Problémy so zotavením po pôrode
Ahojte, som po pôrode 8 dní a mám pocit že dnes sa ta bolesť zhoršila, boli ma strašne zadok (stehno na ľavej strane) a tiež aj ako keby som mala narazenu kostrč a tiež aj včera sa mi dalo normálne bez problémov cupnut pri umývaní a dnes to strašné bolelo, ja už by som chcela aby sa to zlepšilo 😭 o moje bábätko sa starám preto že musím a nie z láskou, nič nejem a je mi strašne zle.😕 Furt len revem.. Mám ísť k lekárke? Poradí mi niečo? Čo mám robiť 😔 týždeň som chodila do sprchy vždy keď mi trebalo čurat a vlastne stále chodím. Ale predtým som si vždy po sprche striekala cicatridinu. Minula som jednu celú a ešte niečo z druhej. Ale dnes si už nedávam nič len čistá voda a vložka. Neviem čo mám robiť doma mi len vravia že či som si myslela že to nebude bolieť. Nie nemyslela ale myslela som že sa budem postupne zotavovať a nie že sa budem cítiť stále horšie a horšie. 😔
Akoze ja som mala s kostrcou doooost dlho problemy, necitlive akoby brucho, cela rozbita som bola, po kazdom daco ine. Aj depky a revala som. Ale Ty, ze nejes, co to znamena, ze NIC NEJES? Vsak Ta vypne. Hlavne vela bielkovin potrebujes a nech Ta necha muz vyspat, aspon v ramci moznosti!
A lekara urcite, ale musis jest, ved aj z toho je cloveku zle, ved nemozes mat na nic energiu.
To k tomu nejedeniu.
A to ostatne, to Ti baby uz radili, nema to takto byt, ani sa nic nema zhorsovat, s tym by som sla urcite aj na urgent.
mne pri pôrode praskla platnička, takže ak chrbát neprestane bolieť, tak treba aj to skontrolovať. a veľa oddychovať a jesť. možno Vám chýba aj železo, keď všetko robíte nasilu.
Ahojte cez noc ako by sa mi stav zlepšil 😅 neviem čím to je jazva má štípe keď sa umývam ale inak je to všetko celkom okej. 🤷♀️ Nechápem to. Ale je možné že ak idú vypadávať stehy tak to štípe? Samozrejme kostrč riešiť budem ale nech sa mi aspoň ta jazva trochu zahojí.
Autorka - normalne to umrtvili (lepsie ako pri plrode 😂)
Ahoj, mám podobnú skúsenosť ako ty, ale s tým že v mojom prípade nebola za tým žiadna komplikácia…proste len bolestivé hojenie, jedine čo som zanedbala bolo pravidelné vetranie rany - či už po leziacky na podložke alebo normálne aj ventilátor som si zobrala na pomoc…7 týždňov po pôrode som mala príšerné bolesti, nevládala som stáť dlhšie ako 5 minút, vôbec prejsť peši kúsok bol problém, revala som tiež každý deň…ale našťastie žiadna komplikácia za tým nebola, lebo chyba bola používať klasické vložky a nie tie popôrodné…ako spomínali ďalšie ženy sprej cicatridina mi pomohol, chlorofil, repík a vetranie a ibalgin,novalgin, paralen… keď by viem že sa dáva nechám si predpísať aj neurol na tie revy od gyn. City k dieťaťu sa rozvíjajú postupne to je tiež normálne a materinská láska sa prehĺbi až keď sa najbolestivejšie poranenia zahoja…to len daj tomu čas. A keď bude mať malé 6-12 mesiacov tak sa to puto matka dieťa ešte krajšie rozvinie. Veľa síl prajem a nemaj starosti, si úplne normálna, aj keď ti hlavou idú kadejaké myšlienky 😌🙃🙂 psychika sa ustáli spolu s hormónmi za nejaký čas
Ja som si mesiac po 1. porode sadnut nevedela, pri prechadzkach som bola zvalena skoro celou vahou na kociku, viac ako hodinu som chodit nevydrzala. Co som sa tiez kvoli bolesti naplakala...!
Potom mi niekto poradil Sitz Bath Spray od Motherlove a to bola okamzita ulava, nastriekat rovno na ranu + na poporodnu vlozku a bolo po bolesti. Vobec nestipal. Po kazdej navsteve WC sprcha cistou vodou a zase ten spray.
Ked som zistila, ze som tehotna druhykrat, to bola prva vec, co som kupila 😆 ...nastastie som nepotrebovala, mala som len styri stehy a pri tretom uz ani jeden.
Ak mas tu moznost, nech Ti niekto pomoze, manzel, mama, mozno aj nejaka kamaratka by sla aspon pokocikovat babo... Hlavne sa snaz vela oddychovat, ak sa I neda spat, kludne si citaj, pocuvaj hudbu, co mas rada... Tvoje telo ma za sebou pravdepodobne najvacsi vykon svojho zivota, dopraj mu oddych - urcite teraz neries domacnost a ak bude mat niekto "mudre" rady o tom ako druhe vsetko stihaju, pusti jednym uchom dnu a druhym von. Teraz si dolezita Ty a babatko, vasa nova rodinka. Vsetko ostatne pocka.
Co sa tyka psychickeho stavu, ak nebude ani po sestonedeli lepsie, istotne to konzultuj s lekarom. Ja som si presla poporodnou depresiou 3x a kym som to zacala riesit, dlho som sa trapila a uplne zbytocne, lebo pomoc existuje.
Ak Ti mozem poradit, chod s tym najskor ku gynekologovi, nech Ti spravi hormonalny profil. Ja som sla najskor ku psychiatricke a chcela mi lieky predpisat, len mi kazala predtym babo odstavit a to som nechcela. Nakoniec gynekolog prisiel na to, ze mi chyba / mam malo progesteronu, na tri mesiace mi ho nasadil (kojit som mohla) a bolo dobre, uz po tyzdni-dvoch booo vyraznejsie lepsie. Po druhom a tretom porode mi takisto pomohol utrogestan. A ak by to aj nebol Tvoj pripad, navsteva psychiatra nie je hanba ani znak slabosti, ale prave naopak znak sily, lebo priznat si, ze takto dalej nevladzem, nie je lahke, casto prave pre nevhodne poznamky okolia.
Ja som si mesiac po 1. porode sadnut nevedela, pri prechadzkach som bola zvalena skoro celou vahou na kociku, viac ako hodinu som chodit nevydrzala. Co som sa tiez kvoli bolesti naplakala...!
Potom mi niekto poradil Sitz Bath Spray od Motherlove a to bola okamzita ulava, nastriekat rovno na ranu + na poporodnu vlozku a bolo po bolesti. Vobec nestipal. Po kazdej navsteve WC sprcha cistou vodou a zase ten spray.
Ked som zistila, ze som tehotna druhykrat, to bola prva vec, co som kupila 😆 ...nastastie som nepotrebovala, mala som len styri stehy a pri tretom uz ani jeden.
Ak mas tu moznost, nech Ti niekto pomoze, manzel, mama, mozno aj nejaka kamaratka by sla aspon pokocikovat babo... Hlavne sa snaz vela oddychovat, ak sa I neda spat, kludne si citaj, pocuvaj hudbu, co mas rada... Tvoje telo ma za sebou pravdepodobne najvacsi vykon svojho zivota, dopraj mu oddych - urcite teraz neries domacnost a ak bude mat niekto "mudre" rady o tom ako druhe vsetko stihaju, pusti jednym uchom dnu a druhym von. Teraz si dolezita Ty a babatko, vasa nova rodinka. Vsetko ostatne pocka.
Co sa tyka psychickeho stavu, ak nebude ani po sestonedeli lepsie, istotne to konzultuj s lekarom. Ja som si presla poporodnou depresiou 3x a kym som to zacala riesit, dlho som sa trapila a uplne zbytocne, lebo pomoc existuje.
Ak Ti mozem poradit, chod s tym najskor ku gynekologovi, nech Ti spravi hormonalny profil. Ja som sla najskor ku psychiatricke a chcela mi lieky predpisat, len mi kazala predtym babo odstavit a to som nechcela. Nakoniec gynekolog prisiel na to, ze mi chyba / mam malo progesteronu, na tri mesiace mi ho nasadil (kojit som mohla) a bolo dobre, uz po tyzdni-dvoch booo vyraznejsie lepsie. Po druhom a tretom porode mi takisto pomohol utrogestan. A ak by to aj nebol Tvoj pripad, navsteva psychiatra nie je hanba ani znak slabosti, ale prave naopak znak sily, lebo priznat si, ze takto dalej nevladzem, nie je lahke, casto prave pre nevhodne poznamky okolia.
@mamatroch ďakujem krásne za túto správu 🫤 ja mám po pôrode ešte horšiu anemiu ako v tehotenstve lebo som prišla o veľa krvi. A viem že aj kvôli tomu môže mať žena horšiu psychiku. Zo začiatku som železo nechcela brať lebo z toho strašne zapeka a ja som sa bála ako budem chodiť na wc ale teraz ho beriem a psychický sa zlepšujem 😅 a fyzický tiež. 🙏
Neponukli transfuzku? Kamoske davali po porode iPad krat a velmi pomohlo
Neponukli transfuzku? Kamoske davali po porode iPad krat a velmi pomohlo
@kiki68 nie 😅 to že mám takú anemiu zistili až deň pred tým ako som mala odísť lebo som im povedala že sa mi od pôrodu strašne zle dýcha a točí sa mi v hlave. Tak zisťovali čo mi je. Ani neviem prečo som to skôr nepovedala, bála som sa že tam budem o niečo dlhšie 😅
Joj, zelezo kapitola sama o sebe. Vyskusala som ich asi milion, tabletky, sirupy, stavy... bud zapekali alebo ta reklamovana "lahodna chut" pripominala hrdzave klince...
Pol roka dozadu som zase bola anemicka (nejem maso, takze nic prekvapujuce, len som si to akosi nedala hned dokopy, ze by tie priznaky boli sposobene tym... pripisovala som to vsetko zvysenemu stresu v praci, asi aj preto, ze maso uz nejem dlho a dovtedy s tym moje telo bolo ok), stavy na odpadnutie, ledva som na nohach stala, lamali sa mi nechty, vlasy padali... No potom ma pri preventivke lekarka hned usmernila a som objavila Sideral FOLIC sacky a to je paradne. Toto zelezo ma naozaj prijemnu chut a vdaka obsiahnutej kyseline listovej nezapeka. Zozaciatku, prvy mesiac, som bravala kazdy den 2 sacky denne, potom jeden denne a teraz ho beriem kazdy druhy den. Hladina zeleza sa mi pekne upravila a spomenute stavy uz nemavam.
Tym, ze kojis, si over v lekarni / s pediatrickou, kolko ho mozes brat, ale fakt je to naj zelezo, co som kedy brala.
Joj, zelezo kapitola sama o sebe. Vyskusala som ich asi milion, tabletky, sirupy, stavy... bud zapekali alebo ta reklamovana "lahodna chut" pripominala hrdzave klince...
Pol roka dozadu som zase bola anemicka (nejem maso, takze nic prekvapujuce, len som si to akosi nedala hned dokopy, ze by tie priznaky boli sposobene tym... pripisovala som to vsetko zvysenemu stresu v praci, asi aj preto, ze maso uz nejem dlho a dovtedy s tym moje telo bolo ok), stavy na odpadnutie, ledva som na nohach stala, lamali sa mi nechty, vlasy padali... No potom ma pri preventivke lekarka hned usmernila a som objavila Sideral FOLIC sacky a to je paradne. Toto zelezo ma naozaj prijemnu chut a vdaka obsiahnutej kyseline listovej nezapeka. Zozaciatku, prvy mesiac, som bravala kazdy den 2 sacky denne, potom jeden denne a teraz ho beriem kazdy druhy den. Hladina zeleza sa mi pekne upravila a spomenute stavy uz nemavam.
Tym, ze kojis, si over v lekarni / s pediatrickou, kolko ho mozes brat, ale fakt je to naj zelezo, co som kedy brala.
@mamatroch a to železo je na predpis?
@mamatroch dnes som si to železo kúpila moja obvodná povedala že sa dá keď dojčim ale není trochu slabšie ako sorbifer? Nemala by som jesť viac tých sáčkov?
Je volnopredajne a slabe nie je. Jeden sacok obsahuje 200% dennej potreby zeleza 😉 Jedno denne mozes isto, ci aj 2x denne popri kojeni neviem, opytaj sa v lekarni / lekara

Fistura