Hrca pri pošve: Čo to môže byť?
Dobrý večer. Je mi to moc trápne, ale mam gynekologicku 8 dni na dovolenke a kým dostanem termín, urcite to par dni potrvá. Tak sa chcem len opytat a vopred sa ospravedlňujem za fotku, stiahla som ju z internetu pre znázornenie. Na mieste ktore som zvýraznila na fotke sa mi spravila hrca, cca velkoat ako veľký hrášok.. neboli, nejde to vytlačiť ale viem to chytiť medzi prsty a je to akoby hned po povrchom, nie hlboko. Nemáte skúsenosti co to môže byt? Bojim sa velmi lebo mam male babatko a nechcem ani pomyslieť na nic vazne, ale väčšinou hrcka ktorá neboli je zla. Dakujem za rady a urcite pôjdem k lekárovi, lrn nech cca viem co to môže byt ak to niektorá mala.
Je to vnutri tvrde? Ja take mam uz vyse roka,kozna ani gynekolog neriesil,povedali ,ze je to len tukova hrcka lipom.
A mam to na tom istom mieste co ty.
Bartoliniho žlaza
Je to tvrdé ano, nedá sa to ani potlačiť, akurát že mna to vobec nebolí.. ta bartoliniho žľaza nebolí?
Je to tvrdé ano, nedá sa to ani potlačiť, akurát že mna to vobec nebolí.. ta bartoliniho žľaza nebolí?
@anonym_autor tiez myslim ze tukove, Bartol.zlaza je inde ...

@anonym_autor nebrala si nedávno ATB? nemôže byť tvoja imunita oslabená? tieto podkožné vredy sa vyskytujú hlavne vtedy. čo môžeš urobiť:
1. návšteva gynekológa čím skôr, ten to môže narezať, vziať vzorku a následne podľa výsledkov ti dá ATB, ktoré zaberú.
2. ja som mala takéto hrče 4 (kedysi dávno, po ATB). bolelo to ako sviňa, aj mi to napichol a vzal vzorku, ale z istých dôvodov som nemohla užívať ATB práve tie, ktoré na toto boli účinné. Tak som kúpila dubovú kôru a robila som si silný odvar 2x denne. posedela som v tom vždy po 15 minút a do týždňa boli hrče preč. našťastie.
ak máš to, čo ja, teoreticky by ti sedavý kúpeľ v dubovej kôre mohol pomôcť.