Je zapálená jazva po pôrode normálna?

10. jún 2025

Ahojte je tu nejaká lekárka alebo niekto kto by vedel ako vyzerá zapálená jazva? Komu by som mohla poslať fotku (samozrejme intímne partie zakryté) a vedel by mi ten človek povedať že či to je zapálené alebo to takto vyzerať má? Pred dvoma dňami som mala takú jazvu že ju ani vidieť nebolo teraz je väčšia červená aj biela. Je to normálne? A ak by som šla k lekárke sa skontrolovať čo by mi s tým robila? 😫 Veľmi sa bojím že by ma z dola pozerala lebo to mám stále moc citlivé. Som po pôrode týždeň.

simsalabim
10. jún 2025

A aj ta zacala boliet a zhorsuje sa to? Lebo ak nie, podla mna to je OK. Ja mam 5 mesiacov od operacie a jazva je niekedy cervena a niekedy belsia. Po porode som mala zapalene sitie a to ti poviem, ze to bola ina bolest.

autor
10. jún 2025

@simsalabim jazva má stipe ale tak ako predtým ale mám ju opuchnutú pri konečníku nedá sa mi poriadne ani na veľkú ísť strašne to bolí

simsalabim
10. jún 2025

Ak mas pocit, ze sa to skor zhorsuje, ako zlepsuje, sla by som to skontrolovat. Kolko mas po porode?

autor
10. jún 2025

@simsalabim 7 dní

kiki68
10. jún 2025

Ist to dat skontrolovat, je to strasne neprijemne

simsalabim
10. jún 2025

Sla by som kludne aj na gynekologicku pohotovost. Aby sa to nerozpadlo a nemuseli sit znovu.

autor
10. jún 2025

@simsalabim ja už asi ani nechcem ísť do ten nemocnice kde som rodila 😅 keby som ráno zavolala mojej gynekologičke tak by ma zobrala? 😅 Alebo ma pošle do nemocnice kde som rodila?

simsalabim
10. jún 2025

Neviem 🤷‍♀️

nikolani
10. jún 2025

Ja som takto chodila hneď svojmu gynekológovi, vždy som zavolala, povedala aký mám problém a vždy mi dali termín ešte v ten deň. Tiež som mala z toho vyšetrenia veľký stres lebo som sa jazvy nevedela ani dotknúť ako to bolelo ale doktor mi to vedel pozrieť tak že som nič necítila. Držím palce

autor
10. jún 2025

@nikolani ja mám dobrú doktorku tiež tak aj keby som sa neobjednala zobrala by ma tak uvidím zajtra ako to budem mať

nikolani
10. jún 2025

Držím palce 🙂 ja som si volala kôli tomu že mi celkovo nebolo dobre po pôrode, mala som zdravotné problémy, a takto ma zobrali prednostne a nemusela som si "vystáť rad". Vedeli o mne a hneď ma volali dnu ako som prišla

autor
10. jún 2025

@nikolani a to sa kontroluje aj zvnútra?

carduelis
10. jún 2025

V sestonedeli musis ist do nemocnice kde si rodila. Tvoja lekarka ta nevezme

senta_sofia
10. jún 2025

Mozes ist kludne svojmu lekarovi, ja som tak bola kratko po porode kvoli hematomu.

autor
10. jún 2025

@senta_sofia veď mne sa aj zdá že mi vraveli v nemocnici že keby niečo mám prísť alebo môžem ísť aj k svojej lekárke ale už si niesom istá ale myslím že k svojej môžem ísť

autor
10. jún 2025

@senta_sofia a čo je hematóm? To je nejaká modrina? Lebo niečo také mám na pravej strane zadku a nemôžem normálne ani chodiť strašne to bolí

trgypadl
10. jún 2025

Ahoj. Ak mozem pomozem som PA

autor
10. jún 2025

@trgypadl môžem vám poslať fotku?

trgypadl
10. jún 2025

Ano

bubuzu
10. jún 2025

Možno si skús dať sedací kúpeľ v repiku. Mne sa jazva zapálila, aj zahnisala a normálne po jednom kúpeli v teplom repiku, som okamžite pocítila úľavu, hnis sa uvoľnil a bolo. Taký malý zázrak, veľmi som bola rada.

senta_sofia
10. jún 2025

@autor Krvna podliatina, ja som mala hrcu ako vajce niekde medzi koncom posvy, stehnom a zadkom, ziarilo to vsetkymi farbami duhy. Strasne to bolelo, ani stat, ani sediet, ticho lezat