icon

Hnisavé komplikácie po pôrode

27. jún 2025

Ahojte som 24 dní po pôrode a pred dvoma dňami mi vypadol posledný steh z hrádze ale dnes som si všimla že sa mi spravil taký biely fľak na tej rane na dotyk je mäkký. Hrádzu mám ešte opuchnutú a pošvu zvnútra tiež, ešte na začiatku mám asi 2 stehy ale nie na tej hrádzy tam je len ružová rana a na nej ten Biely fľak. Vyzerá ako hnis, dá sa to nejakými krémami zahojiť alebo treba ísť k lekárovi? Alebo to je normálne? 🤔 Ďakujem za odpovede.

viestta
•
27. jún 2025

radsej chod na gynekologiu, alebo rovno do porodnice, nech sa na to pozru a pripadne ti napisu ATB mast ak bude treba

evcagabi
•
27. jún 2025

Volnopredajne mi odporucila cicatidrinu, inak som mala na predpis na vkladanie a aj mast, ked sa mi zapalili dva vypadnute stehy

autor
•
27. jún 2025
@evcagabi

Volnopredajne mi odporucila cicatidrinu, inak som mala na predpis na vkladanie a aj mast, ked sa mi zapalili dva vypadnute stehy

@evcagabi a to sa nereže alebo dačo ak tam je hnis? Ja sa toho strašne bojím 😀

viestta
•
27. jún 2025

Neboj sa toho co ti tam spravia ale toho, ze mozu nastat komplikacie. Uz si mala sediet v cakarni. Teraz z len na pohotovost. A este dnes.

lenkakravcova
•
27. jún 2025

Tak stále lepšie aj keby sa rezalo, ako keď to zanedbáš a dostaneš nejakú otravu krvi.

martul
•
27. jún 2025

Je rozdiel biely fľak na koži alebo hnis. Je to pupák s tekutinou?

viestta
•
27. jún 2025
@martul

Je rozdiel biely fľak na koži alebo hnis. Je to pupák s tekutinou?

@martul je uplne jedno ci je to uzavrete alebo hnisajuca lezia. Treba to ukazat lekarovi

martul
•
27. jún 2025
@viestta

@martul je uplne jedno ci je to uzavrete alebo hnisajuca lezia. Treba to ukazat lekarovi

@viestta nepíšem o uzavretom, neuzavretom. Hovorím len o bielom fľaku, mne sa také spravilo po druhom pôrode, lebo som si to natierala s mastičkou a tá mi tak podráždila kožu. Bolo to len na koži, žiadny hnis.

autor
•
27. jún 2025
@viestta

Neboj sa toho co ti tam spravia ale toho, ze mozu nastat komplikacie. Uz si mala sediet v cakarni. Teraz z len na pohotovost. A este dnes.

@viestta ale ja som chorobopis zabudla u obvodnej a mne v nemocnici vraveli že s tým musím všade chodiť 🤷‍♀️

autor
•
27. jún 2025
@martul

@viestta nepíšem o uzavretom, neuzavretom. Hovorím len o bielom fľaku, mne sa také spravilo po druhom pôrode, lebo som si to natierala s mastičkou a tá mi tak podráždila kožu. Bolo to len na koži, žiadny hnis.

@martul na koži Biely fľak neviem či tam je hnis mne nič nehnisa ale je to také mäkké ako keby tam niečo bolo🤷‍♀️ neviem

viestta
•
27. jún 2025

prepustacu spravu maju aj v porodnici kde si rodila, do 6 tyzdnov po porode treba chodit tam. Obvodak s tymto nic nema, tebe staci prepustacia sprava z porodnice. Teda ak to nemas 100 km. Ak mas, tak chod do najblizsej, sluzia pohotovost.

evcagabi
•
27. jún 2025

No mne hrozil, ze ma poslu na presitie 🥲 ale nakoniec sa to dalo akotak dokopy aj ked na vystavu to nie je 😅😅😅😅🤣

autor
•
27. jún 2025
@viestta

prepustacu spravu maju aj v porodnici kde si rodila, do 6 tyzdnov po porode treba chodit tam. Obvodak s tymto nic nema, tebe staci prepustacia sprava z porodnice. Teda ak to nemas 100 km. Ak mas, tak chod do najblizsej, sluzia pohotovost.

@viestta áno ja viem ale ja som bola chorá a tú správu som odniesla k obvodnej lebo som mala s ňou všade chodiť a zabudla som ju tam

viestta
•
27. jún 2025

neboj sa, spravu aj kartu ma porodnica, kvoli tomu ta neotocia vo dverach. Len uz konecne chod. Pises od obeda a este stale si sa ani chystat nezacala. Co tam chces ist v noci?

anavixy
•
27. jún 2025

A boli ta to? Je okolie cervene, zapalene? Nemoze byt len tak hnis bez zapalu a bez bolesti (jedine teda to moze byt tazsie identifikovatelne, ked je tam este vsetko take citlive). Mozno skor pojde o normalnu fazu hojenia, ale to tazko povedat takto.

autor
•
27. jún 2025
@anavixy

A boli ta to? Je okolie cervene, zapalene? Nemoze byt len tak hnis bez zapalu a bez bolesti (jedine teda to moze byt tazsie identifikovatelne, ked je tam este vsetko take citlive). Mozno skor pojde o normalnu fazu hojenia, ale to tazko povedat takto.

@anavixy nie mňa nič nebolí a červené to ešte mám lebo mi len nedávno stehy vypadli ale mám tam iba maličký biely fľak tak ja neviem 🤷‍♀️

autor
•
27. jún 2025
@viestta

neboj sa, spravu aj kartu ma porodnica, kvoli tomu ta neotocia vo dverach. Len uz konecne chod. Pises od obeda a este stale si sa ani chystat nezacala. Co tam chces ist v noci?

@viestta lenže ja sa dnes už nemám ako dostať mne malého nemá kto prizret a ja nejazdim na aute že by som ho zobrala zo sebou

anavixy
•
27. jún 2025

Ja by som pockala do kontroly po sestonedeli, jedine ze by sa to zvacsovalo alebo zacalo boliet, tak ist skor.

autor
•
27. jún 2025
@anavixy

Ja by som pockala do kontroly po sestonedeli, jedine ze by sa to zvacsovalo alebo zacalo boliet, tak ist skor.

@anavixy tak ja môžem napísať sesternici ona má môže prísť pozrieť aj domov len dnes už nie 🤷‍♀️ ona bola aj pri mojom pôrode.

anavixy
•
27. jún 2025

Tak to bude fajn 🙂

kp7333
•
27. jún 2025

Muz nech ti kupi v lekarni Rosalgin vo flastickach, s tym si poporodne rany oplachuj po kazdej navsteve wc. Plus ten sprej, co uz bol spominany.

autor
•
27. jún 2025

Je možné že som mala niekde pod kožou ešte stehy a teraz mi vychádzajú ešte? Lebo som sa na to pozrela teraz a je to ako nitky keby vychádzali ale ja neviem....

autor
•
27. jún 2025

No tak teda po sprchovaní som si všimla že mi vychádzajú ďalšie stehy takže to nebol hnis 😅😀 zľakla som sa lebo som si po toalete utrela tu jazvu a mala som tam dosť krvi a keď som si to kukala pred sprchou stále to bolo ako keby hnis pod kožou ale keď som si to umyla tak už normálne vyšli stehy spod kože 🤦 bože ja som taká hlúpa 😂 ešte že som s tým nešla do nemocnice čo by mi na to povedali

anavixy
•
27. jún 2025

Nie si hlupa, len si to este nikdy nezazila.. nabuduce uz budes vediet 🤭

autor
•
27. jún 2025
@evcagabi

No mne hrozil, ze ma poslu na presitie 🥲 ale nakoniec sa to dalo akotak dokopy aj ked na vystavu to nie je 😅😅😅😅🤣

@evcagabi to už ani ja nebudem mať na výstavu 😂 mala som nástrih až ku zadku 😂 dokonca som ešte stále pri zadku a vlastne všade opuchnutá čiže už vyše 3 týždne mám problém chodiť na veľkú a do toho beriem aj železo... Čiže stolicu mám dosť tvrdú 🤦😀

autor
•
27. jún 2025
@anavixy

Nie si hlupa, len si to este nikdy nezazila.. nabuduce uz budes vediet 🤭

@anavixy no snáď nabudúce tak nedopadnem 😀 ale hej už budem aspoň vedieť

elz1920
•
29. jún 2025

Kúpeľ v repiku lekárskom si skúšala? Aqvitox d taký rozprašovač tiež nie je na zahodenie. Koloidne striebro aspoň 25 ppm .... Možností je dnes veľa.