icon

Reálne skúsenosti s diastázou. Aké cvičenie pomôže?

18. máj 2026

Ahojte. Zaujímalo by ma ci je tu zienka ktora ma diastazu,alebo mala ktora nieje ( Xs ,S a mysli si ake ma veľké brucho) . Ale taká ktorá ma fakt tu diastazu viditeľnú. Ja mam brucho ako ked som bola v 7 mesiaci. Rano,poobede,vecer,pred svojimi dnami, stále. Chodila som na fyzio,ale kým som bola tam,tak som cvicila,ked uz som doma neviem sa dokopat, stále si nahovaram že tie cviky nepomôžu.potrebovala by som nejakú ženu ktora to zvladla doma aby ma vedela motivovat že to cvičením ide. Ja mam tak asi 4 CM diastazu.ked sa ohnem dozadu,alebo napríklad pri zapinani podprsenky tak strieska v strede brucha mi uplne vyskoci,vyzera to hrozne.v normálnej polohe mam to brucho také predporodne. Prosim kto ste s tym bojovali pošlite mi aké cviky,za aký čas ste to zvladli. Ďakujem vám.

anonym_a53c50
18. máj 2026

@anonym_autor cviky tie, ktoré si cvičila. Načo si chodila na fyzio, keď nepokračuješ ? Zbytočné. Cvič to čo ti dr kázala. Nič iné ti nepomôže

anonym_bfd808
18. máj 2026

na diastazu iba fyzioterapeutom odporucane cviky, alebo operacia... nic ine neexistuje... 4 cm su na operaciu malo... takze cvicit cvicit cvicit

bubinko1506
18. máj 2026

Ja mam diastazu sice iba 2cm, ale konecne skoro 10 rokov od porodu som sa odhodlala nieco s tym robit. Zatial cvicim s fyzioterapeutkou iba mesiac, ale uz teraz citim, ze tie svaly su pevnejsie, nemam az tak vydute brucho. V mojom pripade zohrava rolu aj nadvaha, takze po porade s fyzio som zaradila aj rychlu chodzu. Este mam pred sebou velmi dhu cestu, ale tie cviky urcite pomahaju, ked cvicim pravidelne.

babushkaem
18. máj 2026

ja som mala asi iba 2 cm, mne to stiahli cviky a uvedomenie, ze nemam pouzvat tie svaly, vsetko robit cez bok. aj z postele vstavat cez bok. vo fitku som cvicila cviky, co mi dala fyzio