icon

Komplikácie s nástrihom hrádze

18. aug 2025

Ahojte ženy idem sa popýtať či ste tu náhodou niektorá neriešila niečo podobné. Rodila som pred dvoma rokmi ako prvorodička a urobili mi nástrih hrádze. Pri prepúšťaní z pôrodnice si všimli že sa mi to šitie začína rozpadať ale aj tak ma poslali domov že to mám dezinfikovať. Skončilo to behaním po doktoroch kedy mi medzi nohy hľadela snáď celá pôrodnica. Rana sa infikovala a celé to šitie sa úplne rozpadlo. Rozhodli sa že mi to prešívať nejdú že to nechajú hojiť ako otvorenú ranu. Po istom období sa to zacelilo ale nie veľmi vizuálne pekne no predstavte si že vám urobia pomerne veľký nástrih až do svalu a nechajú ho hojiť bez šitia. Ja to napríklad nijako necítim a nespôsobuje mi to ťažkosti. Aj partner tvrdil že to tam dole nijako inak necítil (ak ma nechcel len upokojiť). Napriek tomu mi to trochu prekáža že viem že vizuálne to tam je ako je. Doktor mi povedal že si mám spraviť plastiku až po druhom dieťati aby sa mi s tým znovu niečo nestalo pri pôrode. O ďalšom dieťati zatiaľ vôbec nepomyslam. Neviem dali by ste si to urobiť aj skôr alebo mám 10 rokov čakať kým budem mať ďalšie dieťa, alebo možno ani nebudem mať.

anonym_1a4f1c
18. aug 2025

Mala som to podobne, 5 rokov som to odkladala az teraz v Maji som bola na plastiku a vobec to neľutujem..je to perfektne uspali ma na novo ma rozstrihli a znova pekne zasili. Manzel sa nestazuje, ze je to oveľa lepsie aj co sa sexu týka a samozrejme ja sa cítim dobre. Ľutujem len jedno=ze som nešla skôr.

anonym_c43a91
18. aug 2025

Pises ze ani jednému vam to neprekáža , trochu ti to vadi vizuálne.
Nie ak to je trochu neriešila by som

majus2323
18. aug 2025

@anonym_autor mna zašili dobre a aj tam mám jazvu ako hrom . Aj dotykom to je dosť cítiť, ale popravde ak to nevadí mužovi alebo nejak to neškodí intímnostiam, neriesila by som . Ak ste z toho nervózna - riešte to, pre váš pokoj.

autor
18. aug 2025
@anonym_1a4f1c

Mala som to podobne, 5 rokov som to odkladala az teraz v Maji som bola na plastiku a vobec to neľutujem..je to perfektne uspali ma na novo ma rozstrihli a znova pekne zasili. Manzel sa nestazuje, ze je to oveľa lepsie aj co sa sexu týka a samozrejme ja sa cítim dobre. Ľutujem len jedno=ze som nešla skôr.

@majus2323 no popravde ja už muža nemám a neviem si predstaviť že pri niekom inom raz v budúcnosti by som sa za to nehanbila. Pri ňom mi to neprekážalo on to videl celé ako to vyzeralo aj kým to bolo v najhoršom
@anonym_c43a91 tiež mám tendenciu to neriešiť aby sa to viac nepokafralo náhodou
@anonym_1a4f1c to je fajn som rada za pozitívnu skúsenosť a kde si si to dávala robiť? Ako dlho trvalo hojenie?

anonym_1a4f1c
19. aug 2025
@anonym_autor

@majus2323 no popravde ja už muža nemám a neviem si predstaviť že pri niekom inom raz v budúcnosti by som sa za to nehanbila. Pri ňom mi to neprekážalo on to videl celé ako to vyzeralo aj kým to bolo v najhoršom
@anonym_c43a91 tiež mám tendenciu to neriešiť aby sa to viac nepokafralo náhodou
@anonym_1a4f1c to je fajn som rada za pozitívnu skúsenosť a kde si si to dávala robiť? Ako dlho trvalo hojenie?

@anonym_autor u nas v pôrodnici u primára ktory ma rodil.
Prvé dni to bolelo ale po tyzdni som bola fit,stehy vstrebatelne ;)

kiki68
19. aug 2025

To hojenie mimo porodu je ine ( nic tam netecie cez to), cize riziko zapalu je minimalne. Tiez je vhodne passive osetrenie rany, aby sa nejazvila. To mas potom uz uplne top stav. Ja keby neplanujem dalsie dieta a man tento problem, tak riesim. Nastastie nemam. Ja som mala iba par stehov, ale po prvom porode tiez zapal a laserom to za tyzden total zhojili. Pri dalsom porode to iste miesto ruplo, rovnako malo, ale ta ista skoda