Ako zistím stav svojho panvového dna bez lekára?
Ahojte poprosím ako viete v akom stave mate svaly panvového dna? Ideálne bez lekárov. Nepomočujem sa ale močový mechúr mám od detstva citlivý. Som po dvoch pôrodoch. Tampón mi nevypadáva 😃 prúd moču udržím akokoľvek dlho viem púšťať a držať na striedačku niekoľkokrát. Ďakujem
Tak bude zrejme všetko v poriadku, plus keď ti necvrkne pri smiechu, kychnuti, skakani
Ja som akurát bola u jednej fyzio, ktorá robí rigorozku alebo čo, ako sú na tom ženy s panvovým dnom po pôrode ak cvičia a ak necvičia.
Takým prístrojom mi merala stav panvového dna (som po 2 pôrodoch, absolútne žiadne cvičenie).
Ale aj bez meraní som vedela, že som na tom dobre. Necvrknem si, keď kýchnem 😂😂
Načo to chceš zisťovať, keď všetko funguje?
@domka222 necítim nič pri sexe a vraj to môže byť tým
Tak bude zrejme všetko v poriadku, plus keď ti necvrkne pri smiechu, kychnuti, skakani
@sense to nie ale pri sexe nemám žiaden pôžitok tak som čítala že to môže byť ochabnutym panvovym dnom
@sense to nie ale pri sexe nemám žiaden pôžitok tak som čítala že to môže byť ochabnutym panvovym dnom
@anonym_autor obacajny cvik na panvove dno posilnuje svaly aj sex bude lepsi par sekund stiahnut akoby ti trebalo na malu a uvolnit pomer 5sek stiahnut 2 sek uvolnit mozes cvicit x krat za den kedykolvek ta napadne aspon 10 opakovani pripadne iny casovy interval ale dlhsie drzat ako uvolnit vysledok sa dostavi pomerne rychlo...
ja odporucam appku Panvove. tam sa presne cvicia kegely - stiahnutie a uvolnenie, ale pozri si aj popis. jeden program tam je, aby sa svaly viac stiahli, iny aby sa uvolnili a treba poriadne zistit, ktory si ty pripad... napriklad ja som najprv zacinala s uvolnenim - vela stresu v praci, stale nieco "musim" stihnut a ani som nevedela ze mam stiahnute panvove dno. potom sa mi to upravilo a presla som na tie stiahnutia kegely, a mozem odporucat

Načo to chceš zisťovať, keď všetko funguje?