icon

Poraďte alternatívne spôsoby riešenia diastazy bez cvičenia a operácie

Včera o 11:56

Ahojte dá sa nejako inak zbaviť diastazy ako cvičením alebo operáciou? Ja sa neveim donútiť doma cvičiť… k fyzio už nechodim.

anonym_9d4fd0
Včera o 12:06

Tak ked sa nechces dat operovat ani cvicit, tak co ocakavas? Ono to same nezarastie...

autor
Včera o 12:33
@anonym_9d4fd0

Tak ked sa nechces dat operovat ani cvicit, tak co ocakavas? Ono to same nezarastie...

@anonym_9d4fd0 nedá sa robiť nejaky iný sport kde by sa to nejako zocelilo? Ja sa fakt k tomu cvičeniu doma neveim prinútiť…

stankadu
Včera o 12:50

Ked nebudes chodit k fyzioterapeutovy alebo doma cvicit, ziaden sport ti nepomoze. A ked nedokazes doma cvicit, ani k inemu sportu sa nedonutis.

autor
Včera o 12:54
@stankadu

Ked nebudes chodit k fyzioterapeutovy alebo doma cvicit, ziaden sport ti nepomoze. A ked nedokazes doma cvicit, ani k inemu sportu sa nedonutis.

@stankadu pravidelne chodím do posilky a na box. Doma cvičiť ma vôbec nebaví ani v posilke ma nebaví tento druh cviku. Jednoducho sa k tomu nedonútim. K fyzio som chodila. No tam mi to len ukázala a že doma cvičiť.

anonym_8d61f6
Včera o 13:03

Skus ako alternativu sekundove lepidlo. 😀
Tie cvicenia maju svoj ucel, ked sa ti nechce cvicit nezlepsi sa to, pretoze potrebujes posilnovat konkretne skupiny svalov konkretnym sposobom.

luciaruz
Včera o 13:08

Kukaj TripleF na facebooku. Kočka je slovenka cvicenia pre zeny a špeciálne na diastazu. Cvika maju iba pol hodinu. To sa donutis. Ja som trištvrte roka od porodu mala diastazu vybavenú a v páse dole 20 cm. Zahod lenivosť, cvicenie pomaha.

jar_ka
Včera o 13:12

Chodila som k fyzio raz týždenne, vždy ukázala nové cviky a 3x denne som doma cvičila počas 3m. Absolvovala som to dvakrát a to som tiež typ človeka, ktorého cvičenie doma nebaví, ale inak sa to nedá 🤷

autor
Včera o 13:12
@luciaruz

Kukaj TripleF na facebooku. Kočka je slovenka cvicenia pre zeny a špeciálne na diastazu. Cvika maju iba pol hodinu. To sa donutis. Ja som trištvrte roka od porodu mala diastazu vybavenú a v páse dole 20 cm. Zahod lenivosť, cvicenie pomaha.

@luciaruz ja som na youtube 6m video a ani to sa neveim donútiť. 🙃 ja praveze niesom tučná a nepotrebujem v pase nič dávať dolu,len ta diastaza. Ja cvičiť chodím, len iné. Ani na pilates sa neveim donútiť

luciaruz
Včera o 13:13

Tak potom uz iba veriť v zázrak. Amen 🙏🏼

autor
Včera o 13:18
@luciaruz

Tak potom uz iba veriť v zázrak. Amen 🙏🏼

@luciaruz 😆😆😆

anonym_6bc62c
Včera o 13:26

Iba specialne cviky pomozu. Mne diaknostikovali diastazu 12 rokov po porode (dovtedy mi ziadny doktor nevedel povedat, preco mam take cudne brucho) co uz bolo dost neskoro. Ja teraz cvicim (mohla by som viac, ale poznam tvoje pocity s nechcenim 😃) no uz to velmi nezabera. Ak to nebudes cvicit teraz, potom to bude riadna fuska, ver mi, viem co vravim. S tym sa spaja zle drzanie tela, oslabena brusna stena, bolesti chrbtice, bolest nôh. Lebo tie svaly na bruchu drzia stabilitu celeho tela, aspom tak mi to fyzio vysvetloval.

simsalabim
Včera o 14:06
@anonym_autor

@anonym_9d4fd0 nedá sa robiť nejaky iný sport kde by sa to nejako zocelilo? Ja sa fakt k tomu cvičeniu doma neveim prinútiť…

@anonym_autor ak motivaciou nie je ani vlastne zdravie a vzhlad, potom neviem, co by ta motivovalo…

autor
Včera o 14:26
@simsalabim

@anonym_autor ak motivaciou nie je ani vlastne zdravie a vzhlad, potom neviem, co by ta motivovalo…

@simsalabim ja ju nemám tak strašnú že by mi to vadilo vzhľadovo. Len fyzio povedala že tam je malá.

aurora33
Včera o 14:35
@anonym_autor

@simsalabim ja ju nemám tak strašnú že by mi to vadilo vzhľadovo. Len fyzio povedala že tam je malá.

@anonym_autor tak kašli na to keď sa ti nechce cvičiť. Alebo my mame cvičiť za teba,?

anonym_42ace8
Včera o 16:47
@anonym_autor

@stankadu pravidelne chodím do posilky a na box. Doma cvičiť ma vôbec nebaví ani v posilke ma nebaví tento druh cviku. Jednoducho sa k tomu nedonútim. K fyzio som chodila. No tam mi to len ukázala a že doma cvičiť.

@anonym_autor tak v posilke ak nebudes spravne dychat a zapajat spravne oslabene brusne svalstvo, tak si to len zhorsis. A ak budes spravne dychat, tak to aspon nezhorsis, a moze sa to zlepsit, ale podla stavu. Ani operacia nie je o tom, ze to spravia a hotovo. Najlepsie je vediet spravne zapajat tie svaly pri beznych cinnostiach pocas dna a potom operacia. Aj po nej treba cvicit a rehabilitovat. Tak bud chces s tym nieco spravit alebo nechces a asi to potom emas rak zle, no co ine Ti na to povedat...ked sa donutis cvicit nieco ine a toto prave nie 🫣🙄.