Hrčka v prsníku týždeň po pôrode
Ahojte baby, chcem sa s vami poradiť..
Dojcim maličkú, som tyzden po porode a nasla som si v prsníku ( medzi bradavkou a podpazim cca v strede hrčku, ale nie takú klasickú veľkú hrcu mlieka, ako zvykne byt keď mam naliate prsia, ale takú menšiu gulatu.. zajtra idem volať hned gynekologicke a poinformujem sa co ďalej, len sa chcem mozno ukludnit..ze ci to niektorá z Vás malo a bolo to teda z mlieka.. neboli ma ked potlačim.. ale po masirovani ma kusok rozbolel prsnik.. ďakujem vám vopred za odpoveď
@jearptal ak si si aj pocas tehotenstva prsia kontrolovala a nebolo to tam, tak to bude na 99,9 % mlieko/mliecna zlaza… ja som mala prsia kadejake hrcave hadam 3 mesiace po porode, stale vacsie/mensie hrcky, niekedy cele prsia ako kamen…
@dixitka no popravde moc nekontrolovala..len tak zhruba keď som sa sprchovala.. neviete minporadit ci sa robí sono aj pocas dojčenia?
@dixitka no popravde moc nekontrolovala..len tak zhruba keď som sa sprchovala.. neviete minporadit ci sa robí sono aj pocas dojčenia?
@jearptal v prípade podozrivého nálezu sa robí. Ale ja osobne by som na tvojom mieste pár dní (napr. do pondelka) počkala, ako sa to vyvinie, lebo tie prsia sú tesne po pôrode fakt kadejaké hrčkavé - možno to dovtedy aj zmizne. Ak nie, tak to treba dať skontrolovať…
Odporúčam dojčiť častejšie z prsníka kde je hrčka. Po porode je normálne ze sa objaví a je to upchata mliecna žľaza.
@jearptal nedaj sa odbiť a trvaj na precíznom vyšetrení! Kamošku takto odbijali po pôrode že je to mliečna žľaza až po pol roku to začali riešiť. Bolo to už neskoro. Mala 3 deti.
Strašim? Myslim že by dala čokoľvek zato, keby ju vtedy tiež mal kto strašiť. Verila lekárom.
@jearptal v našom meste sa dá objednať na sono do 3 dní. Stojí to 50e, ale ja by som dala aj 100 pri nejakom podozrení. Sono v tehotenstve neškodí vôbec.

@jearptal ak si si aj pocas tehotenstva prsia kontrolovala a nebolo to tam, tak to bude na 99,9 % mlieko/mliecna zlaza… ja som mala prsia kadejake hrcave hadam 3 mesiace po porode, stale vacsie/mensie hrcky, niekedy cele prsia ako kamen…