icon

Intímne zmeny po sekcii

1. sep 2025

Ahojte zeny, taka mozno blba otazka ale neviem.
mam viac ako mesiac po porode (sekcia) a dnes som sa zrkadielkom pozerala ako to vyzera “tam dole” a vyzera to tam celkom inac😅 mam miernu paniku ci je to ok?? nic ma neboli. kontrolu mam o tyzden. chapem ze intimne partie vyzerajz asi inac po klasikom porode ale preco to vyzera inac po sekcii?😅 stresujem ci nemam prolaps maternice? ale to sa mi zda ze vyzera este inac? ach neviem😅🙈

colsami
1. sep 2025

Co tym myslis? Mas to "tam dole" opuchnute a zvacsene? To tak byva aj koncom tehotenstva, vsetko je viac prekrvene... U mna sa veci dali do poriadku vzyd po porode (a to vag.), ale viem ze to nie je vzdy pravidlo...

ivanakal
1. sep 2025

A preto som nikdy nepochopila baby, ktore sa pozerali zrkadielkom "tam dole" 😂. Ja som mala vag. porode, prvy zasivany od hora dole a taku odvahu som nemala 😂

anonym_214976
1. sep 2025

Ja som sa pozrela. Nemala som to robit. Bola som dost zasivana. Som skoro odpadla ked som to zbadala 🤣. Vobec to nepripominalo co to malo pripominat 😂. Ale zahojilo sa.
No ale co sa tyka sekcie zalezi ake zmeny. Tak ako bolo pisane vyssie. Nejaky opuch tam byt moze.

kiki68
1. sep 2025

Ja som bola minimum zasivana, iba lozmeticke stehy, ale dva mesiace je to take este vselijake na vzhlad, mne vzdy po 2 mes zisiel opuch a aj ten vyrazny pigment, teraz som 2,5 mes po porode a vyzeram ako predtym. Ako nebadam zmenu, abi muz. Teraz uz dat iba zvysne kila ako minule dole a telo do formy a bude to uplne bez zmeny.

anonym_4f243b
1. sep 2025

@anonym_autor ja som tehotná v 8 mesiaci a uz teraz to tam dole vyzerá divne 🤔 jak slonie ucho

anonym_673b24
1. sep 2025

Ja som tehotna nikdy nebola a beztak po 30ke "to" vyzera inak ako povedzme po 20ke

eeffka
1. sep 2025
@ivanakal

A preto som nikdy nepochopila baby, ktore sa pozerali zrkadielkom "tam dole" 😂. Ja som mala vag. porode, prvy zasivany od hora dole a taku odvahu som nemala 😂

@ivanakal ja som zkradielkarka, a bola som reklamovat u doktorky si ma nezasila nakrivo 🤣🤣🤣tak aspon som ju pobavila

lucia13022023
1. sep 2025
@ivanakal

@ivanakal ja hneď po pôrode 🤣🤣🤣🤣 nedalo mi to 🤣

jomarch
1. sep 2025

ja som rodila vaginalne a mam prolaps. na gyn fyzio mi bolo povedane, ze prolaps sa moze tykat aj zien co rodili cisarom, nakolko svaly panvoveho dna ochabuju teda mozu ochabnut uz vahou babatka v bruchu a celkovo zmeny, docasne preorganizovanie organov. byt tebou zajdem na gynekologicku fyzioterapiu urcite. ale teda vsetko je riesitelne 🙂

petamich
1. sep 2025

Ak sa ti nieco nezda, daj si skontrolovat, jasne moze to byt ine ale aj cosi co tak byt nema.

Ja som rodila vaginalne, mala som velke poporodne zranenia a zrazu som sa pozrela doma po nejakom case zrkadielkom a skoro som odpadla sa mi vytvorili take keloidne jazvy, ze mi to tkanivo von kukalo, som ani nevedela, ze co to je, lekar mi povedal, ze take este nevidel 😵‍💫 viem, ze ty si sla cisarskym ale fakt, ak sa ti cosi nezda, radsej nech to pozru.

No akoze nie je to co byvalo 😂

autor
2. sep 2025
@colsami

Co tym myslis? Mas to "tam dole" opuchnute a zvacsene? To tak byva aj koncom tehotenstva, vsetko je viac prekrvene... U mna sa veci dali do poriadku vzyd po porode (a to vag.), ale viem ze to nie je vzdy pravidlo...

@colsami nemam asi opuchnute ani zvacsene, teda nepride mi to tak. len to tam vyzera inac🤣 neviem to vysvetlit. pockam na tu kontrolu a budem dufat ze vsetko je ok, a proste len telo sa meni🤣🙈 ken teda som myslela ze ak idem cisarskym, dole to ostane nezmenene🤣

autor
2. sep 2025
@jomarch

ja som rodila vaginalne a mam prolaps. na gyn fyzio mi bolo povedane, ze prolaps sa moze tykat aj zien co rodili cisarom, nakolko svaly panvoveho dna ochabuju teda mozu ochabnut uz vahou babatka v bruchu a celkovo zmeny, docasne preorganizovanie organov. byt tebou zajdem na gynekologicku fyzioterapiu urcite. ale teda vsetko je riesitelne 🙂

@jomarch dakujem, ano chystam sa len asi pockam co povie gynekolog a na zaklade toho. ci myslis ze mam ist bez ohladu na to co povie dr? ze to radsej treba?

nikolani
2. sep 2025
@anonym_autor

@jomarch dakujem, ano chystam sa len asi pockam co povie gynekolog a na zaklade toho. ci myslis ze mam ist bez ohladu na to co povie dr? ze to radsej treba?

@anonym_autor ja napríklad sa na fyzio (vrátane vyšetrenia panvového dna) chystám bez ohľadu na to či porodim prirodzene alebo cisárom. Tehotenstvo je na panvové dno veľký zaberak. Po prvom pôrode mi gynekológ na všetko tvrdil že je to bežné (ale oni sami často nevedia že by ti takéto čosi mohli odporučiť), zbytočne som pol roka čakala či sa veci napravia a potom mi fyzio problém vyriešila behom dvoch návštev. Takisto ti pomôže s jazvou po cisárskom

jomarch
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano chod. na slovensku sa o tom strasne malo hovori. v niektorych krajinach je to po porode hradene poistovnou, ako benefit. maternica sa zvacsila bez ohladu na to ako zena porodila. potom maju zeny zbytocne problemy s inkotinenciou. drzim palce 🙂 mozno zistis ze si uplne ok

jomarch
2. sep 2025
@nikolani

@anonym_autor ja napríklad sa na fyzio (vrátane vyšetrenia panvového dna) chystám bez ohľadu na to či porodim prirodzene alebo cisárom. Tehotenstvo je na panvové dno veľký zaberak. Po prvom pôrode mi gynekológ na všetko tvrdil že je to bežné (ale oni sami často nevedia že by ti takéto čosi mohli odporučiť), zbytočne som pol roka čakala či sa veci napravia a potom mi fyzio problém vyriešila behom dvoch návštev. Takisto ti pomôže s jazvou po cisárskom

@nikolani no moj gynekolog sa este aj cudne tvaril ked som mu toto vysetrenie spominala. ja som tam bola este pred porodom, nakolko aj prilis tuhe svalstvo panvoveho dna moze byt pri porode problem a presne toto mi tam riesili. zalostne, ake slabe povedomie je u nas o tomto

veroni061
18. sep 2025

@anonym_autor ja som mala tiež pôrod cisárskym rezom júl 2024.Tiez som sa čudovala ,že ako je to možné ,že je to tam dolu iné a také ochabnutejšie.Ku gyn fyzio som chodila po troch mesiacoch od CS kvôli diastaze.Takže žiadna iná diagnóza.Až teraz po roku sa mi to dalo do pôvodného stavu.Chce to len čas 🙂