Bolestivá jazva po nástrihu hrádze

8. okt 2022

Ahojte,som rok po porode,pocas ktoreho mi robili nastrih hradze. Sitie trvalo dost dlho nakolko ma dcerka dotrhala aj zvnutra a aj nastrih bol pomerne velky... Na kontrole po sestonedeli lekar skonstatoval,ze je to zasite pekne a pekne sa to hoji. Ze ma to vtedy bolelo pri sexe mi prislo normalne, nakolko ti bolo cerstve.
Chcemm sa vas ale opytat,ci ma niektora skusenost s tym ze je jazva po nastrihu stale citliva aj rok po porode? Je sanca ze sa to este upravi? Boli ma aj zavadzanie tamponu,takze ani nehovorim o tom ake je to pri sexe. Pocitujem vzdy take pichanie,akokeby mi tu jazvu partner vzdy jemne znovu s znovu natrhol. Lekar mmi vravel ze to chce cas a ze castym sexom sa ta jazva prisposobi. Mna ta bolest ale skor od sexu odradza a vacsinou to ani nedokoncime nakolko sa neviem uvolnit.

papaya308
8. okt 2022

Mňa to boli aj 8r po...to tkanivo už bude zrejme inak citlivé

zuzkaa1991
8. okt 2022

Ja som.mala.silne bolesti ....polohy sexu sme omedzili ale.zvykne ma.boliet.obcas ak mame nejaký uhol....a som 4.5r. Od porodu...takze viem ze pri sexe.rok urcite som.mala.tazkosti prvý rok cez slzy ;)

nikolani
9. okt 2022

Odporúčam navštíviť fyzioterapeuta ktorý sa špecializuje na popôrodnú rehabilitáciu a vyšetruje/ošetruje aj panvové dno (vaginálne). Tiež mi môj gynekológ na všetko tvrdil že to je este skoro a to sa zrovná. Nezrovnalo. Fyzioterapeutka mi na prvom sedení ošetrila jazvu (zvnútra) a zrazu je dobre 🙂 takže odporúčam všetkými desiatimi.

nikuska412
31. mar 2023

@nikolani ahoj, u akej fyzio si bola?

nikolani
31. mar 2023

@nikuska412 ahoj, u Zuzany Wolekovej v Rusovciach (Gynfyzio), perfektná je 🙂

ivusha_pco
1. apr 2023

@nikolani súhlasím, Zuzka je perfektná 🙂 mala som veľmi hlbokú jazvu až po konečník, ale hneď po šestonedelí som k nej začala chodiť na ošetrenie - dnes som 5 mesiacov po pôrode a jazva je vďaka Zuzke tip top zahojená

timea301196
3. okt 2023

Odporúčam skúsiť aj laser