icon

Hrca pri pošve: Čo to môže byť?

15. júl 2026

Dobrý večer. Je mi to moc trápne, ale mam gynekologicku 8 dni na dovolenke a kým dostanem termín, urcite to par dni potrvá. Tak sa chcem len opytat a vopred sa ospravedlňujem za fotku, stiahla som ju z internetu pre znázornenie. Na mieste ktore som zvýraznila na fotke sa mi spravila hrca, cca velkoat ako veľký hrášok.. neboli, nejde to vytlačiť ale viem to chytiť medzi prsty a je to akoby hned po povrchom, nie hlboko. Nemáte skúsenosti co to môže byt? Bojim sa velmi lebo mam male babatko a nechcem ani pomyslieť na nic vazne, ale väčšinou hrcka ktorá neboli je zla. Dakujem za rady a urcite pôjdem k lekárovi, lrn nech cca viem co to môže byt ak to niektorá mala.

Hrca pri pošve: Čo to môže byť?
anonym_9b78b2
15. júl 2026

@anonym_autor nebrala si nedávno ATB? nemôže byť tvoja imunita oslabená? tieto podkožné vredy sa vyskytujú hlavne vtedy. čo môžeš urobiť:
1. návšteva gynekológa čím skôr, ten to môže narezať, vziať vzorku a následne podľa výsledkov ti dá ATB, ktoré zaberú.
2. ja som mala takéto hrče 4 (kedysi dávno, po ATB). bolelo to ako sviňa, aj mi to napichol a vzal vzorku, ale z istých dôvodov som nemohla užívať ATB práve tie, ktoré na toto boli účinné. Tak som kúpila dubovú kôru a robila som si silný odvar 2x denne. posedela som v tom vždy po 15 minút a do týždňa boli hrče preč. našťastie.
ak máš to, čo ja, teoreticky by ti sedavý kúpeľ v dubovej kôre mohol pomôcť.

lenka13332
16. júl 2026

@anonym_autor nemôže to byť vyrážka ak si sa holila?

anonym_00b80f
16. júl 2026

Je to vnutri tvrde? Ja take mam uz vyse roka,kozna ani gynekolog neriesil,povedali ,ze je to len tukova hrcka lipom.
A mam to na tom istom mieste co ty.

anonym_4971c9
16. júl 2026

Bartoliniho žlaza

autor
16. júl 2026

Je to tvrdé ano, nedá sa to ani potlačiť, akurát že mna to vobec nebolí.. ta bartoliniho žľaza nebolí?

anonym_675bf7
16. júl 2026
@anonym_autor

Je to tvrdé ano, nedá sa to ani potlačiť, akurát že mna to vobec nebolí.. ta bartoliniho žľaza nebolí?

@anonym_autor tiez myslim ze tukove, Bartol.zlaza je inde ...

bg92
16. júl 2026

Tukova hrcka/cysta, vobec by som sa vopred neobavala