Prvý sexuálny styk po pôrode. Ako to zvládnuť?
Ahojte. Kedy ste si trufli na prve milovanie po porode po nastrihu? Zostala funkcnost toho vsetkeho dolu zachovala? Ak ste mali nejake komplikacie, je nieco co vam pomohlo? Ja sa velmi bojim ake to bude, ci nebudem moc uzka alebo naopak... Dakujem moc.
@anonym_autor mňa štyrikrát presivali, takže dllllho nič nemohlo byť a aj tak to nevyzerá dobre. Ale sex po cca piatich mesiacoch bol fajn
ja som mala sex 10 dni po porode s nastrihom skoro 4 kg dietata, ale vsetko bolo v poriadku 😎 dnu som ostala rovnaka ako predtym, prvy sex bol trochu neprijemny, ale v pohode
@anonym_531bfa 🤯
Muž by bol rád keby si úzka 😂
Mesiac po porode, velmi opatrne. Vsetko bolo v uplnom poriadku, dokonca by som povedala ze lepsie ako predtym.
@anonym_autor až po 6nedeli a kontrole na gynde. Nie je sa kam ponahlat
ja som mala sex 10 dni po porode s nastrihom skoro 4 kg dietata, ale vsetko bolo v poriadku 😎 dnu som ostala rovnaka ako predtym, prvy sex bol trochu neprijemny, ale v pohode
@anonym_531bfa niektoré ženské horšie ako zvieratká 🤦
@anonym_688a2c zo mna vtedy este lialo ako z vola zakazdym a o bolestiach ani nehovorim, a to som nemala nastrih, ani ziadne natrhnutie, teda ani sitie. Ale bolelo ma snad vsetko, cely clovek. A prsia a unava...ledva som zila 🫣. Sex je to posledne, na co myslim, aj 5 tyzdnov po porode.
Každá žena sa hojí inak. A aj keď začnete, tak môžete prestať, keby Ti to nevyhovovalo a počkať na doliečenie. Najlepšie je počkať na kontrolu u gynekológa a rozbehnúť sa na to až po potvrdení, že je všetko ok. Ale keď sa žena cíti zahojená a OK, tak jej v tom nik nezabráni. 😉
@anonym_autor pri prvom dietati som mala nastrih. Zasili ma normalne, nie ako hovada, co este robia aj vtipky, mne to teda vtipne nepride ani omylom a daco by som ja zasila takym chlapom, co si tie vtipky robi, doktor, nedoktor!, ze zasiju na uzsie kvoli manzelovi!!! Sa mi nozik vo vrecku otvara, ked to pocujem,...Takze ak Ta zasili ako ludia, normalne, tak to bude ok, ale na zaciatku som tam mala taky tah, ominanie, no trvalo, kym sa to akoby rozchodilo, je to proste jazva a moze byt tuha. Mne sa obcas ozve aj po 13 rokoch. Ale v beznom fungivani pri sexe mi to nevadi a rozhodne neboli. Mam tak ale skaredsiu koznu riasu, ale tak na vystavu nepojdem a pri dalsich porodoch, ked nebolo treba nastrih, tak som si to nechala uz tak. Na plastiku sa mi ist tiez nechce, tie bolesti zase zazivat...na funkcnost to nema vplyv. Takze zo zaciatku hlavne jemne a opatrne. Lubrikant. Ak kojis, moze to byt este aj tym trosku zhorsene, hormony...
Muž by bol rád keby si úzka 😂
@anonym_6b8eb1 hej a ju nech to boli, ze ano. Strasna sranda.
@anonym_688a2c a ty podla seba sudis? Ja som po prvom porode bola uuuuplne ok do tyzdna ...naozaj , citila som sa super hned po porode , ziadne nastrihy, krvacania poporodne , boli slaba 5dnova menstruacia...aaaa ..mala som strasnu chut na sex ...2 tt po porode ..uplna lahoda ....zato druha ....to bol des ...museli sme so sexom cakat do min.5 teho mesiaca po porode ...kym som sa citila fit na to ...tak zbytocne nesud , ked nevies
@anonym_531bfa 10 dni po porode ? To bolo určite aj chutné brrr očistky, 600nedelie asi ticnic nehovorí , niektorí sú jak zvierata
@anonym_autor prvý pokus bol po dvoch mesiacoch to boli vyslovene múky dokopy k ničomu sme sa nedostali ešte dlho všetko bolelo, potom postupne a s použitím lubrikantu s dlhou predohrou aj tak som si to neužívala ako predtým
Po oboch pôrodoch po 6 týždňoch. Obavy boli, ale bez problémov ☺️ samozrejme treba ísť na to pomaly a uvidíš.
@anonym_531bfa 10 dni po porode ? To bolo určite aj chutné brrr očistky, 600nedelie asi ticnic nehovorí , niektorí sú jak zvierata
@anonym_c0d9b1 ja som uz nekrvacala, teba to trapit nemusi 😎
@anonym_688a2c a ty podla seba sudis? Ja som po prvom porode bola uuuuplne ok do tyzdna ...naozaj , citila som sa super hned po porode , ziadne nastrihy, krvacania poporodne , boli slaba 5dnova menstruacia...aaaa ..mala som strasnu chut na sex ...2 tt po porode ..uplna lahoda ....zato druha ....to bol des ...museli sme so sexom cakat do min.5 teho mesiaca po porode ...kym som sa citila fit na to ...tak zbytocne nesud , ked nevies
@anonym_85ac12 ved toto ja som rodila mlada, rychlo som bola fit, kazdy nech robi ako sa citi
Baby ktore si precitate tuto diskusiu-6nedelie malo ma a bude mat vyznam pre kazdu jednu rodičku!
Prosim berte to ozaj zodpovedne. Ide o vaše zdravie.
@anonym_6b8eb1 hej a ju nech to boli, ze ano. Strasna sranda.
@anonym_f5f818 presne tak
@anonym_688a2c keď som ležala v martine počas rizikového,počula som storku, že cigánka po pôrode na koze a už ju prítomný manžel... :DDDD
Ešte 5 rokov po pôrode cítim na začiatku bolesť
@anonym_688a2c keď som ležala v martine počas rizikového,počula som storku, že cigánka po pôrode na koze a už ju prítomný manžel... :DDDD
@timea301196 storka je len storka, 😫 ale dobrá príležitosť kydať, však?
@anonym_c8e9b7 Ja som nieco podobne pocula od sestricky. Vraj manzel nabehol par hodin po porode a...no nevravim, ze je to pravda, ale mozne to je. Ludom kvalitne prepina a mna uz neprekvapi nic.
cca 7-8 týždňov po. Po šestonedeli a kontrole na gynde. Ale aj to bola sahara, take lubrikant tiekol potokom.
@anonym_c8e9b7 Moja sestra niečo podobné videla naživo na praxi v pôrodnici v Poprade, rok asi 2014? Možno tak nejak... ciganka odrodila a keď ju nechali potom chvilu s manželom, aby sa potešili s babetkom, kym jej ho na noc vezmu, ta na babetko srali a trtkali tam jak patkane. Čestne skautske.
@anonym_c8e9b7 pozri sa píšem čo mi hovorili sestričky ☺️
@anonym_85ac12 no ale biologia nepusti, 10 dni po porode mas stale ranu na maternici po odlucenej placente, otvorene cievy, nie, nemala si to zazracne uzatvorene, to proste nie je mozne.
@anonym_autor po prvom a druhom 6 tyzdnov a po tretom 3 tyzdne, rana po nastrihu bola takmer hned nebolestiva, rychlo sa zahojila, citila som sa ok, manzel je skvely a ohladuplny milenec, dobre ma pozna po kazdej stranke - myslim, ze je to celkovo velmi indivudualne u kazdej jednej - ak si netrúfa, netreba sa ponahlat, vela robi aj psychika, ako zvlada materstvo, ako sa citi v tele a pod.
@anonym_85ac12 no ale biologia nepusti, 10 dni po porode mas stale ranu na maternici po odlucenej placente, otvorene cievy, nie, nemala si to zazracne uzatvorene, to proste nie je mozne.
@anonym_f5f818 veď ale on ju nenakladal priamo do maternice tak čo sa na tom čuduješ.. keď píše, že sa cítila dobre a bola zahojená, tak to akceptuj a nepresadzuj si svoj názor, každý sme iný ja som prvého syna tiež tak odrodila, že som ani nevedela a mala som energie na rozdávanie.
@anonym_autor prve az po kontrole po sestonedeli. Velmi bolelo. Vyriesila to navsteva fyzioterapeutky ktora sa venuje aj gynekologickej fyzioterapii a poporodnym stavom. Jazvu mi osetrila (zvnutra, mala som okolo jazvy velmi stiahnute stuhnute tkanivo) a bola som tam dolu ako nova, odvtedy ma nic nebolelo 🙂 aj som mohla znova skakat lebo panvové dno zacalo riadne pracovat 😁