icon

Dostali ste sa z popôrodnej depresie prirodzene?

24. júl 2025

Ak áno, ako?

anonym_8158a1
24. júl 2025

moj strach o dieta, o seba, bol nahradeny smrtou rodica.
poporodna depresia nahradena inym typom depresie.
zvladla bez liekov, ale tazko.

autor
24. júl 2025
@anonym_8158a1

moj strach o dieta, o seba, bol nahradeny smrtou rodica.
poporodna depresia nahradena inym typom depresie.
zvladla bez liekov, ale tazko.

@anonym_8158a1 ako dlho to trvalo kým ste sa cítila lepšie? Ja nemám strach o dieťa skôr ľútosť za predošlým životom a nekonečné dni opakujúce sa.

anonym_cb9e50
24. júl 2025

@anonym_autor moja sestra nezvládla a ešte sa začala aj neskoro líecit ,následky aj po osemnástich rokoch

anonym_e6dbc8
24. júl 2025

depresia sa môže opakovať. lieky berú po rokoch aj preliečení pacienti.

anonym_14b0ba
24. júl 2025

@anonym_autor podobne, uzkost a depresia nahradena inym typom...preslo do chronicity...prakticky bez liekov ale tazko...

anonym_6f5ff5
24. júl 2025

Pomohol navrat do prace, ktora ma bavi, dieta nastupilo do skolky. Proste ten pocit, ze som uzitocna a je za mnou vidiet vysledky bol ako balzam na dusu.

autor
24. júl 2025
@anonym_cb9e50

@anonym_autor moja sestra nezvládla a ešte sa začala aj neskoro líecit ,následky aj po osemnástich rokoch

@anonym_cb9e50 napíšete o tom viac? Ako sa prejavovala a aké následky?

autor
24. júl 2025
@anonym_6f5ff5

Pomohol navrat do prace, ktora ma bavi, dieta nastupilo do skolky. Proste ten pocit, ze som uzitocna a je za mnou vidiet vysledky bol ako balzam na dusu.

@anonym_6f5ff5 mám to podobne, čiže tie roky kým ste začala pracovať ste pretrpela?

anonym_7d3d87
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_8158a1 ako dlho to trvalo kým ste sa cítila lepšie? Ja nemám strach o dieťa skôr ľútosť za predošlým životom a nekonečné dni opakujúce sa.

@anonym_autor na každú zmenu si treba zvyknúť.Aj máš iné ťažkosti úzkosť, strata chuti do jedla?

doriiis
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_6f5ff5 mám to podobne, čiže tie roky kým ste začala pracovať ste pretrpela?

@anonym_autor ...čím skôr sa vráť do práce.Stereotyp nie je pre vsetkych

autor
24. júl 2025
@anonym_7d3d87

@anonym_autor na každú zmenu si treba zvyknúť.Aj máš iné ťažkosti úzkosť, strata chuti do jedla?

@anonym_7d3d87 mám hlavne uzkosti, mavala som ich aj pred tehu ale vždy som zvládla časom bez liekov. Niektoré dni sú fajn ale niektoré mám blbé myšlienky že by som najradšej ušla aj keď neviem kam a ani prečo. Dieťatko veľmi ľúbim, len tie myšlienky sú hrozné. Lieky nechcem.

danielle21
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_7d3d87 mám hlavne uzkosti, mavala som ich aj pred tehu ale vždy som zvládla časom bez liekov. Niektoré dni sú fajn ale niektoré mám blbé myšlienky že by som najradšej ušla aj keď neviem kam a ani prečo. Dieťatko veľmi ľúbim, len tie myšlienky sú hrozné. Lieky nechcem.

@anonym_autor mne velmi pomohlo ked som prestala malú dojčiť, ani som neverila ako ma hormony velmi ovplyvnuju, pomaly sa to zacalo ustalovat, aj ked to bolo este tazke, nemala som uz take vykyvy a stavy

autor
24. júl 2025
@danielle21

@anonym_autor mne velmi pomohlo ked som prestala malú dojčiť, ani som neverila ako ma hormony velmi ovplyvnuju, pomaly sa to zacalo ustalovat, aj ked to bolo este tazke, nemala som uz take vykyvy a stavy

@danielle21 toto mám rovnako, uľavilo sa mi po odstavení ale stále bývam raz za deň-dva smutná a nešťastná

zuzkaa1991
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor skuste si kupit depress ja som mala depku ale nik.si to nevšimol ak som ostala sama (prestahovali sme sa do novostavby male dieta 8m zrazu sama cele dni s dietatom).....ako tak som sa z toho dostala po.1.5r ale vtedy som.nebrala ziadne lieky len covid to zhorsil a uzkosti stres atd sa.zhorsili ....AD som odmietla kym som to davala bez nich objavili mi tetaniu potom vlastne som panicke záchvaty som dostavala...ale depress dost pomahal na ukludnenie plus magnézium....este skuste si dat skontrolovať hormonálny profil raz som citala ze aj jeden hormón spusta stavy len si nepamätám aky😇

autor
24. júl 2025
@zuzkaa1991

@anonym_autor skuste si kupit depress ja som mala depku ale nik.si to nevšimol ak som ostala sama (prestahovali sme sa do novostavby male dieta 8m zrazu sama cele dni s dietatom).....ako tak som sa z toho dostala po.1.5r ale vtedy som.nebrala ziadne lieky len covid to zhorsil a uzkosti stres atd sa.zhorsili ....AD som odmietla kym som to davala bez nich objavili mi tetaniu potom vlastne som panicke záchvaty som dostavala...ale depress dost pomahal na ukludnenie plus magnézium....este skuste si dat skontrolovať hormonálny profil raz som citala ze aj jeden hormón spusta stavy len si nepamätám aky😇

@zuzkaa1991 a teraz ste už v pohode?

anonym_fb263e
24. júl 2025

@anonym_autor Záleží aká ťažká je depresia. Áno sú ženy čo to zvládnu, ale zároveň sa stav môže zhoršiť ,tedav vrátiť v inej forme depresie a ťažšej. Mamina psychiatrička z takmer 50 ročnou praxou tvrdí ,že veľa ľudí vie depresie dokonale skrývať a neliečia sa. Neskôr im to prepukne do takej ťažkej depresii, alebo majú rôzne poruchy správania, ktoré niekedy neodhalí ani blízka rodina. Snažia sa to skrývať.Majú manické stavy,ktoré niekedy bežný človek nevie presne definovať. Väčšinou bezhlavé nakupovanie vecí, hromadenie. Obyčajne si to vôbec neuvedomujú a neberú vážne. Ani rodina si nič nevšimne, veci odkladajú, skrývajú. Rodina si to väčšinou všimne neskoro.Skor podliehajú závislostiam,pretože sa necítia docenené,prepracované, frustrované..je toho veľa.
Mala som kamarátku, ktorá trpela poporodnou depresiou. Dostatočne to skrývala pred manželom, rodinou..Trpela uzkosťami .Keď zistili odmietala sa liečiť. Dlhé roky s ňou mali problémy, dala sa na alkohol a ako 44 ročná zomrela. Bola múdra, vzdelaná žena a veľmi ma to zasiahlo,že jej nebolo pomoci.Boli smei kamarátky v detstve v mladosti .Presťahovala sa na druhý koniec Slovenska a cítila sa tam sama a opustená. Občas sme si písali, raz bola a j mňa a nič som si nevšimla Vždy bola taká kus čudná..Ale všimla som si ns fb,že je divná keď pridávala čudné fotky, motta..Ale netušila som, že bojuje s démonmi.Az po smrti som sa dozvedela ako žila.

zuzkaa1991
24. júl 2025
@anonym_autor

@zuzkaa1991 a teraz ste už v pohode?

@anonym_autor ano som isla som po 7r do roboty(brigada)narocna takze som tazko znasala to ale potom prisla ponuka do starej roboty a tam uz v pohode....potom som ostala tehotna takze mam.strach aby sa opat.nespustila ale zatial pocas tehu je to ovela lepšie aj tehu je lepsi3 ako pri prvej(prve tehu som.mala.MA takze.druhe tehu som bola uplne v strese nonstop bolesti casto v nemocnici ) a teraz koncim 7m takze sa citim v ramci možnosti v pohode kedze starostlivosť o dceru domácnosť tiez da zabrat ;) ....

anonym_8158a1
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ked dieta uz zacalo kecat a tak, uz to zas bolo o inom, ale toto co pises nie je popôrodná depresia skor lutost za slobodou ktoru porodenim dietata vsetky na cas stratime.
ja som mala take stavy ze som nevedela jest pit dieta drzat dieta krmit chodit kakat cikat schudla som 10kg za dva tyzdne a bola som posychicky totalne na dne, len som lezala nebola som schopna sa starat o dieta, citila somm sa divne, zrazu ten obrovsky strach ze dieta ci ja umriem, ze co ked sa zadusi, co ked mna porazi a budeme same doma,co ked sa dieta nevyvija nomralne ado toho som stracala mlieko a hrozne plakala ale to boli aj homorny .u lekarky som si musela snazit a pisat vsetko co mi vravi nic ale ze vobec nic som si nepamatala. soms tastna za malu, ale toto uz prezit nechcem. najhorsie obdobie zivota.
ten strasny pocit zodpovednosti ktori ma valcoval, lezala som pri mal;ej stale som pri malej bola sledovala pozorovala ...hrozne hrozne hrozne.

samozrejme, ze uz som lepsie.

na gynde ma chceli dat PN, ja som o tej moznosti nevedela. chceli ma poslat k psychiatrovi ci hospitalizovat.

ja som nevedela od stresu ani chodit, trpla mic hrbtica aj nohy, krce do klbov, ...:(..atd atd do toho mi trhali zuby...zapalene zarastene nechty a popkane paty....

kiki68
24. júl 2025

Ja som mala v tehu a nie po porode, no viem pracovat so svojimi demonmi, viem ako to dat von tak, aby ma to uplne nezlozilo. Ale bolo to narocne. Dost ma to zaskocilo. Ale ked treba, radsej smer odbornik

knmmch
24. júl 2025

@anonym_autor depresiu nehodno podceňovať, existujú voľnopredajné doplnky na zlepšenie stavu, ale niekedy je ad vhodné nasadiť a úľava príde niekoľkonásobne rýchlejšie ako prirodzenou cestou..

anonym_2c9d18
24. júl 2025

zlepsilo sa ked zacal syn lepsie spavat = vyspala som sa aj ja - to velmi pomohlo...plus som to nesilila a po roku a pol sa vratila do prace - na matersku isiel partner na par mesiacov a potom syn do jasli...najlepsie rozhodnutie...tazko som znasala stratu slobody, bola to facka velka, ale cim viac rastol bolo to lahsie...ako uz bolo spomenute, stereotyp nie je pre kazdeho a nie kazda, mozno ziadna nevieme, co vsetko nam materstvo "vezme"...treba vydrzat aspon rok teda a potom dieta kludne jasle a ty praca, aj keby polovicny uvazok...pri druhom som isla po roku do prace, viac som nechcela byt len matka na plny uvazok