sa dá,jednoducho sa potis

autor
8. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor tak keď sa dá,jednoducho sa potis

@minenkaa no musím všade so sebou nosiť náhradné nohavičky normálne otrava toto 😤

stellarstar
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak ti ostáva už len buď tuhý deo alebo nivea deo krem

mia2906
8. nov 2025

@anonym_autor to isté mám, bohužiaľ... Aj pri smiechu hocicom sa potim..aj v noci niekedy na hrudníku ...som sledovaná na endokrynol...že hraničné výsledky autoimun.porucha

mandzula
8. nov 2025

Dezodorant ti nepomoze, ten len prekryva pach (odor), proti poteniu (perspiracii) je antiperspirant. Skusila by som endokrinologiu. Ak si to nemala aj mimo tehotenstva, mozno sa to po porode upravi samo.

anonym_e113b2
8. nov 2025
@mia2906

@anonym_autor to isté mám, bohužiaľ... Aj pri smiechu hocicom sa potim..aj v noci niekedy na hrudníku ...som sledovaná na endokrynol...že hraničné výsledky autoimun.porucha

@mia2906 endokrynol neexistuje len endokrinológ

autor
9. nov 2025
@mandzula

Dezodorant ti nepomoze, ten len prekryva pach (odor), proti poteniu (perspiracii) je antiperspirant. Skusila by som endokrinologiu. Ak si to nemala aj mimo tehotenstva, mozno sa to po porode upravi samo.

@mandzula na endokrinologii som bola, dokonca na takých rozšírených detailných testoch a všetko mám ukážkové, aj hormonálny profil 🤷

mandzula
9. nov 2025
@anonym_autor

@mandzula na endokrinologii som bola, dokonca na takých rozšírených detailných testoch a všetko mám ukážkové, aj hormonálny profil 🤷

@anonym_autor Tak mas asi proste smolu, niekto sa velmi poti pod pazuchami, na hlave, dalsi zas na dlaniach, chodidlach, ty si "vyhrala" podvozok.

autor
10. nov 2025
@mandzula

@anonym_autor Tak mas asi proste smolu, niekto sa velmi poti pod pazuchami, na hlave, dalsi zas na dlaniach, chodidlach, ty si "vyhrala" podvozok.

@mandzula asi áno, začalo to len posledné roky a teraz v tehotenstve sa to zhoršilo, myslím že to bude hormonálne podmienené. Vyriešim si to asi tak, že keď budem v situáciách, kde už predpokladám, že by sa to mohlo zasa stať že ma zapotí, a nebudem mať možnosť sa prezliecť, budem mať na sebe pre istotu radšej nejaké funkčné rýchloschnúce nohavičky, ktoré vyschnú rýchlejšie než bavlna, lebo bavlna akonáhle navlhne, hrozne dlho schne. Jedine šťastie čo mám že to je ozaj ako voda bez akéhokoľvek zápachu, inak by som mala už úplne nervy 😁